Najsramotniji entitet na europskim prostorima

48

Na granici svjetova i kultura, nacija i civilizacija ispisana i išarana zločinima prisile i genocida okupatora i osvajača Bosna i Hercegovina je sve nerješiviji problem, ne samo unutar same sebe već više izvanjskih čimbenika interesno isprepletenih u toj već davno „krčmi, pogašenih svjetla“. Zemlja je to problema, i gotovo od problema, koju mnogi unutarnji i vanjski neprijatelji jednako žestoko odguruju i guraju u ponor bez dna. Tone zbog toga ta zemlja pred očima suvremenih moćnika koji ne ćine ništa pravedno, i po pravdi, da bi zaustavili njen ponor, njeno nestajanje iz vidika sadašnjosti. Zato je ta zemlja u nekom vrlo začaranom političkom i interesnom krugu, u kojem se neprestano stvaraju novi, a neriješavaju stari problemi. Ničim stoga Bosna i Hercegovina nije toliko gusto ispunjena kao neriješenim problemima, koji su snažna kočnica svakog njenog pozitivnog napretka. Kao problem davno je prešla svoje granice, zbog ćega je i postala globalni svjetski problem. Što više umiješanih vanjskih nacionalni, vjerski, i gospodarski interesa, pa čak i oživljenih interesa okupatora koji su je i napravili trajnim  problemom, time Bosna i Hercegovina biva sve zamršeniji politički čvor, kojeg se već desetljećima ne može odvezati.

https://i2.wp.com/www.nspm.rs/images/stories/hronika4/bosnamudzahedin.jpg?resize=480%2C290

U sudaru vanjskih silnica što se isprepliću u beha crnom mraku svatko od njih uzima si veće pravo na Bosnu i Hercegovinu od njenog domicilnog, nekad jedinog naroda, koji je kroz polutisućljetnu tragićnu prošlost stalna žrtva tih okupatorsko osvajačkih ubojica.  Kada agresori i osvajači sami  ponekad zastanu i ne jurišaju na svoju beha žrtvu, onda ih pozivaju i zovu ili njihovi naslijednici, ili njihovi ostaci, oni koji su spašavajući goli život u vrijeme okupacije prisilno prešli na vjeru okupatora. Danas je ta beha populacija najglasniji zagovornik povratka Osmanlija i njihova genocidnog okupacijskog vremena prisilne islamizacije.

I kada se činilo, i duboko mislilo da Bosnu i Hercegovinu ništa više od crnog i stradalničkog sjećanja na osmansko vrijeme „danka u krvi“ ne veže sa tim okupatorom, i kada su iz same Turske stizali znakovi ograđivanja i zaboravljanja na to barbarstvo kako bi izbjegli odgovornost buduäi da zločini ne zastarjevaju, u Bosni i Hercegovini su se javili pojedinci, ortodoksni nostalgičari i zagovornici njegova povratka. Počeli su krivotvoriti, i do prijezira uljepšavati, u bijelo farbati taj crni period beha prošlosti. Najednom je vrijeme Osmanlija u Bosni i Hercegovini počelo da se uljepšava i opravdava, a narod prisiljava da tako o njemu uči kao svetoj i jedinoj istini, kao najprogresivnijem i najslobodnijem periodu bosanske povijesti. Ti  pojedinci prisilili su svoj narod, a to danas kroz prisilu asimilacije i majorizacije, nameču i beha koljenovićima koji su ostali u svom nacionalnom i vjerskom identitetu, na laž kao istinu da su Osmanlije spasitelji Bosne i Hercegovine i da njena povijest počima sa njima. Ide se dotle da Bošnjaci Tursku nazivaju svojom mati, što povlači jedno teško pitanje, pa tko su onda, o i otkuda su suvremeni Bošnjaci.

A takva nostalgija, takvo poistovjećivanje Bošnjaka sa turskim okupatorom još jedna je agresija na Bosnu i Hercegovinu i njene nebošnjake, za koje je vrijeme turske polutisućljetne okupacije najcrnji, najtragićniji, period njene povijesti. To je istina turskog zuluma, i danka u krvi na beha prostorima i nad beha autohtohnim katoličkim hrvatskim narodom. Tursko okupatorsko vrijeme Bosne i Hercegovine počatek je svih zala i problema  te zemlje. Zbog toga je sve od tada do danas Bosna i Hercegovina zemlja problem.

Kako riješiti beha problem kada je za nebošnjake Turska bila i ostala okupator i zločinac, a za Bošnjake mati, i nacionalno vjerski temelj na kojem grade svoj nacionalni identitet. Što onda u takvom odnosu beha naroda prema prošlosti može ujedniti njihove razlike u suvremenosti. Ništa, ili gotovo ništa, sve dok se i jedan njen narod poistovjećuje sa agresorom i zove ga da se vrati. Ovdje na ovom mjestu, u ovoj crnoj i rastrganoj suvremenosti Bosne i Hercegovine, iz koje se ne naziru ama baš nikakvi putovi u budućnost, zajedničku budućnost današnjih joj naroda, mora se postaviti pitanje. Što je to u jednom beha narodu, bošnjačkom, što ga potiče da vjeruje okupatoru i identificira se nacionalno i vjerski sa njim i njegovim olovnim vremenom okupacije Bosne i Hercegovine. Je li odgovor u tome što taj narod još uvijek živi u strahu, kakvim ga ispunjavao, i ispunio taj isti okupator kada ga prisilio na prelazak na islam, promjenu imena, jezika, obićaja, kulture. Nažalost, zasigurno da ima i tih kockica prošlosti nataloženi u pojedincima, onima koji taj strah prenose na okolinu, na svoj narod i na sve druge beha narode.

https://i1.wp.com/www.n24.ba/slike/BiH/Omarska%20logor%20august%201992.jpg?resize=400%2C225

Strah kao dio ljudskog života desetljećima je držao beha društvo u neznanju, u pogrešnoj i lažnoj istini, koju je sam okupator pisao i ispisivao. Strah je čak u Bosni i Hercegovini bio i ćuvar mira, ali i snažni betoner lažne i nametnute istine. Stoga je danas istina opet na jakom, cunamijskom, udaru u Bosni i Hercegovini. Krivotvorenje  istine omogućava uljepšavanje okupatorskog vremena, i potiče na zaziv da se vrati. To je suvremenost Bosne i Hercegovine u prošlosti koju zazivaju i ponovno izgrađuju ubojice te stradalničke zemlje, pretvorene u proizvođača problema, koji je polako ali sigurno razbijaju i pokapaju. I stoga, i najmanji korak Bosne i Hercegovine u prošlost turskog danka u krvi  veliki je hod u nestanak te zemlje.

Bošnjački narod, njegovo političko i vjersko vodstvo, nema ni mandat ni pravo da zazivaju Tursku i njenu prošlost, s ciljem bošnjačiziranja, zapravo islamiziranja i otomaniziranja, beha nebošnjaka i beha prostora.

Poglavito bošnjačka strana nema mandat  ni pravo dijeljenja, i po nekom svom hiru darivanja ljudski i nacionalni prava Hrvatima unutar Federacije Bosne i Hercegovine. Ljudske slobode i nacionalna prava  konstitutivnog hrvatskog naroda ne može i ne smije ni po kojim normama i Međunarodnim konvencijama odlučivati čelnik, niti jedne, no napose ratne, muslimanske partije SDA Bakir Izetbegović.

Ohrabren najavom dolaska 100 milijuna Turaka da brane svoju prošlost u Bosni i Hercegovini, danas prisutnu i vidljivu u novoj bošnjaškoj naciji, Bakir Silni nakon listopadskih izbora 2014., i na tragu srpsko muslimanske beha diobe, kaže o pravima i položaju Hrvata: „…svi u Bosni i Hercegovini će morati prihvatiti određene realnosti – Bošnjaci da ne će ukinuti Republiku srpsku, Srbi da ne će ukinuti Bosnu i Hercegovinu, a Hrvati da ne će napraviti treći (hrvatski) entitet“.

Znači Bošnjaci i Srbi imaju pravo i na ono na što nemaju pravo, (Bošnjaci na BiH koju im Srbi ne će ukinuti, Srbi na genocidni srpski entitet kojeg im Bošnjaci ne će ukinuti), a Hrvati nemaju pravo na ono na što imaju pravo, svoj nacionalni entitet. To im pravo ne da Bakir Izetbegović, ćiji otac je Bosnu i Hercegovinu tajno dijelio sa Srbima u Beogradu, što potvrđuje i ova izjava njegova sina o beha realnostima. A realnosti su takve, Bošnjaci imaju Bosnu u okvirima federacije, Srbi entitet u granicama Republike Srpske, i jamče  da ne će rušiti i ukidati jedan drugom u Beogradu podijeljeno i u ratu ograđeno. No obadvije strane zajedno, bošnjačka i srpska pak prijete Hrvatima kako ne će dobiti svoj dio Bosne i Hercegovine, jer nisu sudjelovali u beogradskim tajnim pregovorima njene podjele, što su i daytonisti potvrdili kada su ih kao roblje ugurali u unitarističko centralističke okvire federacije, rezervat za Hrvate, najsramotniji entitet na europskim prostorima.

Vinko Đotlo

facebook komentari

 • srka

  Ovako nešto je doista sramno pisati i ne ide vam nikako u prilog!
  Gdje su to ti “zli” Turci počinili zlo nad vama!?!
  Čitam prija netki dan…kukaju vam susjedi Srbi…da svo zlo, nerad, lopovluk, ono zlo u čovjeku…pa moš misliti i za komunizam…za sve su krivi Turci!?!
  Koji apsurd!?!
  A upitaju li se nesretnici kako to da ti isti Turci…kako to da kod nas u Turskoj nema tog zla, bijede, kaosa, komunizma…klanja…prostakluka…lopovluka!?!
  Lako je onda usporediti…i zbrojiti 2 i 2 godpodo draga!!!
  Eto toliko o “zlim” Turcima…odgovornim za sva vaša stradanja i nedaće!!!
  by Srka®

  • peppermintt

   gdje bolan srka nema zla ni bijede ? a što bi danas rekli npr Kurdi Turske na tu tvoju tvrdnju ?
   Sve ispravno je napisio Vinko, Otomansko carstvo je puno zla napravilo, osvajačka imperija, a brate najveći van je grij što ste ove nesretnike dovukli sa sobom i od tada nemamo mira od njih.

   • Daran Mardi Bašić

    Pa zar ti vjeruješ da je ovo smeće Turčin .
    Pa postavi mu nešto neka ti prevede

  • Daran Mardi Bašić

   O smeće jedno povampireno polutursko.
   Još ti držiš da smo mi
   Hrvati toliki idioti da ćemo prvo povjerovati da si ti dobronamjerni
   Turčin a onda i u tvoju priču o toleranciji tog istog Turčina.
   P…a ti materina u svoju ga avliju zovi.I ti i Bakir

   • srka

    Ja kakav god da sam…i što god da sam…ma dovoljno je obratiti paznju na jedan- dva tvoja upisa….lako je zbrojiti 789643 i 656842!
    Pametnome i više neg dovoljno.

    I ja tebe gotivim i akceptiram…i ako je netko očigledno u datome razdoblju totalno zakazao.
    😉
    by Srka®

    • Daran Mardi Bašić

     Lažljiv eto kakav si.
     A baš me se j.be hoće li me smeće poput tebe akceptirati..
     Uvlačiš li se još Srbima u dupe po portalima

     • srka

      Ja sam samo objektivan…a sa tobom sam odigrao samo jednu…mini tekmu…nogometa…izgubio si i to autogolom…u finalama!
      Budi čovjek…pravi sportaš…te se jednom za svagda pomiri sa tim…ili ti treba uputa…pojašnjenje?
      :-))
      …slab si…prvi si udario a sada i više od jedne godine…plačeš i jedno te isto!?!
      by Srka®

  • Daran Mardi Bašić

   I nema u Turskoj klanja prostaklluka lopovluka ahahahahahah
   Anđeli je li.???

   Smeće jedno hajde mi samo reci što je Aja Sofija prije bila . Eto da ništa drugo ne pominjem.

   A od Srba ne čudi ne .Bi ste naizmjenično jedni drige služili ali se i klali nabijali na kolac uz to ste se mješali da danas i ne znate ni jedni ni drugi ko ste i što ste,

   A dok ste se vi po Balkanu klali Hrvati su ipak otvarali kazališta ,škole pisali europski vrijedna dijela.

   Vaše se svelo na džamije česme kupatila i hamame .

   • srka

    Opaaaa!
    Ti Darane doista imaš dosta…pooodosta dodirnih točaka sa nesretnim šetnikima.
    Čuj “Ayasofya”…!?!
    Ma nesretniče mogao si se vratiti još dulje unazad…npr….uuuuuu…razdoblje Ramses-a No. Due.

    I budi sretan za česme i hamame…jer voda je izvor zivota, zdravlja i OSOBNE higijene.
    ;-))
    by Srka®

    • Daran Mardi Bašić

     Babo ti je nesretnik smradu lažljivi. 🙂 🙂

     • srka

      Ima jedna izreka…al hajde neću sada…da se ne bi osjetio prozvanim.
      Slab sportaš…No pasaran psovkama!!!
      by Srka®

  • Agromentum

   Ee, jadan ne bio. Turci su sami prema svojima bili krvoločni a prema drugima da se i ne govori. Evo ti jedna rečenica iz Wikipedije o Selimu I.: “Selims erste Tat als Herrscher war der Befehl, seine Brüder und alle seine Neffen hinzurichten. Dieser Brudermord war im Hause Osman seit Mehmed II. institutionalisiert worden.” Da, “slavni” Mehmed II. …

   • peppermintt

    slobodno ti prevedi svoj post 🙂

    • Agromentum

     Evo Mirisna privoda samo za tebe, u stvari i za sve koje zanima: Selimovo prvo djelo kao vladara je bila zapovjed, pogubiti svoju braću i nećake. Ovo bratoubilaštvo u kući Osmana je uvedeno od Mehmeda II. Eto, tako otprilike. Sin Selima I.-og je Sulejman Veličanstveni koji je tu tradiciju naravno nastavio.

     • peppermintt

      Fala, cvijetni ja ti volim naš domaći jezik 😉

     • Agromentum

      Mislio sam samo pomoći Srki jer više ni ne znam koji jezik uopće kapira. 🙂

     • peppermintt

      srka ka i svaki suncokret, na kojem jeziku ga pitaju on ti na tom i odgovara 😉

     • Agromentum

      Bilo bi dobro da Srka da nekoliko komentara na klixu ili slično pa da vidimo kako se more nosit s vlastitim. Možda i daje, ali kad bih znao, odamah bi ga izdao i reko da im samo laže. 🙂

     • peppermintt

      nema izdaje cvijetni, al srka ti voli civilizaciju ko će na klix i onu jungle :))

     • srka

      sto ti je “Klixu”?
      by Srka®

     • Agromentum

      To ti dolazi od “klicken”… 🙂

     • srka
     • srka

      bosanski, hrvatski, srpski, crnogorski, njemacki, svicarsko-njemacki, turski te engleski…
      netki bolje…netki malo gore…
      🙂
      by Srka®

   • srka

    Nisu Agromentume…meni Selim prvi do stotog i ostali…i njihovi plemenski obicaju nisu omjer za Turke i Tursku.

    Njemacki
    povjesnicari detaljno su se bavili ulogom kršćanstva i židovstva
    u Otomanskom Imperiju, te i posljedičnom povlastica
    i ograničenja. Principjelno je
    u Otomanskom Imperiju,
    kako je predviđeno u bilo i Kuranu,
    u usporedbi s drugim abrahamskim religijama –
    kršćanstva i židovstva – Otomani su
    bili relativno tolerantni, a mnogobožačke religije, kao
    što se nudi u Kur’anu, su suzbijali. Tako je
    u odnosu na kršćanstvo, osim regionalnih, privremenih iznimka, nije bilo u politici temeljnog
    planiranog prisilnog obraćenja…

    Ovo nisu prazne
    rijeci…niti propaganda…vec proucavanja vrsnih povjesnicara…neopterecenih
    ovim ili pak onim.

    by Srka®

    • Agromentum

     U Turskoj je dugo vremena postojala stavrno kako navodiš “relativna tolerancija”. Tako su neki od Frankopana pobjegli u Tursku (Malu Aziju). Ta tolerancija se posebno u devetnaestom stoljeću pretvorila u intoleranciju. Dolaskom tvojeg dragog Keme, ostao je samo neki bolesni nacionalizam – i milijuni ubijenih i protjeranih.

     • srka

      Vidi Prika….dugo je to razdoblje otomanskoga imperija…bilo bi sramno tvrditi da u tom razdoblju nije bilo zla i zlikovaca…zlodjela…..pa sam si malo prija naveo kako je brat-bratu zlo pocinio…luda vremena su to bila…
      Znas li koliko tisuca avanturista, ucenih ljudi, te dobrostojecih je napustilo Europu u razdoblju O.Imperija te doslo zivjeti i raditi u Stambolu…o tom se jako mnogo moze procitati u turskim zapisima…
      a bolesni nacionalizam i nazalost genocid nad sirotim Jermenima i nepodobnim je reakcija na balkanske ratove…ruske…nije se to trebalo dogoditi…pocinjeno se na zalost ne moze vise ispraviti.

      by Srka®

     • Agromentum

      U svakome se treb gledat najprije ono pozitivno pa tek ono negativno. Turski sultani su se uvjek pokušavali na neki način približiti Zapadu, čak su se svi smatrali i carevima Istočnog rimskog carstva. Ali usporedi sljedeće: zločin u Srebrenici je nešto neshvatljivo, običan čovjek ne razumi da je to moguće. Ali zločin nad Armenima je sto put veći (znaju se brojke). Nekom tehničkom analizom ispada da su Turci sto put gori od Srba. Ako npr. Nijemci priznaju ono što su učinili, gdje je Turcima muda?

 • peppermintt

  U sudaru vanjskih silnica što se isprepliću u beha crnom mraku svatko od
  njih uzima si veće pravo na Bosnu i Hercegovinu od njenog domicilnog,
  nekad jedinog naroda, koji je kroz polutisućljetnu tragićnu prošlost
  stalna žrtva tih okupatorsko osvajačkih ubojica

  • N.N.

   BiH je neosporno, povijesno hrvatska zemlja bez obzira na današnju realnost.
   Bitno je što u RH postoje stranke, pokreti i organizacije koje se nikada neće
   odreći BiH kao vjekovno hrvatske zemlje i uvijek će se boriti za njeno priključenje
   matici zemlji.

 • peppermintt

  Počeli su krivotvoriti, i do prijezira uljepšavati, u bijelo farbati taj
  crni period beha prošlosti. Najednom je vrijeme Osmanlija u Bosni i
  Hercegovini počelo da se uljepšava i opravdava, a narod prisiljava da
  tako o njemu uči kao svetoj i jedinoj istini, kao najprogresivnijem i
  najslobodnijem periodu bosanske povijesti. Ti pojedinci prisilili su
  svoj narod, a to danas kroz prisilu asimilacije i majorizacije, nameču i
  beha koljenovićima koji su ostali u svom nacionalnom i vjerskom
  identitetu, na laž kao istinu da su Osmanlije spasitelji Bosne i
  Hercegovine i da njena povijest počima sa njima. Ide se dotle da
  Bošnjaci Tursku nazivaju svojom mati, što povlači jedno teško pitanje,
  pa tko su onda, o i otkuda su suvremeni Bošnjaci.

 • peppermintt

  To im pravo ne da Bakir Izetbegović, ćiji otac je Bosnu i Hercegovinu
  tajno dijelio sa Srbima u Beogradu, što potvrđuje i ova izjava njegova
  sina o beha realnostima.

 • sred.bosna

  RS je genocidna mnogo,mnogo manje nego SAD koji su pobili gotovo cijeli atuhton narod -Indijance na cijelom kontinentu. Pa i gotovo svaka država je počinila mnogo, mnogo više zločina dok se formirala nego Republika srpska . To je istina. I onda taj termin genocidna mora se izbaciti jer ne odgovora ŽIVOTU tj iskustvu-činjenicama.

  poturice/ muslimani/ bošnjaci deveto ime za naciju od Berlinskog kongresa, opisani su najbolje u Njegoševim djelima i velikog Ive Andrića i tu se nema što dodati niti oduzeti.

  Stih velikog Njegoša :Ka iz ruge to bi u početku.
  Vuk Mandušić i Vuk Mićunović
  započeše s Hamzom kapetanom
  oko vjere nešto popovati;
  dok odjednom oni zagustiše,
  uljegoše u krupne riječi.
  reče Hamza Mićunović-Vuku:
  “Ja sam bolji, čuj, Vlaše, od tebe,
  bolja mi je vjera nego tvoja!
  Hata jašem, britku sablju pašem,
  kapetan sam od careva grada,
  u njem vladam od trista godinah;
  đed mi ga je na sablju dobio
  đe su carstvo sablje dijelile,
  te mu tragu osta za gospodstvo.”
  Raspali se Mićunović Vuče,
  pa se Hamzi poprimače blizu:
  “Kakvo Vlaše, krmska poturice!
  Đe izdajnik bolji od viteza?
  Kakvu sablju kažeš i Kosovo?
  Da l’ na njemu zajedno ne bjesmo,
  pa ja rva i tada i sada?
  Ti izdao prijed i poslijed,
  obrljao obraz pred svijetom,
  pohulio vjeru prađedovsku,
  zarobio sebe u tuđina!

  Što se tiče nas mi imamo gotovo uvijek, izuzev Franje Tuđmana predsjednika svih Hrvata, za predstavnike karakter slične poturicama sve sam ološ izdajnik i lopov. S toga smo za vrlo kratko vrijeme s Drine došli u donji sliv Neretve s tendencijom još bržeg nestanka jer nemamo vodstvo zato što nam ga drugi nameću i to tako da mi mislimo da smo mi to sami izabrali.
  I ta zabluda je najveća zabluda gora od rata za narod

  • srka
   • Ašik Himzo

    Sada si kraj nekog drugog
    teško je kad srce sazna,
    dok zora lagano rudi
    čeka me postelja prazna.

    I plačem, plačem kao dijete
    i nikad prestati neću
    zauvijek si ostao u meni.

    by Himzo

  • peppermintt

   tvoja poruka bi zapravo bila-tko god može neka što više ubija, kolje , protjeruje, krade, nema veze svakako je to nekad netko u povijesti ionako radio ?!!
   golemo !!!!

   • EMINƎM

    amerikenjci su bacili atomsku bombu na japanke i japance, mogli bi i mi koju ;))

    • peppermintt

     iz merhameta ćistog 😛