Pratite nas

BiH

Na čelu kolone titin je gardist…

Objavljeno

na

Za tu i takovu jednostavnu i svima razumljivu, kratku ustavnu rečenicu glasovalo je skoro milijun Hrvatica i Hrvata. Nešto više od broja koji su doveli ovo lažljivo, nesposobno, polupismeno, veleizdajničko, četničko-kozaračko kolo ili kraće rečeno anglosaksonske, srbofilske, ćirilićne Jude na vlast. Na čelu kolone titin je gardist Jednooki Ljigavi Lignjun.

Prvi dan Došašća započeo je neuobičajeno rano, za nas Hrvate. Hod prema hrvatskom Božiću, ove godine, nije započeo nedjeljom 1. prosinca i ne zapalismo tek jednu svijeću, prvu, već stotine tisuća svijeća na Sveti ponedjeljak, 18. studeni ljeta Gospodnjeg 2013. u Vukovaru. Tu, u našem srcu, u Vukovaru, započesmo naše hrvatsko obiteljsko hodošašće, ne samo prema našem hrvatskom i katoličkom Božiću, već i prema Uskrsu ove naše jadne, izranjavane, napaćene, krvlju našom natopljene, Domaje Hrvatske.

Gromko je odjeknula tišina naših duša u molitvi Vukovarom. I ne samo Vukovarom, već i cijelom Hrvatskom, koja nastavlja svoj Križni put prema Uskrsnuću.

Jude, veleizdajnici, nesposobni u bilo čemu, izuzev u grohotnoj mržnji prema Hrvatskoj i naspram nas Hrvata, su na vlasti. Na vlasti je nesposobna, velikosrpska bagra i obrijani četnici, uz njihove neizostavne i nepismene kurvetine.

Jedan veliki uspjeh im priznajem. Jednooki Lignjun i njegova polupismena bratija na vlasti, svojim prijezirom, prema nama Hrvatima i Hrvatskoj, te željom „da nas prevaspitaju” i izruče preko Londona i Pariza, Regionu i Beogradu, štiteći svoje obiteljske udbaše, poput perkovića i pokušavajući rasprodati, rastrajbati bezumno našu djedovinu, pokušavši nam nametnuti zločinačko ćirilićno pismo, kao naše, sjediniše nas i djecu našu u jednu i jedinu neprikosnovenu hrvatsku Obitelj, koja im je nakon Vukovara, na vedar i sunčan dan, nedjelje 1. prosinca izrekla svoj prvi pravorijek. Brak mogu činiti samo i jedino žena i muškarac, ili ako vam je draže, muškarac i žena. Mi smo ustavna kategorija.

Za tu i takovu jednostavnu i svima razumljivu, kratku ustavnu rečenicu glasovalo je skoro milijun Hrvatica i Hrvata. Nešto više od broja koji su doveli ovo lažljivo, nesposobno, polupismeno, veleizdajničko, četničko-kozaračko kolo ili kraće rečeno anglosaksonske, srbofilske, ćirilićne Jude na vlast. Na čelu kolone titin je gardist Jednooki Ljigavi Lignjun.

Neka budu sretni i presretni, što nismo svi izrekli svoje ZA ove nedjelje 1. prosinca 2013., jer bi tada bilo još razvidnije kako ni „šutljiva” većina ne podupire njihov zločinačko-totalitaristički poduhvat, nazvan UNIŠTENJE HRVATSKE, tj. SANU 2 (velikosrpska akademija nauka i umetnosti).

Negdje, na planeti Malog princa, takovi bi odstupili, kao i u Ukrajini, no vidimo, što se tamo događa.

Ova bagra, koja samo zna vladati pod svaku cijenu, najavila je kako nam (“sleduje temeljito prevaspitavanje”) i kako ovaj oblik izravne demokracije nisu mogli spriječiti, no da je to i prvi, ali i posljednji narodni referendum.

Operetni Fićfirić izrekao je: „Dok sam ja živ, referendum o ćirilici neće proći. Ne treba mi Ustavni sud, jer Sabor donosi Ustav i sam je ovlašten tumačiti ga!” Time je najavio državni udar i opstanak na vlasti svoje bezumne, polupismene bagre „s koca i konopca” uz policijsku represiju, uhićenja, batinanja i privođenja.

Mrak je. Tma i tmuša. Mnogo je postaja na Križnom putu prema Golgoti. Hrvatska Svijeća gori i ugasnuti neće, usprkos, uz prkos i unatoč Svima i Svemu. Spravni smo na žrtvu.

Jer

…”dok je srca , bit će i Kroacije!”

BožidarAlić/dnevno

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

BiH

Klub Hrvata u Domu naroda oštro osuđuje konstantno kriminaliziranje hrvatskih dužnosnika

Objavljeno

na

Objavio

Izaslanici Doma naroda Parlamenta FBIH su izabrani dužnosnici sa dvostrukim legitimitetom i kao takvi prvenstveno odgovaraju narodima i građanima koji su ih  birali. S obzirom na kompleksnu političku situaciju, smatramo krajnje neprimjerenom i neodgovornom ovu višemjesečnu medijsku hajku na ovaj Dom, prvenstveno hrvatske izaslanike ali i sve druge.

Kao Klub Hrvata, oštro osuđujemo konstantno kriminaliziranje hrvatskih dužnosnika općenito, posebice izaslanika, predsjedateljice Bradara te članova njenog ureda.

Pojedini mediji su u posljednjih nekoliko mjeseci, više puta iznosili netočne, neprovjerene a posebice nedokazanetvrdnje koje krajnje diskriminiraju gore navedene osobe očito s ciljem krajnjeg narušavanja njihova integriteta.

Posebno zabrinjava korištenje informacija točnije navoda od „neimenovanih izvora“  koji dolaze iz Parlamenta FBIH ili konkretnije Doma naroda. Krajnje je neprimjereno, pa čak i nedozvoljeno iznošenje bilo kakvih osobnih podataka vezanih za izaslanike bez njihova dopuštenja pa čak i znanja a posebice namjerno puštanje određenih službenih akata u javnost.

S tim u vezi, glede posljednjih u nizu napada koji se dogodio prije nekoliko dana, odgovorno tvrdimo da ni jedan izaslanik iz Kluba Hrvata ne prima dupli paušal, nadalje, kako bi preduhitrili sve buduće napade kojih će ne sumnjamo biti jer je kampanja za pojedine očito počela, odgovorno tvrdimo da ni jedan član ovoga Kluba ne zloupotrebljava niti jedno od svojih, zakonom mu pripadajućih prava.

I na kraju, glede unitarističke koncepcije i želja određenih izaslanika da se Dom naroda ukine, pozivamo ih da vrate mandate u istom jer nije u redu da predstavljaju i sjede u instituciji za koju smatraju da nije potrebna. Klub Hrvata vrlo dobro zna koja je svrha ovog Doma, koga i zašto naši izaslanici predstavljaju i to će odgovorno činiti i dalje, stoji u priopćenju Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BIH.

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Parlament Federacije BiH: Jedinstveni registar branitelja dobio zakonski okvir

Objavljeno

na

Objavio

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji danas je dobio podršku izaslanika Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, čime je usvojen u oba doma ovog parlamenta.

Između ostalog, tim zakonom je data definicija jedinstvenog registra branitelja za koji federalni ministar za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata Salko Bukvarević kaže da je neophodan kako bi se uredila ta oblast, a da ga traže i branitelji.

– Smatramo da je opravdan zahtjev branitelja i da javnost mora znati tko, šta i na osnovu čega prima. Želimo da znamo tko je šta dobio, stan, prostor, bespovratna sredstva da možemo pomoći onima koji nisu dobili pomoć, zato nam treba zakonski okvir uspostave registra – rekao je Bukvarević na sjednici Doma naroda.

Istaknuo je da će podaci iz registra biti dostupni svim institucijama da bi se došlo do branitelja koji su u stanju potrebe. Federalna vlada krajem travnja ove godine utvrdila je i Parlamentu FBiH uputila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji, čime je omogućena i provedba presuda Ustavnog suda FBiH od 4. svibnja 2005. i 1.  listopada 2013. godine.

Ujedno, u objašnjenju stoji da je ovim izvršena preporuka Komiteta za ljudska prava UN-a koji je BiH naložio ukidanje obaveze članovima porodice da svoje nestale srodnike proglase mrtvim kako bi imali pravo na socijalne naknade ili bilo koji drugi oblik kompenzacije. Brisana je odredba prema kojoj su članovi porodice nestalog borca bili dužni da nestalog proglase umrlim kako bi imali pravo na socijalne naknade ili bilo koji drugi oblik kompenzacije. Izmjene i dopune definiraju ko se smatra braniteljem, organizatorom otpora, dobrovoljcem, veteranom Domovinskog rata, jer su ovi pojmovi presudom Ustavnog suda FBiH proglašeni neustavnim.

Propisani su uvjeti pod kojim se stiče status ratnog i mirnodopskog vojnog invalida.   Date su i definicije obitelji poginulog, umrlog ili nestalog branitelja i obitelji umrlog vojnog invalida.   S 15 na 30 dana je produžen rok za pokretanje postupka po nastaloj promjeni, a propisana je mogućnost dokazivanja činjenica okolnosti stradanja u upravnom postupku.   Dopunjen je član 44. Zakona tako da se, pored vojne dokumentacije, uvjerenje izdaje i na osnovu pravosnažnog rješenja donesenog u skladu sa članom 43. Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji.   Nova je i odredba da okolnosti nastanka ili pogoršanja oboljenja utvrđuje Institut za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja.

Podršku izaslanika Doma naroda Parlamenta FBiH dobio je i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odličja i članova njihovih obitelji.   Izmjena je predložena jer je Ustavni sud Federacije BiH presudom od 7. studenog 2012. godine utvrdio da prvi član ovog zakona, kojim je propisan cenzus za korisnike prava na mjesečni novčani dodatak po osnovu ratnog priznanja ili odlikovanja, nije u suglasnosti s Ustavom FBiH.

Prijedlogom zakona brisana je osporena odredba po kojoj je ostvarivanje prava bilo uvjetovano prihodovnim cenzusom, čija je primjena počela 1. svibnja 2010. godine. (Fena)

facebook komentari

Nastavi čitati