Pratite nas

Vijesti

MUHAMED Poliglot: 29-godišnjak iz BiH govori više od 70 stranih jezika!

Objavljeno

na

[pullquote_left]Jezike kao što su engleski, njemački, grčki ili turski Mešić je svladao još kao dijete. Mladić je pravnik po zanimanju, a do sada je radio u 24 države na četiri kontinenta.[/pullquote_left]

Mladić iz Tuzle, 29-godišnji Muhamed Mešić, govori više od 70 jezika svijeta među kojima su hebrejski, yiddish, baskijski… Već sa 26 godina je govorio 56 jezika, piše Radio Sarajevo.

Jezike kao što su engleski, njemački, grčki ili turski Mešić je svladao još kao dijete. Mladić je pravnik po zanimanju, a do sada je radio u 24 države na četiri kontinenta kao voditelj projekta Brainswork grupe, projekt menadžer British Councila, osobni savjetnik predsjednika Makedonije i savjetnik gradonačelnika Tuzle.

Jezike je počeo učiti sasvim slučajno kada je sa roditeljima kao petogodišnjak bio na odmoru u Grčkoj i slušao razgovor žene koja im je iznajmila sobu sa svojom kćeri. Potom je za vrijeme rata u Tuzli vidio vojnike UNPROFOR-a iz Švedske, Pakistana, Norveške i putem “kupio” riječi tih jezika. Jedini jezik koji je naučio na predavanjima bio je znakovni jezik.

– Po nekoj mojoj definiciji, jezik govorim tečno onda kada mogu ostvariti samostalnu svakodnevnu komunikaciju, poput one koju imate kada sjedite s nekim u autobusu. Jezike koje duže govorim i s kojima se duže družim, poput engleskog, talijanskog, portugalskog i turskog su jezici koje govorim dosta dobro – kazao je Muhamed novinaru Agencije Anadolija.

Muhamed trenutno živi u Beču i vodi pravne poslove za jednu građevinsku tvrtku.

engleski, njemački, grčki ili turski Mešić je svladao još kao dijete. Mladić je pravnik po zanimanju, a do sada je radio u 24 države na četiri kontinenta.

VLM

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati