MURAL U MOKOŠICI Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković dao suglasnost za iscrtavanje grafita

5

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković donio je zaključak kojim se Udruzi branitelja Dubrovnika daje suglasnost za iscrtavanje grafita na ulazu u Mokošicu.

Zaključkom se ‘odobrava uređenje grafita u čast braniteljima, pripadnicima gardijskih i dubrovačkih postrojbi iz Domovinskog rata na zidu koji se nalazi na ulazu u gradsko naselje Mokošica’, javlja dulist.hr

U Zaključku također stoji da se ‘suglasnost daje u svrhu obilježavanja 25. obljetnice uspješne obrane Grada u Domovinskom ratu te uz uvjet da predmetni grafiti isključivo predstavljaju simbole i znakovlja gardijskih brigada i dubrovačkih postrojbi iz Domovinskog rata’.

Zašto Vlahušiću smeta mural Torcide s grbovima legendarnih gardijskih brigada hrvatske vojske?

facebook komentari

 • Dusko Besenic

  Samo zahvaljujući našoj ,,mekoći” može nekome pasti na pamet da U ZEMLJI HRVATA zabranjuje ili onemogućava isticanje časnih hrvatskih simbola!!! Do kada ćemo se ponašati kao gosti u vlastitoj zemlji, a ,,gostima” dozvoljavati ,,domaćinstvo” ??!!

  • Istina

   I HOS-ovci su branili Dubrovnik. Treba staviti i njihovo obilježje.

   • Dusko Besenic

    Napisao sam ,,časnih hrvatskih simbola”, pri čemu normalno mislim i na taj simbol, ali obojica znamo da sam državni i HDZ-ov vrh ne dijeli mišljenje nas i mnogih hrvatskih domoljuba!

    • Istina

     Mislio sam napisati komentar onako, a ne obratiti se nekomu ovdje. U ovom slučaju tebi. Znam ja tvoj stav po tom pitanju. Sorry.

 • Milivoj Lokas

  Uz dužno poštovanje g. Mato Franković je u svojoj suglasnosti za iscrtavanje – oslikavanje grafita zaboravio, (možda zbog mladosti) na važnu činjenicu tj. na grafit posvećen legendarnoj 113. šibenskoj brigadi koja je dala nemjerljiv doprinos na Južnom bojištu!

  Ako bi uz grafite gardijskih postrojbi i dubrovačkih postrojbi trebao stajati još neki, onda bi na istaknutom i počasnom mjestu trebao biti i grafit legendarnoj 113. šibenskoj brigadi.
  ( TG-3, 4. bojna 113., 1.A satnija 113, PORD 113, 14. TRD, ….)