Mujica je legenda, Predsjednik države koji staje autostoperima

5

Muškarac koji je stopirao na cesti na jugozapadu Urugvaja iznenadio se kada se zaustavilo vozilo u kojem su se vozili predsjednik države, Jose Mujica, i njegova supruga, izvijestio El Observador.

5. siječnja Gerhald Acosta, djelatnik tvornice celuloze u Montes del Platai, vraćao se kući, pokušavajući podignutim palcem zaustaviti neki automobil. “Hodao sam neko vrijeme, prošlo je između 25 i 30 automobila, no nitko se nije zaustavio”, ispričao je Acosta.

Zatim se, kako je rekao, zaustavilo vozilo iza kojeg je bio drugi automobil čiji ga je vozač pitao kamo ide. Rekao mu je da ide u Juan Lacaze i vozač je odgovorio da ga može povesti do Anchorene, gdje se nalazi predsjednička rezidencija i da sjedne u kombi u kojem je sjedila žena za koju je odmah pomislio da ju pozna. To je bila Lucia Topolansky, senatorica i supruga predsjednika Mujice, a s njom i njihova kuja Manuela, kao i predsjednik Mujica.

Acosta je na Facebook postavio fotografije vozača i napisao da su ga poveli malim dijelom puta, ali da su bili jako ljubazni.

Poznat po svom nepoštivanju protokola i skromnom životu, predsjednik će prepustiti svoju funkciju 1. ožujka nakon petogodišnjeg mandata tijekom kojeg se isticao svojom jednostavnošću.

facebook komentari

 • Herceg-Bosna

  najbolji svjetski presjednik, ,,

 • peppermintt

  Gospodine oćete malo i u nas doć 🙂

  • diablo

   Nećemo mi imati ovakvoga još za tisuću godina.. 🙂

   • peppermintt

    imamo mi ovakvih al nedamo im naprid 🙂
    i svaki narod ima ovakvih to je od Boga dano tako…

    • diablo

     To da, loše sam se izrazio..Mislio sam kako kod nas ovakav ne može doći na površinu za tisuću godina..Jubee, živila biologija kad već nema pravde.. 😉