Pratite nas

Nedjeljna propovijed

Objavljeno

na

“Abraham se odmah zaputi, kako mu Gospodin bijaše rekao…” Abraham je u isti mah iskazao posluh. On, starac ostavlja dom i kraj oca svoga i ide u nepoznato. U isto vrijeme treba imati na umu da je Abraham najbogatiji čovjek, najbogatiji Šeik koji se može mjeriti u ekonomskim omjerima sa svim današnjim milijarderima. Drugo što se mora uzeti u obzir je duljina puta od nekoliko tisuća km. Od Ura Kaldejskoga, kod Šat-tel-Araba, do Mrtvoga Mora se ne može ni danas prečice, već uokolo uz Eufrat i Tigris do kraja Sirije, skoro Maloj Aziji, a onda se spustiti prema Palestini. Kasnije žrtva sina Izaka je itekako razumljivija i posluh Abrahamov iz ovoga kuta gledanja i znanja. No, njemu Bog nije nepoznat i poslušnost Njemu je na prvome mjestu, (Da je danas redovnička i svećenička poslušnost ovakva?!) ali ne samo radi samoga Abrahama, već i radi obećanja da će u njemu biti svi narodi blagoslovljeni, onako kako se budu odnosili prema Abrahamu i prema potomstvu njegovu. On postaje blagoslov, on postaje otac mnogih naroda. Ovo nije samo slika prijelaza iz jednoga kraja, iz jednoga mjesta u drugi, već i slika prijelaza iz jednoga života, ovoga u onaj vječni. Tako jednako izabrani narod nije više samo onaj izravni Abrahamov potomak, već i svi kršteni i oni na Krista upućeni. Bog svoja obećanja je ispunio i ispunja ih, a to čeka i od nas da preuzete obveze krsnoga zavjeta jednako ispunimo.

Tu je danas i zato psalam 32 koji iskazuje povjerenje svima onima koji se Boga boje i koji Boga slušaju.

Svi evanđelisti se slažu u tome da Isus mnogo puta izbjegava pokazati svoje božanstvo tako otvoreno. On je postao čovjekom, uzeo našu ljudsku narav da nas uči svojim primjerom, da se brine o svome narodu i da dadne sebe na križ za naše otkupljenje. Čudesa i ovakvi događaju su trebali ojačati i učvrstiti apostole u vjeri za ono što nadolazi, jer su upućeni prema Jeruzalemu, te da što bolje razumiju i shvate Njegovo poslanje i njihov život ovakav. Evo, onda, zašto kaže apostolima da šute o ovom veličanstvenom susretu sa Ilijom i Mojsijem, uz pečat glasa Boga Živoga.

Snagom ove vjere i ovakvoga života u vjeri Pavao, u Drugom čitanju, traži od učenika Timoteja da zajedno s njime podnese sve kušnje, patnje i nevolje u navješćivanju Evanđelja. Ovo je put Božji kojim oni idu i na kojemu je Isus pobijedio smrt i zadobio vječni život za sve nas.

Dakle,iz knjige Postanka čuli smo kako Abraham bezuvjetno sluša Boga i odlazi u nepoznato, pa će zato i njegova vjernost i poslušnost biti nagrađena. To je nekakav put da bismo došli do veoma lijepoga izvješća Isusova preobraženja na gori. One koji budu s Bogom kao i Abraham čeka ono što Isus otkriva svojoj trojici odabranih učenika Ivanu, Jakovu i Petru.

Krist je ovoj trojici učenika ovdje kao Abrahamu Gospod u punoj nazočnosti. On je ovdje na novom Sinaju da ponudi svijetu novi savez, puninu onoga prvoga saveza, jer on je posrednik između Boga i čovjeka, nadvisujući time i same svoje sugovornike u preobraženju, Mojsija i Iliju. Nisu slučajno odabrane ove dvije osobe. Obadvojica su “revnovala” za Gospoda i žestoko se borili za čistoću vjere, ali i obadvojica su bili sasvim jednostavno u izravnom vezu s Bogom, kako u zgodno tako i nezgodno vrijeme. Radovcali su se u Gospodinu, ali su znali i negodovati, da ne kažemo prigovarati, Gospodinu i ljutiti Gospoda. No, uza sve ostaju veliki uzori koje Isus danas odabire za sugovornike pred odabranim apostolima, ne slučajno.

Isus je “otškrinuo”, otkučio komadić raja, pokazao toliki sjaj i bjelinu da preko njih trojice prenese poruku svima nama što čeka one koji budu izvršavali volju Božju i živjeli po njegovim zapovijedima ljubavi.Petar kaže u poslanici (1,17-18):”Ovo je moj Sin odabrani… Ovaj glas smo mi čuli kako silazi s neba dok smo bili na svetom brdu”. Ovaj glas je ostao u Petru i ponio ga je sobom u život i potvrdio svojom vjerom vjerodostojnost njegova svjedočenja riječi djelom.

Bog je dokazao da voli čovjeka samim stvaranjem, ali je još više pokazao koliko se za njga brinuo i volio ga da je došao u Isusu spasiti ga. Uvjerio je čovjeka da ga toliko voli kao nitko drugi čak i ovim današnjim činom preobraženja. Otvara čovjeku ,jesto vječnoga boravka i vječne nagrade, naravno, ako sam čovjek bude htio prihvatiti ovaj poziv da se uputi vječnoj nagradi.

Zato bih se ja danas iza ovih lijepih čitanja i poruke upitao koliko sam čovjek, koliko smo ljudi, koliko smo djeca Božja na njegovu sliku kako nas je stvorio. Da li naše ime odgovara našim činima i obrnuto. Jesmo li kraljevska djeca što trebaju živjeti bogastvo, a mi živimo prosjačenje i tako zadajemo smrtonosni udarac našemu nebeskom Gospodaru.

“Van je svake sumnje da je čovjek postao od majmuna. Majmuni su vjerni svojim ženama; ne ubijaju djecu, ne oabortiraju. Majmuni nemaju bombe da bi njima istrijebili svoju vrstu. Zločinstva, alkoholizam, droga, prostitucija se ne nalaze među njima.

Majmun, Božje stvorenje, je ostao kako ga je Bog stvorio i ne želi postati čovjekom.

Čovjekovo je podrijtlo mnogo uzvišenije i više. Bog ga je stvorio na svoju sliku, sebi slična. Što je viši i uzvišenjiji u stvaranju toliko je katastrofalniji i tragičniji u svome padu. Čovjek svojom pameću pokazuje tragove Svevišnjega, ali toliko puta više sliči vuku, lisici, zmiji ili svinji nego čovjeku stvorenu na sliku Božju.Kada čovjek postaje životinja onda postaje ona najdivljija. Njegov pad je plod grijeha prvih ljudi koji nas neprestano pritišće i, rekli bismo, progoni.

Točno je da ”vol i magarac poznaju svoga gospodara, ali Izrael ne poznaje svoga Gospodina”(Iz 1,3). Čovjek nema potrebe da mu se kaže da je rodbina životinjama. Kraljevstvo životinja je odijeljeno od kraljestva čovjeka. Kraljestvo životinja je doživilo također određeni pad, ali je uvijek bliže svojim počecima nego što je to čovjek i čovječanstvo. Hitna potreba nama ljudima je da ponovno dođemo do onoga što je imao Adam prije grijeha, a to je nevinost i poslušnost Bogu koju je izgubio.

Isus nas je oprao svojom krvlju i On će nas vratiti u ono stanje koje smo izgubili kad ”ovo raspadljivo obuče u neraspadljivo”(usp-I Kor 15;54).(R.E.W.Mabić/Jukić.35).

Danas nas Isus još jednom zorno poziva na njegov put, da poput Abrahama, Mojsija, Ilije, Petra, Jakova i Ivana pođemo i ustrajemo na njegovom putu, na kocu kojega nas čeka On sam da nas spasi dajući nam vječnu nagradu, danas pokazanoga, raja. Ne razmišljamo o prihvaćanju ispružene ruke. Pružimo svoju desnicu i stavimo je u njegovu i pođimo odvažno Abrahamovom vjerom, boreći se kao Ilija i Mojsije.

Fra Franjo Mabić

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Kultura

NOSTALGIJA

Objavljeno

na

Objavio

Čovjek ode iz rodnoga mjesta
I gdje dođe živi u spokoju
Al nemože zaboravit nikad
Rodnu kuću i rodbinu svoju.

Kad odlazi iz svog rodnog mjesta
Da je tužan to niko ne krije
U principu svi idu za boljim
Ali opet nikom lako nije.

Kad mu neko rodni kraj spomene
Glas zadrhti a duša ga boli
Pedeseta prođe kako ode
Al ga srce i sad jako voli.

Svako mjesto od Boga je dano
I slično je drugima u biti
Rodno mjesto svima je posebno
Ne može ga ništa zamjeniti.

Nostalgija to je teška bolest
Tu lijekovi nikakvi ne vrijede
Rodni kraj se u grudima nosi
Do starosti i do kose sijede.

To je teško objasniti onom
Koji nikud odlazio nije
Kada dođeš svome rodnom kraju
Drugačije pjeva se i smije.

  Ivan Čuljak, Rovišće / Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Rimac radi na novoj jurilici i gradi tvornicu automobila

Objavljeno

na

Objavio

Nova Rimčeva jurilica nosi radni naziv Concept Two ili skraćeno C2, doznaje Poslovni dnevnik. Bit će to prvo hrvatsko električno autonomno vozilo, prvi hrvatski osobni automobil koji će se proizvoditi na pokretnoj traci i općenito prvi koji će imati tvornicu u Hrvatskoj.

Gotovo će sve u njemu biti nanovo razvijeno. Rimcu je u punom smislu te riječi cilj začeti domaću auto-industriju pa će C2 homologirati za serijsku proizvodnju i  ovdje izgraditi tvornicu automobila.

Projekt je to vrijedan 128,6 milijuna kuna, a kroz IRI natječaj (“Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja”) tvrtka Rimac Automobili upravo je iz EU fondova povukla bespovratno sedam milijuna eura (52,2 milijuna kuna).

Rimčev projekt C2 trenutačno je najveći R&D projekt hrvatske industrije i najveći koji je prošao cjelokupnu IRI proceduru. To su dosad uspjele ukupno 22 domaće tvrtke osiguravši si 252,4 milijuna kuna.

U sklopu tog EU natječaja, koji se vodi preko Ministarstva gospodarstva, ostalo je prostora za još pola milijarde kuna subvencija, jer je prva faza IRI-ja limitirana na 100 milijuna eura. Ali kako doznajemo od izvora s terena, vremena za ulazak u prvu fazu više nema. Ministarstvo je u petak objavilo da već ima 139 projekata koji traže 195 posto sredstava iz prve faze.

Znači, umjesto sto ima R&D projekte za gotovo 200 milijuna eura subvencija. Naši izvori nas upozoravaju da na 200 posto, ministarstvo ima obvezu privremeno zaustaviti prijave i provesti brzu evaluaciju da li su pristigli projekti toliko dobri da su sredstva iz prve faze de facto potrošena. Međutim, neslužbeno doznajemo, ministrica gospodarstva Martina Dalić ne miri se s tim scenarijem.

Od Europske komisije službeno je zatražila da joj za prvu fazu IRI natječaju dadu još novca. Željela bi prebaciti barem dio od još 100 milijuna eura predviđenih za drugu fazu IRI-ja.
No, Europska komisija zasad ne popušta. Razlog je, navodno, što su hrvatski političari u izradi Strategije pametne specijalizacije vješto zaobišli njen smisao. Umjesto specijalizacije, odnosno da precizno odgovore u kojim točno industrijama žele da Hrvatska u budućnosti postane igrač na svjetskoj razini, oni su širili definicije industrija do besmisla.

Na taj su način otvorili vrata EU subvencija većini domaćih industrija kojima su prije sami dijelili državne subvencije.

RH mora doraditi Strategiju pametne specijalizacije     

Komisija je zato, navodno, posljednjih mjeseci upozoravala Vladu da prije druge faze IRI-ja mora doraditi Strategiju pametne specijalizacije. Priča se da EK ne želi ulaziti u to koje će industrije biti izabrane, ali traži da ih se preciznije definira u odnosu na trenutačne: “agro-food”, “bio-economy”, “energy and sustainable environment”, “transport and mobility” te “health and quality of life”. Sve te industrije imaju malo veze s prethodno napravljenom Industrijskom strategijom te su njihovi nazivi rezultat oštrih lobističkih ratova.

Koliko su ti ratovi bili žestoki najbolje ukazuje podatak da su s popisa ključnih strateških industrija u Strategiji pametne specijalizacije ispali neki od glavnih generatora radnih mjesta i izvoza: ICT i KET (tehnologije i inženjerstva). Ove dvije potonje zadržane su isključivo ako se njihovi predstavnici uspiju dogovoriti sa starom gardom. I dok iz Ministarstva gospodarstva nismo primili komentar, u industriji su bili vrlo susretljivi, uz uvjet da ostanu anonimni.

Pojašnjavaju, dorada strategije je gospodarski nužna, ali i politički vrlo osjetljiva. Odreda svi su nam pohvalili rad ministarstva na IRI natječaju. Navode da je ispočetka bio netransparentan, ali da je ministrica Dalić to ispravila, cijeli proces ubrzala i dovela na vrlo visoku razinu. Jedan od sugovornika čak nam je rekao da je ovo vjerojatno najbolji EU natječaj ikad otvoren za hrvatsku industriju. “Svi EU natječaji u prosjeku traju osam do 12 mjeseci.

Ovaj je trajao osam do 10 mjeseci, a iako je kao i ostali bio vrlo zahtjevan u pripremi, djelila su se kudikamo veća sredstva nego na bilo kojem drugom EU natječaju i zato je industriji bio istinski isplativ”, kaže naš izvor. Ono oko čega se sugovornici nisu usuglasili ista je tema oko koje koplja lome i političari. Ovisno o industriji, svaki je imao argumente zašto je baš njegova industrija ta koja bi trebala biti u dorađenoj Strategiji pametne specijalizacije.

Ako je suditi prema dosadašnja 22 IRI ugovora, jer to su jedini javno dostupni podaci o IRI-ju, njih 16 isključivo su iz područja ICT-a i KET-a. Upravo onih koje postojeća Strategija pametne specijalizacije diskriminira. Časne iznimke su Pana Stolarija, Cedevita, Magma, Cras, Aluflexpack i ITRS. Zvonimir Viduka, direktor Altproa kaže da su ovakvi natječaji bili potrebni i ranije, jer je teško razvijati složene visokotehnološke proizvode s malim budžetom.

“STM uređaj, koji ćemo razviti s ovim sredstvima, će nam u području ATP sustava za željeznička vozila omogućiti da budemo glavni partner više velikih multinacionalnih kompanija”, kaže Viduka. Voditeljica komunikacija Rimac Automobila Marta Longin dodaje da je to prvi put da se u Hrvatskoj kroz sredstva iz EU otvorio natječaj koji omogućava tvrtkama da dobiju značajnije iznose za razvoj. “Ovo je veliki korak naprijed za razvojne tvrtke u Hrvatskoj, a iako je priprema projekta bila zahtjevna, zadovoljni smo rezultatom i iznosom koji nije zanemariv”, zaključuje Longin.

Mate Rimac: Glavna investicija bit će nam izgradnja tvornice i zapošljavanje

facebook komentari

Nastavi čitati