Najprije su probali s aferom ‘Barbika’, a sad su valjda na aferi ‘Ken’

5

Predsjednik Ivo Josipović odbacio je optužbe HDZ-a da je bivšem srbijanskom veleposlaniku Radivoju Cvetićaninu dostavljao dokumente o ratnim zločinima i tužbi protiv Srbije za genocid, rekavši kako je nakon afere Barbika izgleda na redu afera Ken.

Jučer je zbog navodnog dilanja dokumenata na saborskoj sjednici Josipovića prozvao HDZ-ov zastupnik Davorin Mlakar, a danas je Gordan Jandroković to ponovio i na konferenciji za novinare u Saboru.

Predsjednik je ironizirao te optužbe jer se Mlakar pozvao na citat iz memoara veleposlanika Cvetićanina u kojem je rekao da mu je Josipović dao uobičajeno debele hrestomatije suđenja i presuda za ratne zločine pa je Josipović rekao što to znači hrestomatija, a to je zbirka književnih ili znanstvenih djela te priznao da je u tri navrata veleposlaniku predao te hrestomatije kao što je to učinio i mnogim drugim veleposlanicima i znanstvenicima.

A riječ je, kako je rekao Josipović, o tri njegove knjige koje je dao bivšem srpskom veleposlaniku pod naslovom ‘Odgovornost za ratni zločin’, zatim ‘Stalni i međunarodni kazneni sud’ te ‘Odgovornost za ratni zločin’ u engleskom izdanju. Predsjednik je ironično zaključio kako su to ti tajni dokumenti koji se bez problema mogu naručiti u bilo kojoj knjižari. – Jasno je što radim ja, a radim na promjenama novog Ustava, u izradi ‘Druge Republike’, a što radi moja konkurencija i oni koji je podržavaju. Prvo su probali s aferom Barbika, a sad su valjda doći do afere Ken. To je njihov način rada, prvo su to plasirali preko mračnih portala, a onda su tu navodnu aferu prenijeli u Sabor želeći ocrniti izabranog predsjednika, koji je dobio izbore i glasovima njihovih birača, jer sam izabran uz potporu od 60 posto građana – rekao je Josipović.

Dvjema knjigama autor je Josipović, trećoj su, uz Josipovića, autori Davor Krapac i Petar Novoselac.

Najprije su probali s aferom ‘Barbika’, a sad su valjda na aferi ‘Ken’. Naravno da birači to prepoznaju, a ono što je strašno – ne samo to da su neznalice pa ne znaju što je hrestomatija, nego to njihovo domoljublje jest takvo da su spremni najprije kroz mračne portale, kroz paraobavještajnu zajednicu, a sada i kroz parlament i presice, ocrniti izabranog predsjednika, izabranog i glasovima njihovih glasača. Ti glasači će opet za mene glasati, jer sam siguran da prepoznaju tko radi, a tko izmišlja Barbike i Kenove, zaključio je Josipović.

Na pitanje što očekuje da će se dalje događati, kaže da ne očekuje ništa.

Dodao je da će birači prepoznati tko radi, a tko izmišlja barbike i kenove te da on nakon ovog pucnja u prazno ne očekuje ništa nego će se vratiti svom poslu i obavezama, a ovi drugi neka pričaju o barbikama i kenovima jer je to njihov krajnji domet.

Kada je riječ o prosvjedu branitelja protiv ministra Predraga Matića Josipović je ustvrdio da su branitelji ponos Hrvatske i da je naša zadaća da o njima brinemo. – I ovi prosvjedi su možda rezultat izostanka komunikacije, pozvao sam branitelje da dođu u moj ured i ponudio se da budem svojevrsni medijator – poručio je Josipović. Na pitanje novinara da branitelji kažu da ne mogu do njega doći odgovorio je da on to nije čuo i da njegov poziv njima poslan.

hrt/vl

facebook komentari

 • Gabro Vuskic

  Utopljenik se i za slamku hvata, ali nema te “slamke” koja će ovoga puta YUsipoviću pomoći.

 • Alan B’Stard

  Ha ha. Jao josipovica i izvlacenja. Hrestomatija knjige. Daj ivo zar stvarno mislis da je narod travu pasao

  • wolf

   On misli kad smo popasli slatkovinu
   prisli smo na lobodu.Ivo evo ti litavac od naroda:)))

 • EMINƎM

  ne KEN-jaj ivo-srbobrane

 • wolf

  Culi kroz mracne portale.
  U ovi crveni kmera vazda nesto mracno.
  Prije bili U i ostala draga slova mracni simboli
  sad prisli na portale.A index nije mracni jelde
  on pise sta vi jovice mislite.