Neslužbeni rezultati: Ivan Žinić (HDZ) novi sisačko-moslavački župan

2

Nakon pobjede HDZ-a i partnera na izborima za Europarlament, pobjede na izborima za gradonačelnika Vukovara, te u nizu lokalnih izbora, pa i u Rijeci – u kojoj još nije pao “Berlinski zid”, HDZ je dobio i izbore u Sisačko – moslavačkoj županiji.

Prema konačnim, ali još uvijek neslužbenim rezultatima drugog kruga prijevremenih lokalnih izbora za župana u Sisačko-moslavačkoj županiji, uvjerljivi je pobjednik i novi župan, Ivo Žinić iz koalicije HDZ – HSS -BUZ. Od ukupno 51.717 birača izašlih na izbore, za njega je glasovalo 28.514 birača ili 56,58 posto.

Njegov protukandidat Davorko Vidović iz koalicije SDP – HNS – HSU – SDA, dobio je 20.861 glas ili 41,39 posto. I ovaj put je izlaznost bila slaba, izborima je pristupila točno trećina upisanih birača, što je ipak osjetno više nego u prvom krugu. Znakovito je kako je i na području grada Siska Žinić dobio oko tisuću glasova više od Vidovića, što je prva izborna pobjeda HDZ-a nad SDP-om nakon dvadesetak godina.

facebook komentari

  • Ljuta Trava

    Čestitke Ivi Žiniću . Konačno Branitelji dolaze na mjesta na kojima su već odavno trebali biti .

    • Ida Galić

      Pridružujem se čestitkama i očekujem, da će “Lepa Marina biti suđena i osuđena, za dugogodišnje uništavanje te županije!!