‘Ne bih htio ništa tvrditi, ali Karakterističan je dan kad se Bandića diže i vraća u Remetinec’

0

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u Đurđevcu u vezi s medijskim napisima da HSS kao koalicijski partner uoči parlamentarnih izbora traži 15-postotni udio u novoj vladi kako su se dogovorili da “neće biti nikakve podjele ratnog plijena, kao što je to učinila aktualna vlast.”

karamarko_754751S1Uoči večerašnje proslave 25. obljetnice osnutka HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji, u Domu kulture u Đurđevcu Karamarko je u vezi s napisima o HSS-ovim uvjetima rekao da nisu na taj način razgovarali.

“No, legitimno je od koalicijskog partnera da ima svoja očekivanja. Ono što smo se u startu dogovorili je to da neće biti nikakve podjele ratnog plijena kao što je to učinila aktualna vlast”, rekao je Karamarko novinarima. Istaknuo je da će njegova vlada “biti ekspertna, a javna poduzeća moraju preuzeti kvalitetni menadžeri, a ne politički i stranački podobnici”.

Novinari su ga pitali i što očekuje od sutrašnjeg sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost, na kojem će biti premijer Zoran Milanović i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

“Ništa ne očekujem. Vrijeme je da se napokon sastanu i razgovaraju o pravim temama, a ima ih previše. Očekujem ipak da će se dogovoriti oko nadzora nad pojedinim strukturama u zemlji za koje postoji indikacija da ne rade onako kako treba”, istaknuo je Karamarko.

Na pitanje hoće li HDZ-ova kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu biti zamjenica Milana Bandića Sandra Švaljek, odgovorio je da je HDZ najjača hrvatska stranka te da će imati svojeg kandidata.

U vezi s novim pritvaranjem Milana Bandića, Karamarko je rekao da je “karakterističan dan kad ga se diže i vraća u Remetinec”.

“Isti dan mu je rečeno da može biti gradonačelnik i vraća ga se natrag u pritvor. Ne bih htio ništa tvrditi, ali opet se ponavlja ona slučajnost prvog uhićenja”, ocijenio je Karamarko.

Odgovarajući na pitanje o regionalizaciji, rekao je da bi zadržao broj županija, ali bi ih racionalizirao, smanjio broj zaposlenih i digitalizirao njihov rad, a o broju općina razmišlja.

O 25. obljetnici HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji, predsjednik te stranke je istaknuo da su ljudi koji su prije 25 godina “krenuli na neizvjestan put bili hrabri jer se nije znalo što će biti s Hrvatskom”. “To je značajna godišnjica i na tome im čestitam”, poručio je Karamarko.

Prije svečane sjednice u Đurđevcu, predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a Milan Kovač i osnivač HDZ-a u Koprivnici Marko Mioč u Koprivnici su na pročelju zgrade “Domoljub” otkrili spomen-ploču u povodu proslave 25. obljetnice HDZ-a.

[ad id=”40551″]

facebook komentari