Ne zna se tko će naslijediti Škaljića; Dnevni red bez zahtjeva Primorca za smjenu Budimira

6

Izvanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, koja će se po najavljenom dnevnom redu, odnositi na ostavku predsjedavajućeg Doma Fehima Škaljića (Savez za bolju budućnost BiH), najavljena je za sutra u Sarajevu.

Mada su jedine predložene točke dnevnog reda razrješenje i imenovanje predsjedavajućeg, iz kabineta Fehima Šakljića nema naznaka o tome tko će eventualno biti novi kandidat za tu funkciju.

Parlamentarnoj komisiji za izbor i imenovanja, koja zasjeda danas poslijepodne, do sada nije stigao nijedan prijedlog. Neslužbene informacije zasad su u domenu kontradiktornih špekulacija.

Iz kabineta predsjedavajućeg u ostavci ističu da na sutrašnjoj izvanrednoj sjednici neće biti na dnevnom redu i zahtjev zastupnika Stanka Primorca koji je u međuvremenu zatražio da na prvom narednom zasjedanju Doma bude pokrenut postupak za smjenu predsjedavajućeg FBiH Živka Budimira.

Izvanredna sjednica sazvana je isključivo povodom Škaljićeve ostavke, ističu iz kabineta.

Stanko Primorac iz zastupničkog kluba Hrvatska stranka prava – Demokratska narodna zajednica traži smjenu Živka Budmira jer smatra da je stvorio tešku situaciju u Federaciji nedavnim razrješenjem ministra financija Ante Krajine.

Kako je taj ministar jedini ovlašteni prvi potpisnik isplata iz federalnog proračuna, razrješenjem su, naime, bile blokirane sve proračunske isplate – invalidnine, braniteljske naknade, plaće proračunskim korisnicima i druga davanja.

U međuvremenu je ta kriza premošćena privremenom mjerom Ustavnog suda FBiH prema kojoj ministar može ostati na dužnosti do konačne odluke o tome je li Budmirova odluka o razrješenju ustavna ili ne.

Fena

facebook komentari

 • Stanko Primorac zvani Ćane 😛

  • peppermintt

   konobar 😛

 • Stanko Primorac zvani Ćane 😛

  • peppermintt

   konobar 😛