Nema optimizma za Mostar

  0

  ”Još ima vremena za postizanje dogovora kako bi se na jesen održali izbora za Gradsko vijeće Mostara, ali to vrijeme brzo ističe”, rekao je prvi zamjenik visokog predstavnika Tamir Waser u Mostaru gdje je boravio kako bi dobio najnovije informacija o stanju u gradu, uoči sastanka Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira, 21. i 22. svibnja.

  Nakon razgovora s mostarskim gradonačelnikom Ljubom Bešlićem, Waser je podsjetio da je prošlo više od godinu i pol otkad su se lokalni izbori u Mostaru trebali održati, te da građani itekako osjećaju posljedice političkog vakuuma u gradu na Neretvi.

  “Nisam optimist. Još ima vremena za pronaći rješenje, ali to vrijeme ubrzano ističe”, kazao je Waser.

  Prvi zamjenik visokog predstavnika dodao je kako je odgovornost zbog ovakvog stanja u Mostaru isključivo na političkim strankama, a ne na međunarodnoj zajednici.

  beslic-waser-vijecnica

  “Od 2010. godine i presude Ustavnog suda poznato je što se treba uraditi. Međunarodna zajednica bila je jako angažirana, održali smo više od stotinu sastanaka, ali naše ovlasti su ograničene. U konačnici, odgovornost je na izabranim političkim liderima koji moraju pronaći rješenje”, kazao je Waser.

  Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić izvijestio zamjenika visokog predstavnika s trenutnom situacijom u Mostaru, kako je rekao, od posljedica prosvjeda, preko izrade gradskog proračuna, do razgovora o funkcioniranju komunalnih poduzeća.

  “Nadam se da ćemo do kraja tjedna imati proračun, ali to neće riješiti sve probleme. Bez Gradskog vijeća ne mogu se riješiti problemi vezani za funkcioniranje određenih segmenata Grada Mostara. Ja i moji suradnici radimo što je u našoj mogućnosti da sustav funkcionira, ali što vrijeme više odmiče situacija će biti sve kompleksnija i kompleksnija”, zaključio je Bešlić.

  facebook komentari