Pratite nas

Politika

‘Nasljedniče Pavelića i Tuđmana, gotov si! Likvidirat ćemo te!’

Objavljeno

na

Pismo nepoznatog autora stiglo je na adresu predsjednika Stožera za obranu Vukovara, Tomislava Josića.

Predsjednik Stožera za obranu Vukovara, Tomislav Josić  u četvrtak ujutro prijavio je prijetnje vukovarskoj policiji. Josić je, naime, kako doznaje Dnevno.hr, dobio prijeteće pismo u kojem mu se, između ostalog, prijeti i likvidacijom! Riječ je o anonimnom pismu koje je na adresu ovog Vukovarca stiglo iz Petrinje. Nepoznati autor Josiću poručuje kako se “ekipa već digla i kako je gotov”. Proziva ga se i da je nasljednik Ante Pavelića i prvog predsjednika Franje Tuđmana. Posebno je neugodan dio u kojemu se spominju njegova djeca. Prijava je proslijeđena Državnom odvjetništvu i sisačko-moslavačkoj policiji koja bi trebala utvrditi identitet zasad nepoznatog pošiljatelja. Tko god se skrivao iza ovog uradka, za zaključiti je da su ga na “zadnje noge”, digli nedavni događaji u Vukovaru, kada su branitelji, između kojih je i Tomislav Josić, rekli odlučno “ne” ćirilici u tome gradu.
Komentirajući za naš portal ovaj događaj Josić je rekao da se nikoga ne boji, da radi po svojoj savjesti, uvijek javno i transparentno, a pismo je nazvao kukavičkim činom. Jer, zašto se inače, kaže, skrivati iza pisma takvog sadržaja.

ak/dnevno.hr

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Politika

(VIDEO) Verbalni okršaj Marasa i Radina u Saboru: Kaj ćeš ti meni govoriti da sjednem!?

Objavljeno

na

Objavio

Tijekom današnje sjednice Sabora došlo je do svađe SDP-ova Gordana Marasa s Furiom Radinom koji danas predsjeda saborskom sjednicom.

Maras je pokušavao odgovoriti ministru obrane Damiru Krstičeviću, koji ga je, među ostalim, pitao da li je služio vojni rok.

Radin Marasu nije dopuštao da se za to koristi institutom povrede Poslovnika tvrdeći da to ne može učiniti na izlaganje ministra.

Maras je odbijao sjesti nakon što mu je Radin uskratio riječ i dao riječ Željku Glasnoviću.

I HDZ-ovi zastupnici su Marasu  iz klupa također dovikivali da sjedne. “Neću sjesti! Kaj ćeš mi ti govoriti da sjednem?”, govorio je Maras no na kraju je sjeo. Iako je još jednom dignuo ruku da se javi za riječ, to mu nije bilo dozvoljeno.

facebook komentari

Nastavi čitati

Politika

Zdravko Marić će tužiti Marasa? ‘Prevršio je svaku mjeru!’

Objavljeno

na

Objavio

Ministar financija Zdravko Marić komentirao je Marasov ‘napad’ na njega u Saboru.

U Saboru je danas SDP-ov Gordan Maras rekao da ima dokaz da je Vijeće za financijsku stabilnost upozoravalo ministra financija Zdravka Marića na preveliku izloženost Agrokora.

Na te je optužbe odgovorio sam ministar.

“Vidjet ćete prezentaciju, ja isto imam taj dokaz. Nije to specijalan dokaz, to je prezentacija. Isto stoji u prezentaciji za 2015. i 2016. To nije tijelo koje nalaže bilo kojoj instituciji, odnosno regulatorima da nešto čine.

Naprotiv, regulatori čine to Vijeće. Ne vidim koja je poanta tih upozorenja. Nikad se na tom Vijeću ne spominju pojedini primjeri.

Inače što se tiče njegovih istupa gospodina Marasa, mislim da je prevršio svaku mjeru. I u javnosti govori o tome, radi se o javnom blaćenju i obezvređivanju mene osobno.

Razmislit ću o konkretnim aktivnostima. Mislim da je prevršio svaku mjeru. Neću s njim polemizirati.

U Saboru sam mu već nekoliko puta argumentirano odgovorio. Razumijem što je politička arena, ali ovo je značajno ispod pojasa”, rekao je Marić.

facebook komentari

Nastavi čitati