MRAČNA STRANA HRVATSKE: Jergović, Butković, Pavičić, Lovrić, Snježana Pavić: Veličaju fašizam, ne plaćaju porez, podržavaju ratne profitere, vrijeđaju…

52

Takozvani kolumnisti prorežimskog Jutarnjeg lista na dnevnoj bazi, dakle, svakodnevno, šire govor mržnje, veličaju fašizam, vrijeđaju neistomišljenike, maltretiraju hrvatske građane, podržavaju ratne profitere… Piju? Tu su neprovjerene priče, zapravo klevete, možete se zakleti u milijun kuna, koje nemate, da Butković i Dežulović nisu u životu popili ni kap alkohola.

Imaju puno toga zajedničkog, no, jedan nazivnik drži ih na okupu, uglavnom se radi o ratnim kukavicama, jedan od njih je čak dezertirao iz ‘voljenog grada’ te sugrađane ostavio na cjedilu u jeku velikosrpske agresije.

Nedavno je režimski list objavilo nekoliko komentara nekolicine primitivnih, gotovo anonimnih, kretena kojima internet služi za zadovoljavanje vlastitih frustracija, komentari su ružni, da budemo blagi, imbecilni, radi se o psovkama i prijetnjama, što je nedopustivo u demokratskom i bilo kakvom normalnom društvu, međutim, takvih i sličnih budalaština ima u svakom kutku svijeta, svakodnevno, riječ je o stotinama tisuća ljudi. Kamo bi mediji došli kada bi se tolika pozornost posvećivala kretenima? Ukratko, uvrede, prijetnje, su neprihvatljive, međutim, što učiniti kada se slični metodama služe novinari koji imaju daleko veću odgovornost od takozvanih običnih građana, što učiniti s onima koji su plaćeni za istinu a umjesto toga građanima serviraju fašizam, laži, govor mržnje, podržavaju ili su podržavali legalne i nelegalne ratne profitere? Kako reagirati, ako država ne reagira, ako HND veselog Zdenka Duke, koji također kap alkohola u životu nije okusio, ne reagira kada ste suočeni ‘na dnevnoj bazi’ s medijskim govorom mržnjom?

Davor Butković:

Izmišljao je intervjue, prvenstveno s Ivom Sanaderom, podržavao spomenutog političara gotovo do samog pada čovjeka koji danas leži u Remetincu, prema pisanju Nacionala financirao je sekte koje vrebaju nedužnu djecu imućnih obitelji. Radi se o potpuno neobrazovanom novinaru s jedva završenom srednjom školom kome plaćanje poreza, uostalom kao ni njegovom gazdi, nije najdraži hobi. Objavljivao je lažne ankete, pokapao žive ljude te širio govor mržnje kad god mu se ukazala prilika, Nedavno je uglednog pisca proglasio fašistom…
Sami odlučite, tko je pogubniji za ovo društvo, Hrvatsku općenito, neki kreten s interneta, primitivac koji psuje, vrijeđa, prijeti ili netko poput Butkovića koji ima određenu moć kao nekakav novinar?

Jurica Pavičić:

”Crkvi u Hrvata ne trebaju više ping-pong i župni travnjak da privuku mlade ovčice, za to danas postoje institucionalni kanali – školski vjeronauk, vojni ordinarij, vjerski TV program, i derneci za pričest i krizmu”. Treba li reći da Pavičić zbog ovakvih i sličnih crkvofobnih stajališta i govora mržnje nikada nije ni pregledan u duševnoj bolnici, a kamoli sankcioniran? Ovo je tek kamilica, zajedno s Antom Tomićem Jurica Pavičić i službeno je proglašen najvećim kršiteljem vjerskih prava u Hrvatskoj. Dakle, komentari mladog prostaka puno su gori nego što je dostojno javne objave. Uvrede su, naravno, svakodnevna pojava mladog prostaka.

Isto pitanje kao i za Butkovića, tko je opasniji po Hrvatsku, hrvatsko društvo, Jurica Pavičič ili neki tamo idiot s interneta, primitivac kakvih ima u svakoj zemlji na svijetu?

Snježana Pavić:

Od mladih dana Jelene Lovrić, ako zanemario bivšu Sorosevu mladunčad i velikosrpske ‘Novosti’, nismo u hrvatskim medijima vidjeli strašnije veličanje fašizma od fašistoidnog pamfleta Snježane Pavić na sam dan izricanja pravomoćne presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, kada je Pavićka napisala da će sudac Meron konačno presuditi Tuđmanovoj Hrvatskoj. Nakon oslobađajućih presuda Jutarnji list promptno je uklonio fašistički pamflet, no, prekasno. Naravno, nije to jedini fašistički pamflet Snježane Pavić u Jutarnjem listu, omiljena tema su joj hrvatski George Washington, Franjo Tuđman, i hrvatski branitelji. No, pustimo to…, ionako se radi o novinarki koja je postala predmet sprdnje većine hrvatskih građana.

Također pitanje, tko je opasniji po Hrvatsku, Snježana Pavić ili…?

Jelena Lovrić:

Dovoljno je reći kako je u mladim danima, taman uoči i nekako na početku agresije na Hrvatsku, spomenuta novinarka zvala tenkove JNA, što su ti tenkovi učinili Vukovaru, Hrvatskoj, našim roditeljima na bojištu, nije potrebno govoriti. Samo to što je napravila bilo bi dovoljno u demokratskoj zemlji da se nikada više ne bavi novinarstvom. Zašto se ne baviti svinjogojstvom? Što mislite koliko bi godina Jelena Lovrić dobila u Churchillovoj Engleskoj da je bila’ aktivna prije 70 godina i zvala nacističke tenkove da naprave mir u Velikoj Britaniji? Opraštamo joj ljubav prema Sanaderu, točnije, njegovoj politici, nije bila jedina u Jutarnjem listu.

Isto pitanje kao za Butkovića, Pavičića, Snježanu Pavić…?

Miljenko Jergović:

Što reći? Pobjegao je iz opkoljenog Sarajeva u Zagreb u jeku velikosrpske agresije na Bosnu i Hercegovinu, fašistički rječnik kojim se tada služio Jergović nije uspio nadmašiti čak ni bivši ustašoid Stjepan Mesić, a on je bulaznio o opancima, gubio čekove i pjevao pjesmice. Miljenko Jergović jedan je od rijetkih Bosanaca koji se dive fašističkom koljaču Draži Mihailoviću, koji je za ovog sarajevskog bjegunca trodimenzionalan Sasvim dovoljno da bi Miljenka svrstalo u istinsku mračnu stranu medijske Hrvatske. Fašističke pamflete koji mu se tu i tamo omaknu u nećemo spominjati, predugo bi trajalo, a i ovo je dovoljno.

Trebalo bi nam barem još deset mjeseci kada bi pisali o mirotvorstvu Borisa Dežulovića, druge flaše EPH, Ante Tomića, Mladena Plešea…

No, svi oni, nabrojani ili izostavljeni, u stvarnosti su mračnija strana Hrvatske od anonimnih kretena s interneta ili Facebooka.

tinolovka

facebook komentari

 • peppermintt

  nije problem to što oni nakaradno pišu, zabrijanjavajuće je tko ih u tolikom broju čita i daje težinu onom što napišu !!

  • to si potpuno u pravu.. slažem se! tko li govno kupuje uopće!!? no, vidio sam ovih dana najavu jedne nove dnevne tiskovine… mislim da će biti vrlo zanimljivo 🙂

   • perokvrzica

    ja kupujem legendo;)
    useru i oni…useru i kolumnisti u ostalim novinama.
    zaključak:moraš biti i dobar seronja da te ljudi čitaju 😛

    • slažem se.. i mene neka bolesna želja povuče pa pročitam subotom par kolumni u jutarnjem.. između ostalih pročitam i Tomića… Ne kažem, kad je o kulturi i nekim drugim stvarima nevezano uz politiku Jutarnji ima dobrih stvari!… Mislim da su trenutno pretjerali s razapinanjem ‘Referenduma o braku’

     • perokvrzica

      hehe.je,stvarno je gušt subotom ujutro uz kahvu,bar meni, prelistati magazin jutarnjeg i večernjakov obzor.svašta se nađe 🙂

     • da! s guštom pročitam štogod, i veselim se Hodakovoj kolumni ponedjeljkom jer znam da će oprat pojedine kolumniste! 😉

    • peppermintt

     ova ti je dobra 🙂

  • perokvrzica

   i mene zabrinjava sve što čitam;)

   • peppermintt

    ma i meni je perice, dašta je . uzmeš tisak pročitaš i onda šta? niđe para niđe pameti 🙂 kad bi moglo vratit papirinu i lovu natrag al ne pika se tako :))
    neg nije ti kod nas zainteresiranost za sudjelovanje na referendumu 😉
    i to iz nekoliko razloga…..
    poz perice 🙂

    • perokvrzica

     neka toga..baš je lijepo čuti da nas ima dosta nas koji još uvijek listamo i čitamo tisak.
     pozz

     • peppermintt

      je, još uvik se u tiskanim medijima nađe zanimljivijih stvari neg u virtuali :)ja dobila na poklon onaj E-Reader al džabe ti sve, nije isto čitat knjigu i ovo čudo tehnike, iako je super praktično jer sve uvik moš vucarat sa sobom :))

      znaš perice, najlipše ti je čitat Cvitak 🙂

     • profa

      i školarac 🙂

     • peppermintt

      je i Školarac, a super je i MAK 🙂

     • zar Mak još uvijek postoji? tj izlazi? 🙂

     • peppermintt

      Kako ne 😉

     • perokvrzica

      ne mogu ja čitati na ekranu…boli glava i suze mi oči od buljenja u virtualno štivo.hvata me veća nelagoda u toj situaciji.. čak veća i od čitanja pravih knjiga:))
      zato i jesam odrastao uz skripte i stripove:))

      p.s…nemam pojma što je cvitak,ali vjerujem ti na riječ;)

     • i ja sam pretplatnik nekoliko online izdanja dnevnog tiska, al rijetko čitam na taj način … newsreaderi i ostala sranja… volim popit kavu u ‘kafani’ i u miru pročitat poneki članak… e tu ima samo jedna caka, možeš žugat na članke i napisano, al nemoš ostavit komentar, osim što možeš nacrtat šljivu ili brkove kakvom političaru ili političarki… ! Zato volim portale… ovisno o moderaciji možeš komentirat do mile volje! … ovdje na kamenjaru dopuštaju i medijske dodatke a nema ni cenzure 🙂

     • peppermintt

      ko kad su pravi 🙂

     • perokvrzica

      nisi ti nikad ni bio cenzor…zato si uvijek i imao veliki plus u mojim očima!
      pozz lilithče i svratim i tu na opuštajuću polemiku:))

     • dakako! Svrati naravno! Znaš kako je u Hercegovini, ima i za zamezit, i popit! ima i čajeva i kave ako baš hoćeš! 🙂 … Cenzura sucks naravno, možebitne gadne psovke i osobna vrijeđanja nije zgoreg ukloniti! Pozz i tebi Petre 🙂

     • peppermintt

      ono za ravnotežu jelde ?
      :))

     • peppermintt

      jelde i tebe ?

      Cvitak, časopis za školarce, moji netjaci to primaju , ja ti obvezno prelistam , ma znaš perice koji je gušt čitat prve stihove, iskrene dječije., prve crteže, intervjue ..super stvar, malo se razgališ 😉
      ma brzo će i tvoj malac stić do školskog tiska 🙂

      nego perice, viš ti što nam se vacica naš naidio 🙂 za ne pripoznat, bit će ščepio ga “prijelaz ” jelde :)))

     • perokvrzica

      vacc je uvijek isti,zato mi i je zakon!! ako i napiše nešto neumjesno,who cares…nitko od nas nije imun na glupost!
      mislim da bi pala janjetina na njegov račun kad bi nas upoznao uživo…bez pardona:))

      ako je cvitak ono što je nekada bio smib i modra lasta…juuhhuuu
      malome svome imat ću šta konsficirati kad počne takve stvari čitati!!

     • tu je to negdje… modra lasta i sl

     • peppermintt

      oli nije slatki ovaj crtež 😉

     • peppermintt

      janjetina dašta i koji demižončić pride, onda bi pala i pisma dakako ona naša….u boj u boj

      :)))pa šta stoji nek stoji :)))

 • peppermintt

  nije problem to što oni nakaradno pišu, zabrijanjavajuće je tko ih u tolikom broju čita i daje težinu onom što napišu !!

  • to si potpuno u pravu.. slažem se! tko li govno kupuje uopće!!? no, vidio sam ovih dana najavu jedne nove dnevne tiskovine… mislim da će biti vrlo zanimljivo 🙂

   • perokvrzica

    ja kupujem legendo;)
    useru i oni…useru i kolumnisti u ostalim novinama.
    zaključak:moraš biti i dobar seronja da te ljudi čitaju 😛

    • slažem se.. i mene neka bolesna želja povuče pa pročitam subotom par kolumni u jutarnjem.. između ostalih pročitam i Tomića… Ne kažem, kad je o kulturi i nekim drugim stvarima nevezano uz politiku Jutarnji ima dobrih stvari!… Mislim da su trenutno pretjerali s razapinanjem ‘Referenduma o braku’

     • perokvrzica

      hehe.je,stvarno je gušt subotom ujutro uz kahvu,bar meni, prelistati magazin jutarnjeg i večernjakov obzor.svašta se nađe 🙂

     • da! s guštom pročitam štogod, i veselim se Hodakovoj kolumni ponedjeljkom jer znam da će oprat pojedine kolumniste! 😉

    • peppermintt

     ova ti je dobra 🙂

  • perokvrzica

   krivo i meni:)

   • peppermintt

    ma i meni je perice, dašta je . uzmeš tisak pročitaš i onda šta? niđe para niđe pameti 🙂 kad bi moglo vratit papirinu i lovu natrag al ne pika se tako :))
    neg nije ti kod nas zainteresiranost za sudjelovanje na referendumu 😉
    i to iz nekoliko razloga…..
    poz perice 🙂

    • perokvrzica

     neka toga..baš je lijepo čuti da nas ima dosta nas koji još uvijek listamo i čitamo tisak.
     pozz

     • peppermintt

      je, još uvik se u tiskanim medijima nađe zanimljivijih stvari neg u virtuali :)ja dobila na poklon onaj E-Reader al džabe ti sve, nije isto čitat knjigu i ovo čudo tehnike, iako je super praktično jer sve uvik moš vucarat sa sobom :))

      znaš perice, najlipše ti je čitat Cvitak 🙂

     • profa

      i školarac 🙂

     • peppermintt

      je i Školarac, a super je i MAK 🙂

     • zar Mak još uvijek postoji? tj izlazi? 🙂

     • peppermintt

      Kako ne 😉

     • perokvrzica

      ne mogu ja čitati na ekranu…boli glava i suze mi oči od buljenja u virtualno štivo.hvata me veća nelagoda u toj situaciji.. čak veća i od čitanja pravih knjiga:))
      zato i jesam odrastao uz skripte i stripove:))

      p.s…nemam pojma što je cvitak,ali vjerujem ti na riječ;)

     • i ja sam pretplatnik nekoliko online izdanja dnevnog tiska, al rijetko čitam na taj način … newsreaderi i ostala sranja… volim popit kavu u ‘kafani’ i u miru pročitat poneki članak… e tu ima samo jedna caka, možeš žugat na članke i napisano, al nemoš ostavit komentar, osim što možeš nacrtat šljivu ili brkove kakvom političaru ili političarki… ! Zato volim portale… ovisno o moderaciji možeš komentirat do mile volje! … ovdje na kamenjaru dopuštaju i medijske dodatke a nema ni cenzure 🙂

     • peppermintt

      ko kad su pravi 🙂

     • perokvrzica

      nisi ti nikad ni bio cenzor…zato si uvijek i imao veliki plus u mojim očima!
      pozz lilithče i svratim i tu na opuštajuću polemiku:))

     • dakako! Svrati naravno! Znaš kako je u Hercegovini, ima i za zamezit, i popit! ima i čajeva i kave ako baš hoćeš! 🙂 … Cenzura sucks naravno, možebitne gadne psovke i osobna vrijeđanja nije zgoreg ukloniti! Pozz i tebi Petre 🙂

     • peppermintt

      ono za ravnotežu jelde ?
      :))

     • peppermintt

      jelde i tebe ?

      Cvitak, časopis za školarce, moji netjaci to primaju , ja ti obvezno prelistam , ma znaš perice koji je gušt čitat prve stihove, iskrene dječije., prve crteže, intervjue ..super stvar, malo se razgališ 😉
      ma brzo će i tvoj malac stić do školskog tiska 🙂

      nego perice, viš ti što nam se vacica naš naidio 🙂 za ne pripoznat, bit će ščepio ga “prijelaz ” jelde :)))

     • perokvrzica

      vacc je uvijek isti,zato mi i je zakon!! ako i napiše nešto neumjesno,who cares…nitko od nas nije imun na glupost!
      mislim da bi pala janjetina na njegov račun kad bi nas upoznao uživo…bez pardona:))

      ako je cvitak ono što je nekada bio smib i modra lasta…juuhhuuu
      malome svome imat ću šta konsficirati kad počne takve stvari čitati!!

     • tu je to negdje… modra lasta i sl

     • peppermintt

      oli nije slatki ovaj crtež 😉

     • peppermintt

      janjetina dašta i koji demižončić pride, onda bi pala i pisma dakako ona naša….u boj u boj

      :)))pa šta stoji nek stoji :)))