Connect with us

Nebuloze

NEBULOZE :Dokumentarac ‘Kako je izdana Hercegovina’

Published

on

Bosanskohercegovački pisac i publicist Semir Halilović putem internet kanala Youtube je promovirao svoj drugi dokumentarni film „Kako je izdana Hercegovina“.

Kako je priopćio Halilović, jednosatni film obiluje dokumentima, vrlo potresnim svjedočenjima, prisluškivanim razgovorima, ali i videozapisima koji su ponajbolji dokazi do kojih je moguće doći danas s obzirom na protok vremena i na skrivanje velikog dijela arhiva koji bi mogao ponuditi odgovore na pitanja o ustrojstvu i opstanku BiH koja se danas postavljaju jednako kao i 1993. godine.

U filmu govore dr. Safet Ćibo, zapovjednici Hasan Hakalović, Jasmin Hujdur, Nihad Bojadžić, Adnan Solaković, akademik Muhamed Filipović, bivši ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Mate Granić, general Armije RBiH Sefer Halilović i drugi.[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=ZGm12BcjWw0&x-yt-cl=85114404&x-yt-ts=1422579428″ width=”700″ height=”480″][su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=84411374&v=ZtOpP4QJa9k&x-yt-ts=1421828030″ width=”700″ height=”480″][su_youtube url=”” width=”700″ height=”480″]().[/su_youtube]

”Ovo je drugi od ukupno tri ratna filma na kojima sam radio”,  navodi Semir Halilović, autor filma „Atentat“ koji je radio prema istoimenoj knjizi koja se bavi događajima u vezi s ubojstvom Halilovićeve majke Medihe te njegovog ujaka Edina Rondića. Halilović dodaje kako uskoro završava i postprodukciju filma „Bilo jednom na Igmanu“.

Film „Kako je izdana Hercegovina“ uskoro će imati i svoju sarajevsku promociju a potom i promociju u Mostaru, Jablanici i Konjicu.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Continue Reading
Advertisement
Comments

Nebuloze

Nakon Lidla i Nestle uklonio križ – Kome smetaju križevi u kolijevci Europe?

Published

on

Nestle je ovaj tjedan napravio ogroman “politički korektan” korak protiv europske kulture, ali i kršćanstva, te je pošao stopama Lidla.

Tako Nestlé ubrzo nakon Lidla uklanja križ s grčkog pakiranja jogurta, bez obzira što je križ bio toliko malen da je bio gotovo jedva vidljiv.

Sjedište Lidla nalazi se u Švicarskoj, državi čija se zastava sastoji se od bijelog križa na crvenoj podlozi.

Najveći svjetski proizvođač hrane i pića uklonio je kršćanski križ iz grčke jogurtne ambalaže koja prikazuje staru kršćansku crkvu na grčkom otoku Santorini. Odluka podsjeća na onu koji je prethodno učinio supermarket  Lidl ciljem ‘da ne povrijedi senzibilitet drugih religija’, piše therebel.media, prenosi narod.hr

Ovo je još jedan primjer tvrtke koja se kreće u smjeru zatiranja tisućugodišnje europske kulture, a osobito njenog utemeljenja na kršćanskoj simbolici, retuširanjem stvarnosti čak skidajući križeve s krova crkava koji se u stvarnosti svatko može vidjeti.

facebook komentari

Continue Reading

Nebuloze

VLADIKA GRIGORIJE OTVARA RESTORAN U PROSTORIJAMA SPC U DUBROVNIKU?

Published

on

Vladika zahumsko-hercegovački Grigorije, prema pisanju srbijanskog portala Alo, deložirao je u Dubrovniku Vijeće srpske manjine toga grada, što je, kako se navodi, izazvalo gnjev kod oko 3.500 dubrovačkih Srba.

Oni sada navodno peticijom traže od patrijarha Ireneja da ih ukazom makne iz zone nadležnosti.

Grigorije je tvrdio da će proširivati galeriju ikona u prostorima Crkve u Dubrovniku, te je zbog toga naložio SNV-u da napusti ured od pukih 15 kvadrata za koji im je SNV plaćao 2.000 kuna mjesečno najma, piše Krugoval Domovina

Dubrovački Srbi u pismu upućenom patrijarhu Irineju i Sinodi SPC-a smatraju da vladika namjerava crkveni prostor dodatno komercijalizirati otvaranjem restorana, naveli su u javnom pismu ljudi iz dubrovačkog SNV-a.

facebook komentari

Continue Reading