Pratite nas

Najvažniji obred hadža: Više od dva miliona vjernika na brdu Arefat

Objavljeno

na

Milioni hodočasnika koji će ove godine u Meki obaviti petu islamsku dužnost sinoć su izašli na brdo Arefat kako bi izvršili jedan od najvažniji obreda hadža.Kako javlja reporter agencije Anadolij, tokom pohoda vjernika na Arefat nije bilo nikakvih problema. Snage sigurnosti i redari su poduzeli pojačane mjere sigurnost.

“Lebbeyk allahumme lebbeyk” (Odazivam ti se Gospodaru) i svjedočenje jedinstva Stvoritelja sinoć je izgovaralo više od dva miliona hadžija. Većina je na Arefat stigla autobusima, dok su oni koji su prethodno boravili na brdu Minna, na Arefat išli pješke.

Vjernici su na Arefatu raspoređeni u grupe, prema državama iz kojih dolaze, a nakon jutrošnjeg klanjanja sabah-namaza pripreme za obavljanje molitve na Arefatu su završene, a ushićenje vjernika je dostiglo svoj vrhunac.

Brdo Jebel-i Rahme (Brdo milosti) na kojem su se, prema vjerovanjima muslimana, susreli prvi stvoreni čovjek Adem i njegova žena Hava, jutros je preplavljeno vjernicima u bijelim ihramima.

Vjernici će danas spojiti podne i ikindiju-namaz i obaviti dovu na Arefatu.

Predvečer se očekuje da vjernici krenu prema Muzdelifi, gdje će sakupljati kamenčiće za simbolično gađanje šejtana na Minni, na koju će ići poslije toga.

(Anadolija

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marko Jurič: Izgleda da je Agrokorov neboder bio azil za one koji su trebali završiti u Remetincu

Objavljeno

na

Objavio

RTL je emitirao dokumentarni film ‘Gazda’ o načinu stvaranja Todorićevog imperija Agrokor.

Zanimljivo je kako je taj dokumentarac zgotovljen prije godinu dana, ali tada RTL-u nije bio zanimljiv. No dobro to ne čudi, treba preživjeti pa onda i znati birati tajming emitiranja.

Ipak, dokumentarac je odlično napravljen jer tako jasno raskrinkava velikog tajkuna Todorića kao sitnog žmuklera koji u svakoj prilici raznim muljažama izigrava zakone, a onda sve one koji su mu u tome pomogli zapošljava u Agrokor.

Jezive su savjesti tih ljudi koji su prodali svoje kolege s posla, sindikata, udruženja malih dioničara, ili oštetili državu muljanjem u državnim agencijama za upravljanje imovinom, robnim rezervama pa sve do korumpiranih Saborskih povjerenstava. Metodologija zgrtanja bogatstva neodoljivo podsjeća na seriju ‘Prosjaci i sinovi’.

Izgleda da je Agrokorov neboder bio azil za one koji su trebali završiti u Remetincu.

Marko Jurič: Hrvati – državni narod ili politički tamburaši

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

HRT otkazao Jurkasu suradnju nakon peticije inicijative “Ivo Pilar”

Objavljeno

na

Objavio

Anđelo Jurkas više neće surađivati na HRT-u. Povod za to je, kako su nam potvrdili s HRT-a, taj što je Jurkas navodno povrijedio njihov etički kodeks.

– Obavješćujemo Vas da se Hrvatska radiotelevizija odlučila zahvaliti na suradnji spomenutome vanjskom suradniku nakon što je utvđeno da su njegovi stavovi izneseni na društvenim mrežama u neskladu s Etičkim kodeksom za novinare i kreativno osoblje Hrvatske radiotelevizije i drugim unutrašnjim pravilnicima Hrvatske radiotelevizije koji se odnose na naše zaposlenike, ali i sve vanjske suradnike – stoji u odgovoru na naše pitanje s HRT-a, javlja VečernjiList

Podsjetimo, Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga i koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zatražili su trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa, zbog teških kršenja Općih pravila o radu i ponašanju zaposlenika HRT-a i teških kršenja odredbi Etičkog kodeksa HRT-a.

Alo Bing, može dostava tri tone anthraxa i jedno pedesetak bombi na Markov trg. aktivirati i ostaviti tamo u crkvi, platit će onaj simpatični sjedokosi deform u kolicima. Cijena prava sitnica. Šifra: Kajzer Soze – napisao je Jurkas u vrijeme braniteljskih prosvjeda. Nakon što ga je HRT angažirao reagirali su iz Građanske inicijative Ivo Pilar, portala Kamenjar.com kao i još nekih portala. No, Jurkas je pokušao demantirati te navode, tvrdeći kako je i sam dijete branitelja, te kako se radilo o šali, odnosno referenci na strip Alan Ford.

Pročitajte u dokumentu u prilogu što je sve pisao Jurkas:

Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga zahtijeva trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa

 

 

facebook komentari

Nastavi čitati