Pratite nas

Naši u svijetu

Nastavljamo ‘operacije’, upotrijebit ćemo svu potrebnu silu!

Objavljeno

na

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je da će Izrael nastaviti operacije protiv Hamasa u Pojasu Gaze koliko god je potrebno i svom potrebnom silom.

Benjamin Netanyahu

Obećali smo od početka da će se vratiti mir stanovnicima Izraela i nastavit ćemo djelovati sve dok ne postignemo taj cilj. To će trajati koliko je potrebno i upotrijebit ćemo svu potrebnu silu, rekao je Netanyahu novinarima u Tel Avivu.

Operacija se nastavlja, vojska nastavlja djelovati svim snagama kako bi završila misiju, kako bi vratila mir i sigurnost građanima Izraela, istovremeno uništavajući terorističku infrastrukturu, rekao je Netanyahu. Naše snage upravo dovršavaju neutralizaciju tunela u Gazi, pojasnio je.

Želim ispuniti ciljeve koje smo si zadali, bilo vojno ili diplomatski – što bih više volio – ili mješavinom toga dvoje. Želio bih, jasno, diplomatsko rješenje, ali ako nam se ne daje izbor, iskoristiti ćemo sva sredstva koja su nam na raspolaganju, naglasio je.

Erdogan: Izrael će odgovarati za jecaje palestinske djece

erdogan-o-gazi-595x340“Prije ili kasnije Izrael će polagati račun za jecaje nevine djece, poručio je u subotu akutalni premijer Turske i kandidat za predsjednika ove zemlje Recep Tayyip Erdogan”, prenosi Anadolija.

Erdogan se u obraćanju stanovnicima turskog zapadnog grada Balikesira dotakao posljednjih događanja u Gazi.

“Prije ili kasnije, Izrael će polagati račun za jecaje nevine djece i krikove nevinih majki. Krajnje je vrijeme da međunarodna zajednica stane u kraj ovoj razmaženosti, nepoštivanju prava i ljubavi prema genocidu Izraela. Dok god Izrael bude vršio genocid, koji je ništa manje nego ‘hitlerovski’, mir na Bliskom istoku i u svijetu nikada neće biti uspostavljen, niti će biti moguće govoriti o pravdi”, kazao je Erodgan.

Kazavši kako se svijet počeo tek pomalo baviti Gazom nakon što je ubijeno više od 1.500 ljudi, nakon što su stradale stotine djece, Erdogan je poručio da se sreća ne može graditi na tuđoj nesreći.

Erdogan je, podsjetivši da je u Gazi smrtno stradalo više od 1.500 ljudi, kazao kako Izrael sada vrišti zbog jednog zarobljenog vojnika.

“Vi pričate o jednom zarobljenom vojniku, a tko će položiti račun za 1.500 šehida i više od 7.000 ranjenih? Vaš je džan [duša], a drugi su patlidžan…”, rekao je Erdogan.

AA/kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Naši u svijetu

Održan sastanak s izaslanstvom kulturnog i sportskog društva Cro Vienna

Objavljeno

na

Objavio

U utorak, 19. rujna 2017., Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske održao je sastanak s predstavnicima kulturnog i sportskog društva Cro Vienna iz Beča: Matom Stojanovićem, predsjednikom, Andrijom Bubalovićem, sportskim direktorom, Stjepanom Pranjićem i Željkom Batarilom, članovima Izvršnog odbora.

G. Batarilo i g. Stajanović su ukratko predstavili rad društva Cro Vienna, koje je prepoznato od mnogobrojnih sportskih institucija i djelatnika te od samog svog osnutka sudjeluje u natjecanju u organizaciji austrijskog nogometnog saveza što mu kao klubu iseljeničkog podrijetla daje poseban značaj.

Uz seniore, u društvu djeluje i juniorska selekcija sa više od dvjesto djece. Naglašeno je da Društvo svojim radom značajno doprinosi očuvanju kulturnog identiteta Hrvata u Austriji a aktivnim sudjelovanjem u okrilju austrijskih institucija značajno doprinosi integriranosti Hrvata u austrijsko društvo.

Državni tajnik Milas zahvalio se na naporima i aktivnostima koje vodstvo Cro Vienne poduzima u promicanju hrvatske kulture i identiteta te je naglasio važnost zajedništva Hrvata u Austriji. Istaknuo je kako Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske želi ostvariti što bolju suradnju sa svim hrvatskim udrugama, organizacijama i institucijama koje djeluju širom svijeta, pa tako i Republici Austriji. „Cilj svih naših zajedničkih napora mora biti očuvanje hrvatskog identiteta te unapređenje odnosa i suradnje domovinske i iseljene Hrvatske“ – rekao je državni tajnik Milas.

facebook komentari

Nastavi čitati

Naši u svijetu

Andrej Plenković s predstavnicima hrvatske zajednice u New Yorku

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Vlade Andrej Plenković jučer se, prvoga dana svog boravka u New Yorku, sastao s predstavnicima hrvatske zajednice u SAD-u, gdje su njega i ministricu vanjskih poslova Mariju Pejčinović Burić došli pozdraviti Hrvati iz New Yorka, Los Angelesa, Houstona, Philadephie, Washingtona.

“Drago mi je da smo prilikom posjeta New Yorku u organizaciji našeg veleposlanstva i konzulata i stalnog predstavništva pri UN-u imali mogućnost susresti se s predstavnicima Hrvata koji žive u SAD-u i to ne samo ovdje u New Yorku nego i iz drugih država.

Čak su došli predstavnici Hrvatskog svjetskog kongresa iz Los Angelesa, Hrvati iz Washingtona, Philadelphie, Houstona, niza gradova”, rekao je Plenković.

“Ovo je trenutak kad želimo okupiti sve one koji žele dati doprinos svojoj domovini”, istaknuo je premijer dodajući kako američki Hrvati to doista čine s puno entuzijazma.

“Rijetke su hrvatske obitelji koje nemaju nekoga na nekom od kontinenata i zato mi je osobno uvijek drago vidjeti tu vrstu topline i želje da i oni više približe sebe domovini, a i da promoviraju Hrvatsku što je to moguće više ovdje u Americi”, rekao je premijer.

Podsjetio je na 25. godišnjicu hrvatskog članstva u UN-u i govor koji je tada održao prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, dok su ministrica vanjskih poslova i hrvatski veleposlanik u Washingtonu Pjer Šimunović pozvali Hrvate u Americi na suradnju.

Upitan uoči govora američkog predsjednika Donalda Trumpa što očekuje od njegovog prvog nastupa u Općoj skupštini UN-a, Plenković je rekao kako bi govor trebao ukazati na glavne smjernice američke vanjske politike.

“Trebao bi pokazati na koji način on i njegova administracija vide multilateralizam, način na koji se prilagodio funkcioniranju međunarodnih odnosa i tu očekujem govor koji će nam u ovom trenutku otkriti glavne konture američke vanjske politike koja onda utječe i na sve ostale”, istaknuo je Plenković.

Dodao je kako je znakovito da ovoga puta u New Yorku neće biti njemačke kancelarke Angele Merkel koja je zauzeta izborima, kao ni ruskog i kineskog predsjednika, Vladimira Putina i Xi Jinpina, pa će tako, zaključio je, Trumpov govor biti dominantna tema i sljedećih nekoliko dana.

Obraćanje premijera Plenkovića Općoj skupštini UN-a predviđeno je za četvrtak.

facebook komentari

Nastavi čitati