Pratite nas

Istaknuto

Neka Mesić sam zaradi 600 tisuća kuna i otvori si svoj ured

Objavljeno

na

Zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak komentirao je za Direktno.hr ukidanje Mesićeva ureda i njegove izjave.

[ad id=”93788″]

Hodak smatra da je ukidanje Ureda više nego opravdano.

“Taj Ured je trebao biti za pravog hrvatskog predsjednika, za dr. Franju Tuđmana, a ne za čovjeka koji je u Haagu svjedočio protiv svoje zemlje i koji je umirovio pobjedničke hrvatske generale i kojem svaki čas ispada neki kostur iz ormara kao slučaj Patria, slučaj cementare u Našicama, slučaj čekova u Australiji, slučaj pjevanja Jure i Bobana”, rekao je Hodak.

Smatra da je narod zaslužio da Mesić ima Ured i da njihov novac odlazi na njegove, kako kaže, egzibicije, budući ga je isti taj narod dva puta izabrao za predsjednika RH.

“Iz Mesića izvire pravi kriptokomunistički, boljševički duh. To je sve hrvatski narod zaslužio jer su dva puta birali takvog predsjednika. Onda je on zaslužio taj ured. Ali da doživotno uživa beneficiju, da se skoro milijun kuna godišnje troši na njega i njegove egzibicije, putovanja po raznim Korejama, nema nikakvog smisla. Taj novac se može daleko korisnije iskoristiti za one kojima je taj novac potreban”, kazao je Hodak.

Očekuje puno oštrije rezove od Vlade.

“Bojim se da Hrvatska nema vladu koja će iskoristiti taj novac. Hrvatska vlada je odlučila čak skresati sve one koji svake godine i svaki mjesec primaju novac Vlade, a neprekidno govore i rade protiv nje i Hrvatske države. Sad vidim da od toga neće biti ništa, da će oni dobiti svoje novce, Vlada će podržati Vesnu Pusić. Osudili su NDH iako je ona u četiri godine napravila svašta i treba je osuditi ali ne osuđuju komunistički režim koji je 45 godina radio isto ono što je radio NDH. Zatvarao, ubijao bez suđenja, punio jame”, objasnio je Hodak.

Podsjetimo, premijer Orešković rekao je da će podržati Vesnu Pusić, dok je Tomislav Karamarko rekao da o tome nisu razgovarali.

Osudio je izjave Mesića kako je ukidanjem Ureda ušteđeno samo 600 tisuća kuna dok se ranije govorilo o milijunskim iznosima.

“Neka gospodin Mesić sam zaradi 600 tisuća kuna pa neka si otvori svoj ured. To je ušteda iz vaših i naših džepova. Kao i za nevladine udruge. Ako im se ukine ono što su do sada imale onda ćemo uštediti više od 14 milijardi kuna. Pa će opet reći da to nije nekakav novac. Samo se Pelješki most može napraviti i ništa drugo”, rekao je Hodak.

Hodak objašnjava kako Mesić nakon Odluke o ukidanju koja stupa na snagu 1. svibnja može biti samo u posjedu.

“U odnosu na druge elemente zadržavanja te vile u Grškovićevoj Vlada ga može najobičnijom ovrhom izbaciti van. Potreban je samo sudski ovršitelj i dva policajca, odnosno trebat će jedna policajka da ga se izvede van. Ali to je inaćenje.  Tipično boljševičko inaćenje da je to njegovo pravo. Zakoni se izglasaju i kasnije ukidaju novim glasovanjem ili dolaskom nove vlasti. Vlada mu ukida ono što mu je dodijelila i on može sjediti gore. Neće doći ni do kakvog izbacivanje, pustit će ga da gore živi sam sa sobom i sa svojom savješću. A to je dosta teško”, rekao je odvjetnik Zvonimir Hodak za portal Direktno.hr. 

Vlada ukinula Mesićev ured!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Događaji

Ukrcajte se na ‘Vlak slobode’: ‘Sjećamo se dana kada je 100.000 ljudi na Rivi pokazalo što je hrvatsko jedinstvo’

Objavljeno

na

Objavio

Njime se želi očuvati memorija na događaj prije 22 godine kada je “Vlakom slobode” iz Zagreba u Split doputovao tadašnji hrvatski državni vrh na čelu s predsjednikom Republike Hrvatske dr. Franjom Tuđmanom

“Vlak slobode” Split-Knin-Split, u spomen na istoimeni vlak koji je vozio na današnji dan 1995. od Zagreba do Splita i kojim je označen završetak oslobodilačke vojno-redarstvene operacije “Oluje,” krenuo je u subotu sa splitskog Željezničkog kolodvora, organiziran na poticaj splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare.

Njime se želi očuvati memorija na događaj prije 22 godine kada je “Vlakom slobode” iz Zagreba u Split doputovao tadašnji hrvatski državni vrh na čelu s predsjednikom Republike Hrvatske dr. Franjom Tuđmanom. Tada se na splitskoj Rivi okupilo više od 100 tisuća građana, podsjetio je gradonačelnik Krstulović Opara.

“Mi u Splitu smo jako ponosni na taj događaj i tadašnji doček ‘Vlaka slobode’ kojim je označeno hrvatsko nacionalno jedinstvo i kraj ‘Oluje’. U povijesti Splita i Republike Hrvatske ostat će sjećanje na tadašnji upit predsjednika Tuđmana okupljenima na splitskoj  Rivi – ‘što im još može obećati’, a oni su svi jednoglasno glasno odgovorili ‘Vukovar’, ‘Vukovar’ ” , naglasio je u izjavi novinarima splitski gradonačelnik.

Direktor HŽ Putnički prrijevoz Željko Ukić, koji se pridružio današnjem “Vlaku slobode” Split-Knin-Split, izjavio je kako su Hrvatske željeznice podržale prijedlog grada Splita za obilježavanje spomena na “Vlak slobode” koji je prije 22 godine  putem od Zagreba do Splita povezao do data razdijeljenu Hrvatsku zbog velikosrpske oružane agresije.

“‘Vlak slobode’ prije 22 godine važan je i za Hrvatske željeznice jer je njime povezan Zagreb i Split,” rekao je Ukić.

U današnjem “Vlaku slobode” su brojni uzvanici među kojima i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban. Na putovanju do Knina ovaj vlak staje na mjesnim gradskim i općinskim željezničkim postajama gdje u njega ulaze gradonačelnici i načelnici mjesta.

facebook komentari

Nastavi čitati

Istaknuto

25. kolovoza 1991. – početak bitke za Vukovar

Objavljeno

na

Objavio

Današnji dan 25.08.1991. smatra se početkom bitke za Vukovar. Borbe u gradu i oko grada, sa poginulim i ranjenim, vodile su se od svibnja 1991., ali tog dana grad je napadnut iz svih smjerova svim raspoloživim naoružanjem “JNA”, uključujući avione.

Naime tog dana “Jugoslavenska narodna armija” koja je sve vrijeme uoči napada glumila suzdržanost i neutralnost kao ” tampon zona sukobljenih strana” otvoreno se svrstala na stranu agresora u trenucima kad je bilo vidljivo da regularne hrvatske policijske snage polako preuzimaju nadmoć na terenu nad srpskim teroristima i paravojnim formacijama.

Vidjevši da bi se ratna sreća mogla okrenuti na hrvatsku stranu, “JNA” je sve svoje potencijale, naoružanje i kompletnu ratnu mašineriju stavila na raspolaganje paravojnim srpskim snagama i pridružila se u sveopćem napadu na Vukovar.

To je bila 87-dnevna opsada hrvatskog grada Vukovara od strane “Jugoslavenske narodne armije”, uz pomoć srpskih paravojnih snaga od kolovoza do studenog 1991. godine tijekom Domovinskog rata.

Bitka je završena porazom Zbora narodne garde i jedinica MUP-a, velikim razaranjem Vukovara i brojnim ubojstvima i progonom hrvatskog stanovništva.

Grad je naposljetku potpuno uništen i okupiran 18. studenoga 1991.

Prema specijaliziranom elektroničkom portalu o Domovinskom ratu “Domovinski rat On Line”, ukupan broj stradalih boraca na hrvatskoj strani, gardista i policajaca, procjenjuje se na oko 2.500.
Oko 7.000 osoba, civila i vojnika, završilo je nakon pada grada u logorima u Srbiji. Poginulo je oko 1.000 civila, od čega 86 djece, od kojih je najmlađe imalo 6 mjeseci (Ivan Kljajić), koji je poginuo od krhotina srpske granate dok ga je otac Pavle Kljajić držao u rukama (ranjen u tom napadu, i on je uskoro umro).
Ranjeno je 2.500 osoba od čega su 570 ostali trajni invalidi. Bez jednog ili oba roditelja ostalo je 858 djece.
Još uvijek se traži gotovo 500 nestalih Vukovaraca.

Prema istom specijaliziranom elektroničkom portalu ukupan broj stradalih vojnika “JNA” i četničkih snaga na širem području Vukovara procjenjuje se do 8.000 poginulih, do 15.000 ranjenih te između 400-600 uništenih tenkova, oklopnih i transportnih vozila (JNA priznaje 110) , te oko 20 uništenih zrakoplova i helikoptera (“JNA” priznaje dva).

Za mnoge ratne zločine: ubojstva civila, mučenja i ubijanja, progone, etničko čišćenje, potpuno uništenje grada (tzv. famozno „prekomjerno granatiranje“), rušenje bolnice, kulturocid, logore u Srbiji i drugo još nitko nije odgovarao.

facebook komentari

Nastavi čitati