“Ne držite taocima branitelje i obitelji onih koji su dali živote za obranu BiH”

  0
  [quote]Ministar Helez pozvao je nadležne općinske službe Širokog Brijega, Posušja i Gruda da slijede postupke općina koje su na zahtjev resornog ministarstva ispoštovale rok za dostavu spisa predmeta korisnika obiteljskih i osobnih invalidnina.[/quote] [dropcap]S[/dropcap]lužbe za braniteljsko-invalidsku zaštitu općina Ljubuški, Orašje i Čapljina, po “preporukama” (javno obznanjenom ultimatumu op.a) Vlade Federacije BiH, ispoštovale su rok za obveznu dostavu spisa predmeta korisnika obiteljskih i osobnih invalidnina Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida domovinskog rata, a s ciljem provedbe Zakona o reviziji boračke populacije objavila je služba za odnose s javnošću Vlade Federacije.

  Resorni ministar Zukan Helez istakao je zadovoljstvo i zahvalnost ovim općinama zbog poštivanja odluke Vlade i dostave traženih predmeta do 21. lipnja 2013. godine. Također je “zahvalan načelnicima spomenutih općina i vodstvu službi za boračko-invalidsku zaštitu.”

  Helez je pozvao nadležne općinske službe iz Širokog Brijega, Posušja i Gruda da slijede postupke općina koje su na zahtjev resornog ministarstva ispoštovale rok za dostavu spisa predmeta korisnika obiteljskih i osobnih invalidnina, te na taj način omogućile korisnicima nastavak isplate.

  Nepostupanjem po preporukama Vlade FBiH, nadležne općinske službe za boračko-invalidsku zaštitu iz Širokog Brijega, Posušja i Gruda ugrožavaju status ratnih vojnih invalida i obitelji čiji su najmiliji dali živote za obranu Bosne i Hercegovine, te moli odgovorne da, zbog političkih igara, ne drže “taocima branitelje koji su dali veliki doprinos opstanku ove države”.

  Helez je izrazio zahvalnost i ministru za pitanja boraca Hercegovačko-neretvanske županije Marinku Petriću koji je pružio veliku podršku u provođenju revizije boračke populacije, te je zamolio i ostale županijske ministre da omoguće deblokadu procesa revizije koja je u interesu cijele države.

  Nesmetan proces provođenja revizije boračke populacije neophodan je zbog aranžmana sa MMF-om i svaki način opstruiranja tog procesa uveliko bi mogao ugroziti financijsku stabilnost Federacije BiH – priopćeno je iz Ministarstva za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata FBiH, prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

  Dnevnik.ba

  facebook komentari