NEBULOZE : NSRzB: Lažovi će odgovarati na sudu

8

… sve gnusno navedene laži koje su danas osvanule na portalu poskok.info, saopćeno je iz Narodne stranke Radom za boljitak, prenosi bh. novinska agencija Patria.

– Naime, laž je da je od strane Narodne stranke Radom za boljitak i njenog dopredsjednika bilo ikakvih lobiranja u smjeru kupovine delegata. Laž je i to da je predsjednik Boljitka Mladen Ivanković Lijanović bio kandidat za delegata u Domu naroda PSBiH. Laž je sve navedeno. Današnji tekst na navedenom portalu ogledalo je očite neprofesionalnosti i netransparentnosti rada jednog medija.

Ovim putem obavještavamo medije i cijelu javnost, kao i autore teksta i uredništvo portala poskok.info da zbog pomenutih laži i neprovjerenih informacija koje u kontekst dovode dopredsjednika Narodne stranke Radom za boljitak, Jerka Ivankovića Lijanovića slijedi krivična prijava.

Oni koji su pisali, kao i svi oni koju su prenijeli tekst, kao kredibilni mediji dužni su provjeriti informacije, utvrditi šta je istina i iznijeti činjenice javnosti, a ne po principu rekla-kazala građanima ove zemlje, obespravljenim radnicima, gladnim penzionerima i cijeloj javnosti skretati pažnju s krucijalnih egzistencijalnih problema u kojima se država nalazi. Ovom prilikom pozivamo urednike i novinare web portala i drugih medija koji prenose izmišljotine od portala poskok.info da u narednom periodu obrate veću pozornost na sve ono što predstavlja istinu zasnovanu na činjenicama. Smatramo da se povećanje posjeta web portalima ne smije zasnivati na kopiranju laži. Također, pozivamo i institucije sistema da se ozbiljnije pozabave ovom pojavom.

facebook komentari

 • peppermintt

  ko je krećo lijana, cccc 😀 :))))

 • peppermintt

  sad ozbiljno, većinom ne podupirem političke prijedloge i rješenja koja zagovara Poskok, ali podupirem njihovo pravo na slobodno djelovanje bez upućivanja prijetnji, napose od onih koji su već predmetom kaznenih postupaka kao što su Lijanovići.

  Zanima me oće Bahtijar i Štefica organizirat okrugli stol s temom najnovijih prijetnji novinarima i oće li pozvati i Frljića i Markovinu ??

 • Agromentum

  Hahahahhhahhaha, ne mogu se pristat’ smijat pa ću još jednom hahahhahhhahhahahhahhahahhahha.

  • peppermintt

   čemu il komu se smiješ 😉

   • Agromentum

    Smijao san se zato što je našao lonac poklopac. 🙂

    • peppermintt

     ja to velim -namjeri se junak na junaka 😛 :)))

 • peppermintt

  sitih se kako je nekad upravo poskok lobirao za pravaše i koaliciju s lijanom …

 • diablo