Mostar dobio proračun

  0

  Proračun Grada Mostara za 2014. godinu iznosit će 55.122.685,00 KM, potvrdio je danas gradonačelnik Ljubo Bešlić dodavši kako će, nakon još nekih konzultacija, proračun službeno biti objavljen u ponedjeljak.

  mostar2dz4Rekao je kako je bilo nekih nesuglasica oko uvrštavanja projekata u gradski proračun, ali da će prioritetni projekti biti uvršteni u proračun. Dodao je kako su se stvari oko nenamjenskih sredstava lako riješile.
  Tako će ove godine za nenamjenska sredstva biti utrošeno 33.329.200KM, a iznos namjenskih sredstava u proračunu iznosit će 21 793 465 maraka.

  Bešlić je rekao kako u proračunu nema velikih investicija.

  ”Za investicije je osigurano pet do sedam, možda i osam milijuna”, rekao je Bešlić dodavši kako će to ovisiti i od viših razina vlasti koje su kroz garantove odredile određena sredstva za Mostar.

  Istaknuo je i kako ne vidi nikakvog razloga za štrajkove koji su ovih dana najavljeni u gradu na Neretvi.

  ”U ovoj smo godini podijelili pet plaća i ne vidim niti jedan razlog za štrajk. Do kraja sljedećega tjedna će biti isplaćena još jedna plaća. Ljudi se trebaju osvrnuti oko sebe i pogledati što se događa. Grad Mostar je za sada stabilan”, rekao je Bešlić.

  Podsjećamo, ovih dana štrajkom su prijetili mostarski vatrogasci koji su najavili odleđivanje generalnog štrajka ako se ne usvoji proračun. I Sindikalna organizacija Gradske uprave Grada Mostara najavila je mogućnost stupanja u štrajk.

  Načelnik Odjela za financije, Izet Šahović, na pitanje novinara je li bilo političkih pritisaka pri donošenju proračuna, je rekao kako se politika miješala u proračun iako se u Mostaru mjesecima špekuliralo kako je upravo politika kumovala nemogućnost dogovora Bešlića i Šahovića i kočila donošenje proračuna kojeg je Mostar, grad bez izbora, dobio nakon pola godine. bljesak

  facebook komentari