MOSTOV MINISTAR UPRAVE PRIJETI OSTAVKOM AKO NE DOBIJE ISPRIKU

17
ivan kovacic most

Potpredsjednik Vlade i Mostov ministar uprave Ivan Kovačić do idućeg četvrtka mogao bi izaći iz Vlade jer je njegova ostavka već kuvertirana ukoliko mu se do tada HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić ne ispriča jer ga je nazvao podlim.

Priču koju je prva objavila Slobodna Dalmacija potvrdio je sinoć Jutarnjem listu Kovačićev posebni savjetnik u Ministarstvu, Ivica Relković.

Ako se do tog trenutka Đakić ne ispriča, onda, kaže Relković, očekuju da premijer Andrej Plenković i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved pojasne hrvatskoj javnosti kako je došlo do zapošljavanja bivše SDP-ove pomoćnice ministra branitelja Vesne Nađ i nekadašnje zamjenice SDP-ovog ministra obrane Ante Kotromanovića Višnje Tafre u Ministarstvo uprave.

Naime, Relković tvrdi da je Tomo Medved tjednima nazivao ministra Kovačića i molio ga da prihvati premještaj Vesne Nađ iz Ministarstva branitelja u Ministarstvo uprave, zbog opće poznatih problema u odnosu SDP-ove garniture u ministarstvu i branitelja koji su prosvjedovali u šatoru, a da je Višnja Tafra od svih kandidata na javnom natječaju jednostavno bila najbolja, s čime je bio upoznat i vrh HDZ-a i vrh Mosta.

– Ukoliko do toga ne dođe, ministar ne može doći na iduću sjednicu Vlade s etiketom da je donosio podle odluke. Gospođa Tafra se javila na otvoreni javni natječaj za mjesto glavne tajnice i od svih kandidata pokazala se kao objektivno najbolji kandidat.

Za takav ishod znao je i vrh HDZ-a i vrh Mosta mjesec dana prije imenovanja. Višnju Tafru nije na kraju imenovao Ivan Kovačić, jer to nije u njegovoj nadležnosti, nego Vlada. Svi HDZ-ovi ministri su glasali na Vladi za nju. Znači li to da su i oni podli? – poručuje Relković.

Napominje i da očekuje ispriku Josipa Đakića u izjavi i to ne samo ministru Kovačiću nego i Višnji Tafri i Vesni Nađ.

– To je minimum što se traži da bi ministar Kovačić mogao doći na sjednicu Vlade u četvrtak jer bi inače bio okarakteriziran kao podao čovjek cijeli svoj mandat – kaže Relković.

Dodaje kako se Most i Kovačić neprestano pozivaju na javne natječaje i profesionalizaciju, pa ih zato čudi da se problematizira takva odluka. – Ministar Kovačić kao ekstremno korektan čovjek koji ne gleda na političke boje, nego na profesionalnost, a pritom i ekstremno susretljiv koji političkom partneru ne može odbiti molbu kad je već može provesti, odlučio je izaći u susret ministru Medvedu i evo što je doživio – da ga stranački kolega ministra Medveda proglašava “podlim” – poručuje Relković.

Također, navodi i kako ako do te isprike ne dođe, smatraju da on i Kovačić kao “podli ljudi” nisu poželjni u ovoj Vladi.

– Reagirati može i predsjednik Vlade, jer je Ivan Kovačić sve za što ga se optužuje odradio u punoj komunikaciji s ministrima HDZ-a i njime kao predsjednikom. U suprotnom već na prvoj sljedećoj sjednici predsjednik Vlade će na stolu imati naše pozicije na raspolaganju – kaže.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sinoć nam je potvrdio da je tražio premještaj za Vesnu Nađ iz već poznatih razloga, a da je pisao Ministarstvu pravosuđa i Ministarstvu uprave da je sukladno njenim kvalifikacijama negdje smjeste.

– Tražio sam da se Vesna Nađ rasporedi negdje drugdje u skladu s mogućnostima i u okviru struke. Pisali smo Ministarstvu pravosuđa i uprave, dakle tamo gdje bi ona mogla biti raspoređena – kaže Medved.

Josip Đakić pak nije htio komentirati ovu dramu u Vladi, dok izvori bliski premijeru Plenkoviću kažu kako nema nikakve ostavke ni drame.

– Kao prvo nema nikakve ostavke potpredsjednika Kovačića, a Višnja Tafra imenovana je odlukom Vlade nakon provedenog javnog natječaja. Nađ je premještena nakon isteka 6+6 na mjesto sukladno kvalifikacijama, sve u dogovoru ministara Medveda i Kovačića – kaže izvor iz Banskih dvora.

facebook komentari

 • Walter Kovacic

  Nemogun od ŽALOSTI, po mogućnosti nagovori i ostale iz MOST-a…

 • Plavac Plavi

  Moglo je ovo umišljeno derište zatražiti da mu se ispričaju svi počevši od Predsjednice, Predsjednika Vlade, svakog ministra pojedinačno, svakog HDZ-ovca posebno,…Takva “veličina” to zaslužuje! On ih je (HDZ) prije 10 mjeseci “počastio” sa “tko vas j..e” i izjavom da nikad više neće surađivati s HDZ-om na državnoj razini!! Kakva vjerodostojnost!!! Čim se ukazala prigoda, evo njega kao ministra!! Tko više drži do svoje riječi!! Šteta ne iskoristiti “genijalnohst” omiškog zubara!!

 • Paulaner Paulaner

  Da je bilo srece nebi ni bio ministar a jos manje podpredsjednik Vlade. Pofalilo mu medijske paznje, pa se dosjetio kako u javnost. Jadan nije svjesan da mu mediji dobro cine, sto su ga ne razvlace u javnosti.

 • kršni

  Ma kome taj prijeti? HDZ-u? Građanima koji su glasovali za njih, domoljubima? Neka radi svoj posao i neka ne sluša sve što se govori. Ovom suviše nervoznom čeljadetu mjesto je doma, u Omišu ili već gdje, kakad ne može podnijeti nijednu kritiku. Ili ima drugi cilj?

  • EMINƎM

   preslaba je ili više ne djeluje doza koju uzima za smirenje, lik je živčan u tolikoj mjeri da bi teško prošao liječnički pregled i za zaposlenje u čistoći, za posao koji obavlja u Vladi to nema veze što je blesav

   • kršni

    Ahaha, dobar!

 • EMINƎM

  Koja budala je ovaj lik. Kako se zadužio HDZ.eu malo je dobio.

 • Tyrex Rex

  Kovačić, ako želi neka ode . Pa tko mu brani.Dosta je više svetih krava i ucjena MOST-a.
  Sve ovo je već viđeno sa Karamarkom isto od Kovačića.Da se ne zaboravi.

  • Maks

   “Izguglao : 12.03.2017 u 12:57h
   Mediji su nam prešutili bliskost Kovačića i Tafre. Višnja Tafra je diplomirana pravnica koja je 1986. aplicirala za službu u tadašnjem Tužiteljstvu. Međutim, završila je Sekretarijatu za obranu Grada Zagreba, jednog od stupova tadašnjeg komunističkog sustava. Nije nikakva tajna da je na čelu Sekretarijatu za obranu općine Omiš bila majka Ivana Kovačića. Poznanstvo iste s Višnjom Tafrom datira još iz tog razdoblja. Nakon demokratskih promjena Višnja Tafra se skrasila u Uredu za obranu zagrebačke općine Trešnjevka, gdje je ostala do 2000. godine, kad dolazi na mjesto glavne tajnice MORH-a gdje je postavlja HSLS -ov ministar Jozo Radoš. Na mjestu glavne tajnice MORH-a, Višnja Tafra je ostala i u mandatuSDP-ove Željke Antunović. Odlaskom Račanove koalicije s vlasti krajem 2003., Tafra gubi poziciju u Ministarstvu obrane i prelazi u Ured tadašnjeg predsjednika Stjepana Mesića i to na dužnost pomoćnice savjetnika za obranu. Na tom mjestu ostala je i nakon dolaska Ive Josipovića na Pantovčak. Dolaskom SDP-ove koalicije na vlast 2011. godine, vraća se u MORH i postaje zamjenica ministru obrane Anti Kotromanoviću. Gubitkom izbora Tafra, kao i ostali SDP-ovi kadrovi izvode prave vratolomije kako bi sačuvali vlast i pozicije. Uz potporu generala Drage Lovrića, Višnja Tafra se na jedan dan zaposlila u Obalnu stražu kako bi iz Ministarstva obrane ušla u sustav Oružanih snaga, nakon čega je krenula u preuzimanje Službe za graditeljstvo Ministarstva obrane koja nadzire sve nekretnine MORH-a.Da bi instalirali Tafru s dužnosti šefa Službe za graditeljstvo prethodno je smijenjen brigadir Raos i poslan u Inspekciju kako bi Tafri oslobodilo mjesto. Nakon kratke epizode u Oružanim snagama, Višnja Tafra je imenovana na dužnost Državne tajnice u Ministarstvu uprave, što kako se čini prerasta u svojevrsni skandal koji može dodatno uzdrmati odnose između dvjije ključne stranke vladajuće koalicije.

   • Agromentum

    Nigdje nema toliko slučajnosti kao u politici.

   • N K P

    Ovo je udar na ministra branitelja. Mjesecima traze kako bi mu nesto smjestili, ali nema nista. Podlo, prljavo idu na njega, a dio ovaca, konzumenata na narodu je jedva docekao bacenu udicu.

    • Maks

     Most stiti SDP uhljebe cijelo vrijeme i ovo je njihova igra!!! Kakav daje HDZ , da su imali dovoljnu vecinu bez mosta reformirali bi sve, imali bi pravu lustraciju – udba se koncentrirala u medijima i represivnom aparatu – ne bi pogresan covjek dobio otkaz. SDP je nemilosrdno smjenio sve , i opet ce dodju li na vlast imat ce podrsku Petrova i Mosta. Bozino “nema revansizma vrijedi jedino za HDZe , SDPov brani i tolerira prikrivenim floskulama Ivice Relkovica.

 • Omnes Omnibus

  Kovacic mi bas djeluje kao netko ko ce staviti princip ispred fotelje, ha ha.

 • Vjetruša Kliktavka

  Evo za sve koji ovih dana tumače što ministar Medved misli…

  https://video.dnevnik.hr/2017/03/12/1b3a6d326d_61338229-2.mp4

  (napomena uz poveznicu, od 0:28 nadalje je Baukova izjava pa pripazite na djecu) 🙂

  • goranka

   Usprkos upozorenju, ukazao mi se na sekundu 🙁

   • Vjetruša Kliktavka

    Žao mi je, ali nisam u mogućnosti izrezati ga. 🙂

 • Ivan Tetkovic

  LJUDU BOZIJI STA VAMA,PA DA NIJE PRIMIO TETKU VISNJU NEBI SMIO IZACI PRED RODJENU MAJKU KOJA JE IMALA SAMO JEDNU ZELJU ,A TO JE DA JOJ ZAPOSLI KOLEGINICU,PA IMALI NETKO TKO NEBI IPUNIO MAJCINU ZELJU,A POGOTOVO AKO JE SDP-ovka.ONA MU DODJE,KAO INPLATAT ZA ZUBNE PROTEZE.