Nada Dalipagić: Branim Ivana Lasića – Gorankića, ali neće ići svjedočiti u München!

1

Poznata mostarska odvjetnica Nada Dalipagić pristala je dati ekskluzivni intervju za portal Dnevno.ba u kojem se dotakla još uvijek aktualnog slučaja uhićenja braće Lijanovići, te ostalih čelnih ljudi Narodne stranke Radom za boljitak, ali progovoriti i o drugim većim sudskim procesima u državi, općenito o radu bosanskohercegovačkog sudstva i tužiteljstva, a što će nekima možda biti posebno zanimljivo otkriva u ovom razgovoru, odnosno potvrđuje naše navode o tome kako je ona braniteljica Širokobriježanina Ivana Lasića – Gorankića, kojeg se povremeno medijski spominje u slučaju Josipa Perkovića.

ivan lasić gorankic“Jesam braniteljica Ivana Lasića – Gorankića i točno je da je on prošle godine saslušan u svojstvu osumnjičenog.

Bosna i Hercegovina ne izručuje svoje građane, a točno je da je moj klijen u svojstvu svjedoka dobio poziv od Vrhovnog suda u Münchenu da se pojavi, mislim 02. veljače 2015. godine u svojstvu svjedoka.

Mi smo izvjestili Vrhovni sud u Münchenu da on neće tome prisustvovati, ne što on ne bi htio nego zato što je čovjek starije životne dobi i zdravstveno nije dobro. Zaista ne bi mogao podnijeti jedno takvo putovanje” – otkriva u razgovoru za Dnevno.ba odvjetnica Nada Dalipagić.

Mogućnost Lasićevog svjedočenja ipak nije isključena.

“Upoznali smo sud da bi on svjedočio putem linka, recimo iz Županijskog suda u Mostaru ili Širokom Brijegu, pa ćemo vidjeti što će oni reći” – kaže Dalipagić.

Kao što je znano Lasićevo ime se već duže vrijeme kroz medije provlači kao jednog od istaknutijih udbaša, pa ga se povezivalo upravo za djelovanje u Njemačkoj tako da njegove veze s Josipom Perkovićem, Zdravkom Mustačem ili Stankom Čolakom uopće ne čude.

Danijel Ivanković/dnevno.ba

facebook komentari

  • Gabro Vuskic

    Prije je bilo “Proleteri svih zemalja ujedinte se”, sada je “Udbaši svih zemalja ujedine te”!

    Ličani bi znali reći: Jadna Liko šta si dočekala, da te Bosna kokuruzom hrani!