Moraju biti uklonjeni: Izrael je rana na muslimanskom tijelu

2

[quote]”Cionistički režim je dugogodišnja rana na tijelu muslimanskog svijeta i mora biti uklonjena”, kazao je Rohani.[/quote]

Novi iranski predsjednik Hasan Rohani u petak je Izrael nazvao “ranom” na muslimanskom tijelu koja se mora ukloniti, javljaju svjetski mediji.

“Cionistički režim je dugogodišnja rana na tijelu muslimanskog svijeta i mora biti uklonjena”, kazao je Rohani na tradicionalnom skupu podrške palestinskim pravima u Teheranu, kako ga prenosi iranska studentska novinska agencija ISNA.

Rohanija se smatralo umjerenim i poslije pobjede na predsjedničkim izborima u lipnju porasle su nade u reformske promjene u Iranu.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu, kako prenosi britanski Telegraph, izjavio je da je ovom izjavom Rohani “pokazao svoje pravo lice”.

Na skupu je bio i aktualni iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad kojeg će Rohani formalno zamijeniti na dužnosti u nedjelju. “Mogu vas izvijestiti s Bogom kao svjedokom da je na putu razorna oluja koja će iskorijeniti temelje cionizima”, rekao je Ahmadinedžad, koji je mnogo puta ranije izazivao sablazan u svijetu svojim izjavama o Izraelu i holokaustu.

Rohani je na svom Twitteru najavio da će u nedjelju u inauguracijskom govoru pokušati doprijeti do međunarodne zajednice.

U Teheranu su u petak protiv Izraela prosvjedovali deseci tisuća ljudi, uzvikujući tradicionalne parole “Smrt Izraelu” i “Smrt Americi”.

Autor: Z.H. / Hina

facebook komentari

  • Tresla se brda, rodio semiš!

  • Trendafil Karanfilov

    ……ći si ti tako zayeban……..aaa