Pratite nas

Reagiranja

Nakon posljednjeg prostačkog ispada, što još možemo očekivati od Matića – Freda?

Objavljeno

na

Svašta se već čulo u medijima o takozvanom ministru branitelja Predragu Matiću – Fredu, od početka njegova mandata kao ministra u Vladi Republike Hrvatske.

matic fred 2

   Najvažnije, iz vjerodostojnih braniteljskih izvora, da se radi o lažnome dragovoljcu, koji je mjesec dana prije pada Vukovara, kao vojni obveznik, izvučen iz podruma u Vukovaru, gdje se skrivao, te da je i nakon toga dva puta bježao sa vojnih obrambenih položaja, a što je iznosio pukovnik Hrvatske vojske Vinko Mažar, zapovjednik toga područja obrane, te da ga je još živući hrvatski policajac u to ratno vrijeme uhvatio u krađi bijele tehnike iz napuštenih kuća u Vukovaru, te ga legitimirao i prijavio za daljnje postupanje, a koji je bio spreman i svjedočiti o tome. Ujedno ga je pukovnik Mažar pozivao da neka ga tuži, a on će sve dokazati na sudu, a što se Predrag Matić nije usudio.

   Također su izražene sumnje u Matićevo vjerodostojno daljnje djelovanje u Oružanim snagama Republike Hrvatske, nakon oslobađanja hrvatskih zarobljenika iz Srbije, sumnjivo stjecanje vojnih činova i do zvanja brigadira itd, što sve, u slučaju pravno utemeljenih sumnji uključuje i kaznenu odgovornost. U velikoj mjeri dovodi se u pitanje njegova knjiga “Ništa lažno”, objavljena prije par godina, a gdje on iznosi nebuloze o svome neviđenom junaštvu na vukovarskom ratištu, zbog čega je i u više navrata od predsjednika Mesića zahtijevao i čin generala Hrvatske vojske.

   O njegovoj knjizi mnogi vukovarski hrvatski branitelji, pa i zapovjednici na vukovarskom ratištu, kažu da bi toj čudnoj knjizi jedino odgovarao naziv “Ništa istinito”. Zapravo je jedino istinito, svi se slažu, da je zaista bio, nakon pada Vukovara, sa drugim zarobljenicima, odveden u zarobljeništvo u Srbiju, gdje je proveo 9 mjeseci. Kakve je tamo sve imao aranžmane, s obzirom da su mu i majka, kao i djevojka prije agresije, koja je pobjegla u Srbiju, a kasnije postala njegova partnerica u izvanbračnoj zajednici, bile Srpkinje.

   No, to što mu je majka Srpkinja ne mora biti ništa sporno, jer, naravno, ima dosta i čestitih Srba, a, kao što znamo, bilo je par tisuća njih i hrvatskih branitelja, koje od 2000. godine vladajuće klike ne samo da ne uvažavaju i poštuju, nego su ostavljeni od hrvatskih vlasti čak izvan margine, kao i prepušteni maltretiranju svojih sunarodnjaka koji su većina bili na agresorskoj strani, a kasnije su u hrvatskoj državi privilegirani i povlašteni. Hrvatskim braniteljima pravoslavne vjere nakon smrti, srpski sveštenici parosi ne dopuštaju ni pokop u svoje grobnice na pravoslavnim grobljima uz počasti sa obilježjima hrvatske države.

   No, glede takozvanog ministra branitelja Predraga Matića, koji je pod hitno, prije toga položaja, ozdravio od PTSP-a, za koji, ako je tako, nije jasno kako je tu dijagnozu uopće isposlovao, njegova Vlada, na čelu sa Zoranom Milanovićem, kao ni predsjednik Republike Hrvatske, hvala Bogu do 11. siječnja 2015. godine, uopće ne reagiraju na sve optužbe i sumnje u moralnost njihova ministra, nego samo “mudro” šute.

   Da nisu slični njemu i da su dužnosnici u bilo kakvoj pravnoj državi, što bi bilo normalnije nego da odmah smijene takvoga ministra, čovjeka upitnog morala i pokrenu pravni postupak da se sumnje raščiste, kad već on to sam nije učinio?

Reakcija istinskih hrvatskih branitelja i podizanje prosvjedničkog šatora pred Ministarstvom branitelja u Savskoj 66 u Zagrebu

   Na sve Matićeve nepodopštine u Ministarstvu branitelja, razne ispade, rad protiv hrvatskih branitelja i općenito protiv stanja u hrvatskoj državi, raspad sustava na svim područjima života u hrvatskoj državi, čemu je najviše doprinijela nenarodna Vlada Republike Hrvatske od 13. prosinca 2011. godine, uz sve prethodnike od 2000. godine na dalje, reagirali su istinski hrvatski branitelji, posebno 100-postotni invalidi I kategorije, zbog neizdrživog ogorčenja stanjem u državi i odnosom prema njima i Domovinskom ratu, sa svojim poznatim zahtjevima, te podigli prosvjednički šator kao bojni položaj, gdje se, pod vrlo teškim zimskim uvjetima, nalaze od 20. listopada 2014. godine.

   Glavni im je zahtjev smjena tobože njihovog ministra Matića, te njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića. Kao što se vidi, Matiću ne pada na čudnu pamet dati ostavku, a Vlada tvrdoglavog i divljeg Zorana Milanovića ne želi nikako popustiti.

   Zaista se normalni čovjek pita jesu li odgovorni uopće normalni, jer je svakome zdravoga razuma jasno da su važniji obrazloženi zahtjevi najvećih moralnih autoriteta, hrvatskih branitelja, koji su stvarali ovu suvremenu hrvatsku državu i za te uzvišene dragocjene slobodarske vrijednosti žrtvovali tolike živote, dijelove tijela, a podnijeli i sve druge neopisive žrtve, negoli su te bijedne tri fotelje!

No, dalje slijedi nešto najružnije od ministra Matića

   Nevjerojatan ispad ministra Matića, o kojem pročitah u Večernjem listu od 16. siječnja 2015. godine, na 12. stranici, od novinara Edija Jurkovića, u rubrici “Ljudi” i pod naslovom “Ministar se želi pohvaliti dužinom ‘one stvari'”, upravo me zaprepastio i šokirao.

   Nakon svega što smo već saznali o Predragu Matiću i čuli od njega, ovo je zaista prešlo sve granice javnog ljudskog komuniciranja. Mislim da je to izvanredno rijetko i u intimnim razgovorima najvećih vulgarnih prostaka.

   Užasno mi je neugodno i napisati što je taj prostak uopće izgovorio na Vinkovačkoj televiziji, i to javno, kao javna osoba i visoki dužnosnik Vlade Republike Hrvatske. Stvarno me je najveća sramota što kulturan i katolički hrvatski narod uopće može imati na vlasti takvoga nečovjeka. Zaista, ako Vlada Republike Hrvatske ne reagira na taj strašni prostački ispad i odmah ne smijeni takvoga svoga člana, značit će da odobrava takvo ponašanje, da je ista kao i taj njezin član i da je ta Vlada prava sramota za sve državljane Republike Hrvatske, ili se ta Vlada SDP-a, takozvane Kukuriku koalicije, na čelu sa Zoranom Milanovićem, namjerno tako ponaša, kako bi sramotila hrvatski narod i omalovažila mučenički obranjenu nacionalnu hrvatsku državu Republiku Hrvatsku.

   Što se tiče citata riječi toga nemoralnog ispada, najrađe bih uputila čitatelje da to sami pronađu i pročitaju na rečenome mjestu, ali ću, iz praktičnih i olakšavajućih razloga, to, i pored najveće osobne neugodnosti, ipak učiniti. Ta je rečenica ispod svakog dostojanstva duha i riječi i ispod svakog dostojanstva hrvatskoga jezika. Ona glasi: “‘Pročačkali su me od 4. do 7. koljena, sve o meni znaju, jedino još ne znaju koliko mi je duga “ona stvar”, a ja sam to spreman priznati, a kad i to učinim, bojim se samo da me žene ne napadnu.’, ispalio je ‘za čerečenje spreman’.”

   Zar to nije strašna uvrjeda i za sve žene i seksizam najgore vrste? Zar žene nemaju svoga dostojanstva, odgovornosti, razuma i ljubavi i zar im je samo u tome o čemu govori Matić vrijednost muškarca? Naravno da je to uvrjeda i za sve muškarce!

Kada je svojevremeno u Hrvatskome saboru zastupnik Anto Kovačević rekao za Vesnu Pusić da ona, kao žena, nije za mudraca, već za madraca, makar rečeno u svojevrsnoj neprihvatljivoj šali, sva se država digla na noge i taj ispad Antu prati cijeloga života.

   Ovo od Matića je izvan svakoga kompasa ljudskog ponašanja.

   Vidjet ćemo poteze Zorana Milanovića, kao i bivšeg, a još tehnički prisutnog predsjednika, Saborskog odbora za ravnopravnost osoba različitog spola, pravobraniteljice za istu ravnopravnost i brojnih glasnih, iz državnog proračuna dobro plaćenih, raznih takozvanih nevladinih udruga.

   Te prostačke riječi, javno izrečene od strane visokog političkog dužnosnika, su svakako za analizu psiholoških i psihijatrijskih stručnjaka.

   Ja, kao liječnica, bih rekla da se radi o teško bolesnom čovjeku, koji boluje od daleko teže bolesti nego što je posttraumatski stresni poremećaj (PTSP). Takve osobe ipak znaju kontrolirati svoje ponašanje i odgovorne su za svoje postupke. Kod Predraga Matića – Freda, prema cjelokupnom njegovom habitusu, rekla bih da se radi o čovjeku sa velikim nedostatkom ljudskih emocija, sa nedostatkom duhovnih, moralnih, kulturnih i civilizacijskih vrijednosti, dakle o teškom višestrukom 100-postotnom invalidu na tim područjima.

   Ne smatram da je položaj ministra branitelja ili bilo kojeg ministra u bilo kojoj civiliziranoj državi mjesto radne terapije za takve teške invalide.

   Osuđujući nedjela Predraga Matića, žao mi ga je kao svakog čovjeka na stranputici. Treba mu pomoći, ali ga i hitno maknuti s odgovornog radnog mjesta.

   Posebno od srca želim i molim se, a vjerujem i većina hrvatskih rodoljuba da se što prije, uz dobru volju svih odgovornih, zauzimanje nove predsjednice Republike Hrvatske, drage nam i plemenite Kolinde Grabar Kitarović i Božju pomoć i blagoslov, što prije pobjedonosno završi prosvjed naših hrabrih junaka, hrvatskih branitelja, 100-postotnih tjelesnih invalida Domovinskog rata, pod šatorom u Savskoj 66 u Zagrebu, na opće zadovoljstvo, mir i radost njih, njihovih obitelji, cijeloga hrvatskoga naroda i svih dobronamjernih i poštenih državljana Republike Hrvatske.

 [ad id=”40551″]

Dr. Ružica Ćavar

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Đakić: Vučić je smiješan. Što on ima sa zakonom?

Objavljeno

na

Objavio

Kada se već činilo da će dugo očekivani Zakon o pravima hrvatskih branitelja, koji je ovih dana aklamacijom prihvaćen od svih političkih opcija u saborskom Odboru za veterane, biti naposljetku donesen konsenzsom i mirno, svoje primjedbe na zakon javno su iznijeli Milorad Pupovac i Aleksandar Vučić.

Ovaj potonji, srpski predsjednik, o Zakonu se referirao na marginama zasjedanja Opće skupštine UN-a u New Yorku.

– U tom zakonu, u jednom članku govori se o agresiji Srbije i dijela stanovnika Hrvatske. Takva definicija i unošenje u zakone… to je za nas izuzetno teško – kazao je Vučić u izjavi za Radio televiziju Srbije (RTS).

Istodobno, Pupovac je o zakonu govorio za Radio Beograd. – Predloženi zakon za nas nije prihvatljiv jer se stvari koje su bile dio ratnih propagandi nastoje sada ozakoniti u pogledu odnosa prema Srbiji i u pogledu odnosa prema BiH i Crnoj Gori – naveo je Pupovac dodajući kako “ne može biti dobro da se Hrvatska neprestano vraća, održava i zaoštrava ratnu priču”.

Za Večernji list je najprije komentirao ministar branitelja Tomo Medved koji je kratko poručio kako su “odredbe novog zakona temeljene na Deklaraciji o Domovinskom ratu”. No novi prijedlog zakona kroz formulaciju “agresiju na RH izvršile su Srbija, Crna Gora, JNA i paravojne postrojbe iz BiH uz pomoć velikog broja pripadnika srpske nacionalne manjine u RH”, preciznije i šire imenuje sve agresore, s naglaskom na “veliki broj” Srba, dok Deklaracija ne spominje BiH te navodi oružanu pobunu tek “dijela srpskog pučanstva”, što je Pupovca i Vučića potaknulo na reakciju.

– Vučić je smiješan, što on ima sa Zakonom o hrvatskim braniteljima? Očito se boji naknade štete koju će Srbija prije ili kasnije morati platiti, koja se navodi u jednoj od pet pristupnih točaka Srbije u EU – kaže Josip Đakić (HDZ), predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane.

– Što se tiče formulacije o “dijelu” ili “velikom dijelu” Srba koji su sudjelovali u agresiji i koja je za njih sporna, može se lako usporediti broj Srba koji je tada živio u Hrvatskoj i onaj koji se protiv nje borio. No činjenica je da je taj broj bio velik – kaže Đakić.

Član Odbora Zdravko Ronko (SDP) kaže pak kako podržava većinu članaka ovog zakona, no kako bi bilo točnije napisati da je dio srpske nacionalne manjine sudjelovao u agresiji, a ne “veliki broj” jer je dio Srba branio Hrvatsku.

Zastupnik Mosta Miro Bulj ima nedvosmislenu poruku za Vučića. – Je li broj bio velik ili nije, to Vučić najbolje zna, kao jedan od vođa pobune i pripadnik četničkih odreda. Bolje bi mu bilo da kaže gdje su naši nestali i da se bavi ratnom odštetom Hrvatskoj koja će ga koštati 40 milijardi eura. Sramota je da Vučić uopće komentira naš zakon, a da mu Pupovac suflira – zaključio je Miro Bulj. Dodao je i kako činjenica da su Srbi 90-ih okupirali trećinu Hrvatske dovoljno govori sama za sebe.

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

“Ne okreći se sine, nećemo te ni zvati”

Objavljeno

na

Objavio

Nakon što je Mario Vujević na svojem Facebook profilu objavio  ‘oproštajno pismo’ namijenjeno Hrvatskoj javnosti (a koje je prenio Index, Šprajc i ini..) u kojem je istaknuo svoje navodne razloge koji su ga potakli na odluku o odlasku na facebooku je Krešimir Budiša, HDZ-ov stručnjak za EU fondove na Facebooku objavio poruku naslova “Ne okreći se sine, nećemo te ni zvati”, koju prenosimo u cijelosti:

NE OKREĆI SE SINE, NEĆEMO TE NI ZVATI

Ako me išta ovih dana nanerviralo to je činjenica kojom su mediji prenijeli na sva zvona ovakav idiotski status, i šta nas već par godina svaki drugi dan “bombardiraju” sličnim litanijama svakog tko želi seliti u drugu državu.

Moj post međutim neće čitati Šprajc, neće ga sherat Index, Tportal, Slobodna, Jutarnji i Nova Tv, zašto – jer im ne odgovara tiha većina ovog naroda jer očito vode neku svoju bitku da natjeraju sve da odu i po mogićnosti što više njih.

Majstore, ako si se odlučio odseliti u “multi-kulti” zemlju – reci jel to samo po sebi treba bit neka strašna vijest? Ti si otišao iz HR, jer to je puna strašnih katolika, neko drugi je došao jer mu je tu lijepo i sigurno. Europska unija nam je dala slobodu kretanja i ulaza i izlaza pa široko ti polje, i tebi i svima koji imaju slično mišljenje.

I ako me dodatno nervira kod našeg naroda je negativnost u vezi svoje države, pa i od nekih političkih stranaka. Pa ljudi dragi jeste vi bili igdje van RH?
Otiđite bilo gdje istočno od RH, pa usporedite?
Do Tokija možda nema normalne države. A u Tokiju ljudi žive u hotelima kutijama i rade 23 sata dnevno uz 7 dana GO u godini.
Južno i jugozapadno od RH – isto nema normalnije države od RH, zapadno i sjeverozapadno – vjerojatno ima. I to je 5% populacije svijeta kojima je možda bolje.

A što znači “bolje”?

Ajmo reć da je pretpostavka da naš sugovornik iz ovog teksta ide u London kao oličenje multikulti svijeta i bogatstva.
Sestra mi je sad otišla na praksu u multi-kulti London. Nekidan je izvršen teroristički napad na metro, jučer hrpe napada kiselinom na normalne ljude, nesmiješ nigdje izaći od straha maltene. Hrpe bandi, kriminala i sveg. Jedan običan stan košta 3000 funti, živiš negdje 3 sata od posla i 3 nazad.
I znaš šta – ako bi uspoređivao na takav način -radi se o kraljevskoj džamahiriji, teroriziraju vlastiti narod, od himne, funte, onih crvenih mundira, i sto tradicija vezanih za kraljicu. A zapravo je samo – tradicija i povijesno naslijeđe.

Međutim da netko napiše ovakav status jer ide iz Londona jer ne podnosi kraljicu (koja btw nije svetac) mediji bi ga razapeli, a ne bi ga svi sherali s nekim ponosom i srećom. I s pravom bi ga razapeli jer su na svoju državu ponosni za razliku od ovakvih.

Jadan smo mi narod kad svakodnevno samo pljujemo sami po sebi, širimo neki bolesni negativizam, a ne bi za početak počeli od sebe, i što smo mi migli u svom životu mogli napraviti bolje, drugačije.

Što misliš jel ti Amerika do 25. godine da – besplatno školovanje i studij, besplatno zdravstvo, jeftine vrtiće, bolje i dulje porodiljne? Često i besplatne školske udžbenike.
Skoro pa besplatne studentske domove, i onda praksu od 500 eur misečno godinu dana da naučiš posao?
I ti onda napuniš 25 – i nemaš što nego pjenit “država je kriva”.

A ovakvom pacijentu je za početak RH dala putovnicu i PRAVO DA ODSELI – gdje god hoće.
Pitaj one iz Afganistana šta bi bilo da oni napišu ovakvo pismo. I pokušaju odselit.

Ma krivi smo mi ljudi sami. I svatko tko samo pljuje umjesto da gradi, bolje da mi ne piše komentare jer me ne zanimaju.
Uzmite život u svoje ruke, radite s ljudima na građenju bolje Hrvatske, a ne širite bolesnu propagandu o Irskoj, Dublinu gdje ljudi žive sa 13 pakistanaca i rade u Mc Donaldsu i to smatraju sjajnim životom i još nas svakodnevno bombardiraju s tim.

Učite od 7. godine, školujte se, čitajte puno, ne budite hejteri – i biti će vam najljepše u Hrvatskoj – najljepšoj zemlji svita.
Onaj tko je obišao svijeta, a i ja mogu reći da jesam, to će sigurno potvrditi.

Podsjetimo: Mario je na facebooku objavio slijedeći komentar:

ODLAZAK
Odlučio sam da uskoro odem tamo gdje ne žive vjerski fanatici koji s mrtvacima po ulicama teroriziraju vlastiti narod. Odlučio sam da odem tamo gdje domoljubi i ratnici ne ucjenjuju vlastiti narod i vlastitu državu 22 godine nakon rata, tražeći nove privilegije. Želim živjeti u građanskoj državi u kojoj će deklarirani fašisti za promicanje istog biti u zatvorima. Želim živjeti u državi u kojoj vjera i vjeronauk postoje samo u crkvama gdje im je mjesto. Vjeri kažem jedno veliko ne na ulicama, u školama i javnim ustanovama. Ne želim gledati šovinističke siledžije koje traže Srbe i Hrvate antifašiste da im naude.”

“Hrvatski čovjek će se probuditi tek kad ruka fašizma zakuca na njegova vrata. Ali, onda je kasno. Želim živjeti multikulturalnost 21 stoljeća, a u bolesno nacionalističkoj državi to je nemoguće. Hrvatska postaje vjerski rezervat i ubrzo možemo očekivati svećenike kao voditelje dnevnika i teologe kojima je zemlja i dalje ravna ploča kako predaju filozofiju.

Degeneričan je utjecaj crkve na civilno društvo, i njihov pokušaj da realnost i zbilju zamjene maglovitim bajkama i smišljenim lažima. I zato ću ubrzo Hrvatskoj reći – zbogom. Još je malo ostalo do kompletne vladavine klerofašizma. Želim se buditi tamo gdje ne postoje Plenković, Kitarović, Markić, Hasanbegović, Bozanić i Marko Skejo. Tamo gdje vlada demokracija, a ne klerofašistički režim. Tamo gdje postoji budućnost bez fašista u svim strukturama vlasti. Želim da se moje dijete budi daleko od ustaša i zločinaca koji sanjaju novi Jasenovac i Staru Gradišku”, objavio je na Facebooku Mario Vujević, nautičar iz Splita.

facebook komentari

Nastavi čitati