Pratite nas

Vijesti

Ne zna se tko će naslijediti Škaljića; Dnevni red bez zahtjeva Primorca za smjenu Budimira

Objavljeno

na

Izvanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, koja će se po najavljenom dnevnom redu, odnositi na ostavku predsjedavajućeg Doma Fehima Škaljića (Savez za bolju budućnost BiH), najavljena je za sutra u Sarajevu.

Mada su jedine predložene točke dnevnog reda razrješenje i imenovanje predsjedavajućeg, iz kabineta Fehima Šakljića nema naznaka o tome tko će eventualno biti novi kandidat za tu funkciju.

Parlamentarnoj komisiji za izbor i imenovanja, koja zasjeda danas poslijepodne, do sada nije stigao nijedan prijedlog. Neslužbene informacije zasad su u domenu kontradiktornih špekulacija.

Iz kabineta predsjedavajućeg u ostavci ističu da na sutrašnjoj izvanrednoj sjednici neće biti na dnevnom redu i zahtjev zastupnika Stanka Primorca koji je u međuvremenu zatražio da na prvom narednom zasjedanju Doma bude pokrenut postupak za smjenu predsjedavajućeg FBiH Živka Budimira.

Izvanredna sjednica sazvana je isključivo povodom Škaljićeve ostavke, ističu iz kabineta.

Stanko Primorac iz zastupničkog kluba Hrvatska stranka prava – Demokratska narodna zajednica traži smjenu Živka Budmira jer smatra da je stvorio tešku situaciju u Federaciji nedavnim razrješenjem ministra financija Ante Krajine.

Kako je taj ministar jedini ovlašteni prvi potpisnik isplata iz federalnog proračuna, razrješenjem su, naime, bile blokirane sve proračunske isplate – invalidnine, braniteljske naknade, plaće proračunskim korisnicima i druga davanja.

U međuvremenu je ta kriza premošćena privremenom mjerom Ustavnog suda FBiH prema kojoj ministar može ostati na dužnosti do konačne odluke o tome je li Budmirova odluka o razrješenju ustavna ili ne.

Fena

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati