Mostovci napustili Sabor

11

Zastupnici Mosta napustili su danas sabornicu nakon prepirke s predsjednikom Sabora Gordana Jandrokovića.

Nakon izlaganja Andreja Plenkovića uslijedila su pitanja zastupnika, a Mostovi Miro Bulj i Nikola Grmoja pitali su Plenkovića za proglašenje teritorijalnog pojasa što je bilo i jedno od pitanja tijekom pregovora Mosta i HDZ-a o sastavljanju Vlade, a pitali su ga i za optičku mrežu, prenosi N1

Što se tiče pregovora HDZ-a i Mosta, ja sam rekao da ste imali sedam jamstava i jedan od njih ste garnirali da kažete da se razumijete u vanjsku politiku, ali ja dobro pamtim i pamtim sve teške situacije koje smo imali, kazao je Plenković te zapitao Grmoju: “Sjećate li se možda tko je 16. siječnja 1992. posjetio Hrvatsku?”

Sjećate li se, sjećate li se tko je 16. siječnja 1992. posjetio Hrvatsku? To je važan posjet talijanskog predsjednika Francesca Cossige, koji nije bio slučajan, odredio je stav Hrvatske prema proglašenju, podsjetio je Plenković.

Grmoja se požalio, kao i Bulj da Plenković nije odgovorio ni na jedno pitanje o optičkoj , ali je, kako je kazao Grmoja, “našao vremena da izvrijeđa Most”. “Istina i pitanja ga bole”, poručio je Bulj koji je ustrajao na uvredi što predsjednik Sabora Gordan Jandroković nikako nije priznavao.

“Vi ste svoj primitivizam pokazali već puno puta, a nastavljate ga pokazivati i dalje”, kazao je Jandroković Bulju koji mu je upadao u riječ. “Pustio sam da govorite, nije bilo s moje strane podbadanja, niti sam oduzimao riječ. Smatram da Poslovnik nije povrijeđen, vi ćete zatražiti mišljenje Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav”, poručio je Bulju.

Na to se javio Grmoja i zatražio stanku zbog vrijeđanja saborskog zastupnika, no Jandroković to nije prihvatio i rekao je da mogu opet potražiti mišljenje Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav.

Javila se potom SDP-ova Sabina Glasovac koja smatra da bi Jandorković sam sebi trebao izreći opomenu jer je, kako ona smatra, uvrijedio Bulja rekavši mu da pokazuje svoj primitivizam.

Stanku je odmah potom zatražio Ivan Pernar iz Živog zida, i to zbog kriminalizacije verbalnog delikta u vidu uhićenja zbog pisanja po Facebooku. Jandroković je ustvrdio da je to po Poslovniku te je odredio desetominutnu stanku.

Zastupnici Mosta napustili su sabornicu nakon prepirke s Jandrokovićem, a nakon stanke Pernar je primijetio: “Dok su kolege iz Mosta bile na vlasti, kada sam ja ovako govorio Božo Petrov mi je oduzimao riječ, a sada se bune i prigovaraju, komičan mi je taj detalj da mijenjaju retoriku ovisno o tome jesu li na vlasti ili ne.”

 

facebook komentari

 • kršni

  Eto ti ga na! Sada Pernar dobiva riječ i ne pljuje više po HDZ-u.

  • kvaternik

   ali i dalje blesa1

 • Agromentum

  Haha, Pernar sad uživa i vraća im polako. A ustvari bi mogli biti sestrinske stranke – kad je riječ o populizmu.

 • Dusko Besenic

  Ovo u Saboru prelazi sve granice, što se tiče iznošenja optužbi na račun bilo koga i čega. Zastupnik, koji iznosi optužbe ili inkriminira bilo koga, ako nema ,,u ruci” vjerodostojan dokument, treba pokrenuti postupak oduzimanja imuniteta i podnijeti tužbu za klevetu! Kako Bujanec može doći do dokumenata, a ovi lijeni zastupnici misle da su Bogom dani i da je dovoljno da ONI nekoga opuže i da je to mjerodavno! Ovako je to postao pravi kokošinjac, kako je to davno rekao glumać-zastupnik Vitez.

  • Vjetruša Kliktavka

   Slažem se.

   Pozicija u Hrvatskom (zašto još uvijek ne “državnom”?) saboru svakako bi trebala podrazumijevati punu odgovornost za svaku izrečenu riječ. Pogotovo ukoliko se pozicija u Hrvatskom saboru koristi kako bi se klevetalo i vrijeđalo obične građane, što bi po mom mišljenju trebalo automatski značiti gubljenje imuniteta i pokretanje sudskog procesa protiv počinitelja i to od strane predsjednika Hrvatskog sabora.

 • Omnes Omnibus

  Nije zabrinjavajuce sto su Mobstovci napustili Sabor, nego sto ce se vratiti. S druge strane, Jandrokovic zasluzuje i Mobstovce i Pernara.

  • EMINƎM

   kamo sreće da se ne vrate zauvijek

 • EMINƎM

  kakva su vremena došla budali ne smiješ reći da je budala, dapače da primitivcu kažeš da se ponaša kao pravi gospodin e to bi tek bila uvreda po poslovniku

  • Plavac Plavi

   Trebao mu je reći da je alkarski momak, onda se Bulj ne bi uvrijedio!! 🙂

   • EMINƎM

    momčina

 • Mario Jadresic

  Ma gdje mi je Božo, valjda lovi rake govnare. A stvarno mi fali, dosadan mi sabor bez njega.