Pratite nas

Nećemo pristati na polurješenja za Mostar

Objavljeno

na

Teoretski, političke stranke u Mostaru imaju još vremena za postizanje dogovora na temelju kojega bi se stvorili uvjeti za održavanje lokalnih izbora u ovome gradu zajedno s općim izborima koji će se održati u listopadu. Krajnji rok je 12. kolovoza, samo je pitanje može li se u iduća tri tjedna postići kompromis oko pitanja koja su nerješiva već tri godine.

Istječe rok

BiH,18.04.12. Mostar,  Sladan BevandaPhoto:Stojan Lasic– Da, rok je do 12. kolovoza i mi smo spremni sjesti za pregovarački stol i riješiti pitanja oko kojih se sporimo. Mislim da bi bilo dobro da se u Mostaru ove godine održe i lokalni izbori, samo je pitanje ima li dovoljno političke volje da se to i učini, rekao je za Večernji list predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar i sudionik u pregovorima o Mostaru Slađan Bevanda.

Ipak, on je dodao kako HDZ BiH neće pristati na polovična rješenja, te kako dogovor političkih stranaka u konačnici mora biti dugotrajno rješenje za Mostar koje će omogućiti da ovaj grad više ne bude talac bilo koga.

– Trenutačno je jedino sigurno kako nećemo pristati na bilo kakva kvazi rješenja. I ranijih godina su nam nuđena neka polovična rješenja problema i mi na njih nismo pristajali. To nećemo raditi ni u budućnosti. Dogovor za Mostar mora predstavljati osnovu da ovo bude europski uređen grad po uzoru na sve ostale lokalne samouprave u državi. Ne postoji nijedan razlog zbog kojeg bi Mostar trebao imati poseban status u odnosu na ostale jedinice lokalne samouprave, poručio je Bevanda.

Zamrle inicijative

Inicijativa koju je nedavno pokrenuo OHR oko Mostara ponovno je zamrla. Trenutačno se čini kako su svi digli ruke od Mostara, te kako se čeka da prođu opći izbori u državi kako bi se ovaj problem ponovno počeo rješavati. Neizvjesno je hoće li uopće biti novih pregovora do 12. kolovoza na kojima će se razgovarati o problemu Mostara i lokalnih izbora u ovome gradu.

– Svjesni smo činjenice kako trenutačno stanje nije dobro ni za koga, ali i toga da svi polovični dogovori ne mogu Mostaru osigurati nikakav napredak. Zbog toga, dogovor koji napravimo mora Mostaru donijeti uvjete za napredak u budućnosti, za razvoj ovoga grada i iskorištavanje potencijala koje imamo kako bi kvalitetu života podigli na jednu višu razinu. Svi prijedlozi koji ne budu na tome tragu neće biti predmet razgovora ni razmatranja, zaključio je za Večernji list Bevanda.

Mostar na lokalne izbore čeka već skoro dvije godine. (VL)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Najave

Velimir Bujanec: Za novu sezonu Bujice – spremni!

Objavljeno

na

Objavio

Velimir Bujanec najavio novu sezonu popularne emisije!

S VESELJEM OBJAVLJUJEMO: NOVA SEZONA BUJICE STARTA U PONEDJELJAK 02. LISTOPADA!

Zbog mnogobrojnih upita vjernih gledateljica i gledatelja dužni smo vam objasniti da ove sezone krećemo s malim zakašnjenjem – u našem se studiju instalira nova, moderna oprema pa će emisija izgledati još bolje, a produkcija kvalitetnije i atraktivnije.

Bujicu će preuzimati i neke nove lokalne televizije, tako da se od listopada vidimo na više od 10 televizija u Hrvatskoj, Herceg-Bosni i u našem iseljeništvu!

Već u prvom tjednu emitiranja najavljujemo ekskluzivne i relevantne goste, sučeljavanja i teme od kojih će mnoge zaboljeti glava, a koje ne smiju obrađivati neki drugi mediji…

ZA NOVU SEZONU BUJICE – SPREMNI!

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Zahvala zračnim i kopnenim snagama u ime cijele Hrvatske

Objavljeno

na

Objavio

Zahvala zračnim i kopnenim snagama u ime cijele Hrvatske

Obraćajući se pripadnicima OSRH koji su sudjelovali u NOS-evima, ministar Krstičević je iskazao neizmjernu zahvalnost zbog svega što su učinili.

Izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske koje su predvodili potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov danas je, u utorak, 19. rujna 2017. uz predstavnike DUSZ-a, vatrogastva i lokalne uprave i samouprave boravilo u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

Osnovni cilj bio je dublji uvid u situaciju na terenu, kao i sve nedavne aktivnosti protupožarnih i protupoplavnih namjenski organiziranih snaga (NOS) OSRH koje su zajedno s drugim državnim institucijama i hrvatskim građanima radile na sprječavanju i sanaciji posljedica požara, poplava i suša koje su u zadnjih nekoliko mjeseci zadesile više područja Republike Hrvatske.

Tijekom posjeta vojarni, izaslanstvu su održane prezentacije o protupožarnoj i protupoplavnoj sezoni 2017., kao i o opskrbi pitkom vodom naselja koja su bila pogođena tim nepogodama i sušom.

Daljnje informacije predočene su tijekom pregleda postroja Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze i drugih pripadnika OSRH koji su bili angažirani u poplavljenim te sušnim područjima.

Obraćajući se pripadnicima OSRH koji su sudjelovali u NOS-evima, ministar Krstičević je iskazao neizmjernu zahvalnost zbog svega što su učinili.

“Svojim nesebičnim zalaganjem i angažmanom, koji je ponekad bio iznad uobičajenih ljudskih mogućnosti, vi piloti i tehničari, pripadnici pobjedničke Hrvatske vojske, stavili ste se na raspolaganje našoj Domovini.

Kao što je hrvatski vojnik bio uz svoj narod ’91. godine, tako ste i vi danas – kroz zadaće pomoći civilnim institucijama i stanovništvu, od gašenja požara pa do sanacije poplavljenih područja”, poručio je ministar.

Načelnik GS OS RH general zbora Mirko Šundov istaknuo je dobru suradnju i koordinaciju s DUZS-om, naročito vatrogastvom. “Prikupili smo naučene lekcije, preostaje nam da ih dobro izanaliziramo i implementiramo u svim područjima, od opreme do organizacije, sve s ciljem da budemo još učinkovitiji”, rekao je general.

Župan Zadarske županije Božidar Longin zahvalio je pripadnicima OSRH na svemu što su učinili za građane. “Bilo je to ljeto s mnogo nepogoda, suša, požara i poplava. Štete su velike, no najvažnije je da nije bilo ljudskih žrtava. Štete bi bile puno veće, da nije bilo vas, ne znam kako bi sve skupa završilo”, poručio je Longin vojnicima.

U sklopu programa posjeta, izaslanstvo je obišlo i novouređeni prostor za zrakoplovne tehničare koji rade na PP avionima Airtractor AT-802 A, kao i postroj akro grupe HRZ i PZO-a “Krila Oluje”. Ministar Krstičević tom je prilikom čestitao pilotima na osvojenoj nagradi za najprecizniji nastup na aeromitingu u Slovačkoj Republici.

Foto: MORH/ T. Brandt

facebook komentari

Nastavi čitati