Napokon se javnosti obratila Hillary: “Ovaj poraz boli”

5
Hillary Clinton's concession speech

"I hope he will be a successful President for all Americans" - Hillary Clinton makes her concession speech. http://bbc.in/2ekO4ck

Posted by BBC News on Wednesday, 9 November 2016

Hillary Clinton obratila se nakon poraza na američkim predsjedničkim izborima. Prenosimo s portala direktno.hr što je rekla:

“Ovo je bolno, naša kampanja nikada se nije ticala samo jedne osobe ili jednih izbora. Radilo se o tome da gradimo Ameriku koja ima nadu i koja je inkluzivna. Vidjeli smo da je naša nacija puno više podijeljena nego što smo mislili. Još vjerujem u Ameriku i uvijek ću vjerovati. Donald Trump naš je predsjednik, dugujemo mu otvoren pogled i priliku da vodi zemlju. Poštujemo mirni prijenos vlasti. Vjerujemo u vladavinu prava i princip da smo svi jednaki. Mi zaista poštujemo i njegujemo ove vrijednosti i moramo ih obraniti.

Dozvolite mi da dodam, naša ustavna demokracija od nas zahtijeva sudjelovanje, ne samo svake četiri godine, nego stalno. Idemo unaprijediti sve one vrijednosti koje su nam tako drage i poboljšati našu ekonomiju. Idemo ukloniti sve prepreke koje sprječavaju Amerikance da ispune potencijale. Milijuni su govorili da je američki san dovoljan za sve, za muškarce i žene svih vjera, rasa, za LGBT populaciju, za ljude s invaliditetom, za sve.

Naša odgovornost kao građana je da nastavimo raditi da izgradimo bolju i jaču i Ameriku. Zahvaljujem se svom timu. Zahvaljujem se i Baracku i Michelle Obami, naša vam je zemlja zaista dužna i duguje ogromnu zahvalnost. Zahvaljujemo se na vašem nježnom, ali odlučnom vodstvu.

Milijunima dobrovoljaca, vođama zajednica, organizatorima, sindikatima, koji su išli do kuća, želim da zaista svi stojite iza toga i da se vaši glasovi čuju i odjekuju dalje. Svima koji su doprinijeli, barem i s pet dolara, hvala vam u ime svih nas, a posebno mladim ljudima. Provela sam svoj cijeli odrasli život boreći se za ono u što vjerujem. Imala sam svoje uspjehe, i korake unazad, nekada i bolne, mnogi od vas imat ćete i uspone i padove. Ovaj gubitak boli, ali nemojte nikada prestati vjerovati da borba vrijedi i da je uvijek vrijedno boriti se.

Svim ženama, posebno mladima, koji su vjerovali u ovu kampanju i mene, ništa me nije učinilo ponosnijom nego da budem vaša prvakinja i vaš vođa. Nismo još razbili onaj visoki stakleni strop, ali to će netko učiniti jednog dana, i prije nego što mislite. Svim mladim djevojkama i djevojčicama koje ovo gledaju, nemojte sumnjati u to da ste vrijedne i moćne i da zaslužujete svaku priliku na svijetu da idete za svojim ciiljevima.

Na kraju, toliko sam zahvalna našoj zemlji i na onome svemu što mi je dala. Brojim svoje blagoslove svaki dan i zahvaljujem na tome da sam Amerikanka i još uvijek vjerujem da radimo zajedno, da poštujemo naše razlike, da smo jaki u našim uvjerenjima i ljubavi za našu zemlju i naši najbolji dani tek su pred nama. Vjerujem da smo jači zajedno i ići ćemo naprijed zajedno. Sveta knjiga kaže – nemojmo se zamoriti u činjenju dobra, jer imat ćemo dobru žetvu. Nemojmo postati umorni, još je puno sezona i posla. Počašćena sam i zahvalna što sam imala priliku predstavljati vas na ovim izborima. Neka Vas Bog blagoslovi i neka Bog blagoslovi Sjedinjene Američke Države”, rekla je Clinton.

facebook komentari

 • milanU

  Kada je Isus Krist umirao na Krizu, rekao je zaplakanim zenama: Ne placite za mnom nego za sinke vase koji mene na Kriz dase.
  Tako bi se moglo reci i zaplakanoj Hillary Clenton da ne place protiv onih koji nisu glasovali zanju, nego neka place za MEDIJE koji su krivi jer su istinu izvrcali i iskrivljivali.

  • Alan B’Stard

   Kakvo je tvoje mišljenje Milane? Texas je također glasovao za Trumpa, hoće li biti promjena na bolje?

   • milanU

    Bog! Alan,
    Amerika je jedan veliki brod kojem treba mnogo vise prostora i vremena promijeniti smijer plovidbe, nego, recimo mnogo manjim brodovima.
    Svakako se nadam da ce biti neki promjena za bolje. Vec se danas, ni puni dan poslije izbora govori da ce podignuti minimalnu satnicu od deset (10) dolara na petnaest (15) dolara. To je vec jedan znak koji vodi prema promjenama.

    Alan ti se povremeno o ovom predmetu ovdje javi a ja cu iz lokalnog mjesta, kao promatrac iz blizine dati vijesti.
    Pozzzzz.

    • kvaternik

     “minimalna satnica” kap vode u kanti!
     a gdje su: useljenički zakoni, zakoni (američki) o međunarodnoj trgovini, povratak iz Amerike “pobjeglih” poduzeća, auto-proizvodnja, visoka tehnologija i td. svi ovi potezi povlače za sobom veću zaposlenost u Amrici gdje nezaposlenost raste iz dana u dan! to su razlozi zbog kojih je Trump pobijedio!

  • kvaternik

   ako želimo biti iskreni prema samima sebi i prema političkoj situaciji u Americi, onda moramo dozvoliti da ruralni dio američkog građanstva ima pravo na poboljšanje svoga životnog položaja. može Klintonuša plakati 24/7, ali se je sama utopila u probleme i pitanja “nacionalne sigurnosti” kao tajnica USA. zar ne? graniči s veleizdajom! a mediji čine svoje! svatko je plaćen!