Nastavljamo ‘operacije’, upotrijebit ćemo svu potrebnu silu!

0

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je da će Izrael nastaviti operacije protiv Hamasa u Pojasu Gaze koliko god je potrebno i svom potrebnom silom.

Benjamin Netanyahu

Obećali smo od početka da će se vratiti mir stanovnicima Izraela i nastavit ćemo djelovati sve dok ne postignemo taj cilj. To će trajati koliko je potrebno i upotrijebit ćemo svu potrebnu silu, rekao je Netanyahu novinarima u Tel Avivu.

Operacija se nastavlja, vojska nastavlja djelovati svim snagama kako bi završila misiju, kako bi vratila mir i sigurnost građanima Izraela, istovremeno uništavajući terorističku infrastrukturu, rekao je Netanyahu. Naše snage upravo dovršavaju neutralizaciju tunela u Gazi, pojasnio je.

Želim ispuniti ciljeve koje smo si zadali, bilo vojno ili diplomatski – što bih više volio – ili mješavinom toga dvoje. Želio bih, jasno, diplomatsko rješenje, ali ako nam se ne daje izbor, iskoristiti ćemo sva sredstva koja su nam na raspolaganju, naglasio je.

Erdogan: Izrael će odgovarati za jecaje palestinske djece

erdogan-o-gazi-595x340“Prije ili kasnije Izrael će polagati račun za jecaje nevine djece, poručio je u subotu akutalni premijer Turske i kandidat za predsjednika ove zemlje Recep Tayyip Erdogan”, prenosi Anadolija.

Erdogan se u obraćanju stanovnicima turskog zapadnog grada Balikesira dotakao posljednjih događanja u Gazi.

“Prije ili kasnije, Izrael će polagati račun za jecaje nevine djece i krikove nevinih majki. Krajnje je vrijeme da međunarodna zajednica stane u kraj ovoj razmaženosti, nepoštivanju prava i ljubavi prema genocidu Izraela. Dok god Izrael bude vršio genocid, koji je ništa manje nego ‘hitlerovski’, mir na Bliskom istoku i u svijetu nikada neće biti uspostavljen, niti će biti moguće govoriti o pravdi”, kazao je Erodgan.

Kazavši kako se svijet počeo tek pomalo baviti Gazom nakon što je ubijeno više od 1.500 ljudi, nakon što su stradale stotine djece, Erdogan je poručio da se sreća ne može graditi na tuđoj nesreći.

Erdogan je, podsjetivši da je u Gazi smrtno stradalo više od 1.500 ljudi, kazao kako Izrael sada vrišti zbog jednog zarobljenog vojnika.

“Vi pričate o jednom zarobljenom vojniku, a tko će položiti račun za 1.500 šehida i više od 7.000 ranjenih? Vaš je džan [duša], a drugi su patlidžan…”, rekao je Erdogan.

AA/kamenjar.com

facebook komentari