Mostar: Započinju Tropletovi dani kulture

0

U utorak, 22. listopada, započinju treći Tropletovi dani kulture u organizaciji Hrvatske kulturne zajednice Troplet. Ova po mnogo čemu vrijedna, znakovita i neobična manifestacija, od svojih prvih dana na jedan specifičan način, njeguje i promiče različite vrijednosti kršćanskog i narodnog nadahnuća doprinoseći tako očuvanju i afirmaciji kulturnoga blaga hrvatskog naroda.

Program se ove godine odvija u 10 bosanskohercegovačkih mjesta i gradova: Mostaru, Ljubuškom, Čapljini, Stocu, Busovači, Livnu, Tomislavgradu, Aladinićima, Buni i Kiseljaku i donosi pregršt zanimljivih i vrijednih sadržaja.

Ovogodišnji dani kulture započinju 22. listopada u župi sv. Tome apostola u Mostaru predstavljanjem knjige o sestri Lukreciji Mamić koja je prije dvije godine mučki ubijena u katoličkoj misiji u Burundiju.

Službeno otvaranje Tropletovih dana kulture uslijedit će javnom tribinom pod nazivom Obitelj, ljudsko dostojanstvo i mladi u svjetlu učenja Ivana Pavla II. koja će se održati u Galeriji Katarine Kosače u Mostaru u srijedu 23. listopada s početkom u 19.00 sati. Predavač na ovoj tribini biti će mons. dr. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije. Tribinu će svojim pjevanjem uljepšati i Tropletov zbor sastavljen od djece i mladih iz Mostarskih župa.

Program se dalje nastavlja prema predviđenom rasporedu kojeg možete pogledati na Tropletovoj web stranici www.troplet.com.

facebook komentari