NEBULOZE :Dokumentarac ‘Kako je izdana Hercegovina’

5

Bosanskohercegovački pisac i publicist Semir Halilović putem internet kanala Youtube je promovirao svoj drugi dokumentarni film „Kako je izdana Hercegovina“.

Kako je priopćio Halilović, jednosatni film obiluje dokumentima, vrlo potresnim svjedočenjima, prisluškivanim razgovorima, ali i videozapisima koji su ponajbolji dokazi do kojih je moguće doći danas s obzirom na protok vremena i na skrivanje velikog dijela arhiva koji bi mogao ponuditi odgovore na pitanja o ustrojstvu i opstanku BiH koja se danas postavljaju jednako kao i 1993. godine.

U filmu govore dr. Safet Ćibo, zapovjednici Hasan Hakalović, Jasmin Hujdur, Nihad Bojadžić, Adnan Solaković, akademik Muhamed Filipović, bivši ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Mate Granić, general Armije RBiH Sefer Halilović i drugi.

”Ovo je drugi od ukupno tri ratna filma na kojima sam radio”,  navodi Semir Halilović, autor filma „Atentat“ koji je radio prema istoimenoj knjizi koja se bavi događajima u vezi s ubojstvom Halilovićeve majke Medihe te njegovog ujaka Edina Rondića. Halilović dodaje kako uskoro završava i postprodukciju filma „Bilo jednom na Igmanu“.

Film „Kako je izdana Hercegovina“ uskoro će imati i svoju sarajevsku promociju a potom i promociju u Mostaru, Jablanici i Konjicu.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

 • zbogom pameti

  Pišu gluposti, dobiju pare iz Sarajeva pa prave nekakve svoje debilne dokumentarce gdje navode svakakve neistine i gluposti a najjača glupost je da im je falilo dan dva da “oslobode” Široki Brijeg i Posušje, pa oni sami neznaju kakve gluposti pišu, od koga će osloboditi Široki i Posušje (100% hrvatsko stanovništvo), došli bi nam neke Vehabije iz Maoče i Sarajeva da nas “oslobode”…

  • Gost

   htjeli su da vas oslobode imovine i zivota,kao sto su oslobodili Hrvate i Srbe Sr.Bosne i Konjica.

 • gost

  “…ovo je nasa drzava i mi cemo u njoj biti gospodari…”

  Kako ova izjava danas zvuci glupo, s obzirom da sada znamo tko je stvarni gospodar BiH.

  Vrtni patuljak zeli postati gospodar!! hahaha jadno i bijedno!

 • Ljuta Trava

  Ovu stvarno nisu pri sebi . Bošnjačka bolest.

 • Ljuta Trava

  Pogledao sam ovaj ,,dokumentarac,, koji je školski primjer manipulacije .Oni koji su upućeni u zbivanja u BiH i tijek rata sve će odmah shvatiti . Tipični velikobošnjački uradak , koji ima za cilj veličanje lika i dijela ratnog zločinca Halilovića .Filmić nastao u svrhu unutar muslimanskog potkusurivanja preko leđa Hrvata .
  Dno dna , nikakva ni umjetnička a niti dokumentarna vrijednost , tipični primjer obavještajne obmane.