Nestala aktivistica Kristina Ćurković; već dva dana nitko nije čuo ništa o njoj

4

Mlada aktivistica Kristina Ćurković, javnosti poznata po tome što je EU zastavu zamijenila hrvatskom nakon čega je nazvala policiju i prijavila svoje djelo, nestala je, prema navodima Stožera za obranu hrvatskog Vukovara nestala, piše braniteljski-portal.hr

”Zadnji telefonski kontakt sa Kristinom je ostvaren 2. siječnja oko 17 sati s poznanikom iz Splita, tada je bila u Zagrebu. Trebala je nastaviti put ka Splitu.

U tom trenutku je razgovarala s nekim tko se predstavio kao sudionik Križnog puta. Nakon toga kontakt više nije bilo moguće ostvariti. Molimo sve za bilo kakvu informaciju”, poručili su iz Stožera.

Kako doznaje braniteljski-portal.hr, obitelj Kristine Ćurković je prijavila nadležnim institucijama njen nestanak.

 Sa Kristinom Ćurković novinar našeg portala razgovarao je prije mjesec dana u kratkom telefonskom razgovoru u svezi prijetnji ubojstvom, koje je ova mlada djevojka prijavila splitskoj policiji.

U tijeku je potraga za poznatom aktivisticom Kristinom Ćurković. Nestanak je splitskoj policiji u petak navečer prijavila njezina sestra nakon što se Kristina nije vratila iz Zagreba kući u Split.  Informaciju je potvrdila i splitska policija koja intenzivno traga za djevojkom. Sa Kristinom Ćurković novinar našeg portala razgovarao je prije mjesec dana u kratkom telefonskom razgovoru u svezi prijetnji ubojstvom, koje je ova mlada djevojka prijavila splitskoj policiji. I tada je rekla da se ne boji zastrašujućih prijetnji od strane nepoznatih počinitelja. Prijetnje su bile degutantne; od prijetnje silovanjem pa do klanja. Sama Kristina Ćurković je naglasila tada sumnju u srpske ekstremne pokrete.

Uspjeli smo doći do prijatelja nestale Kristine koji je s njom kontaktirao 2. siječnja oko 17 sati posljednji put. Ispričao nam je kako je Kristina zajedno s nekim prijateljima toga dana oko 7.30 krenula iz Vukovara bijelim Hyundaijem vukovarskih registracija. Oko 11.30, kaže naš sugovornik, stigla je u Zagreb, te se sms-om javila njemu i Enveru Arnautoviću. Negdje oko 17 sati kada je ponovno nastao Kristinu Ćurković samo mu se otvorila veza i uspio je čuti kako Kristina razgovara sa sudionikom Križnog puta (to je iščitao iz konteksta). U njega se, kaže, uvukao neki nemir te ju je ponovno nazvao, međutim njezin mobitel odjednom je bio isključen. Signal njezina mobitela, rekao je odvjetnik Zvonimir Hodak za dnevno.hr lociran je kod Dugog Sela.

Kako doznajemo, nestanak Kristine Ćurković, nadležnim institucijama prijavljen je od strane obitelji.

Obzirom da su ‘svi režimski mediji čekali službeno priopćenje policije’ i o nestanku Kristine Ćurković izvjestili tek danas kasno prijepodne, a uredništvo Braniteljskog portala o ovom događaju izvjestilo je svoj čitateljski auditorij još noćas, čim smo zaprimili dojavu, ovim putem još jednom apeliramo na javnost, da ukoliko posjeduje bilo kakve informacije koje mogu pomoći u potrazi, da kontaktirate ili naše uredništvo, ili nekoga iz Stožaera za obranu hrvatskog Vukovara. I dalje ćemo Vas pravovaljano izvjestiti o činjenicama vezanim uz nestanak mlade aktivistitice. Po onome što se za sada zna, Kristinin signal mobitela, lociran je u okolici mjesta Brckovljani, što je suprotan smjer od pravca Splita, gdje se trebala uputiti još noćas, te je opsežna potraga u tijeku…

Napominjemo, kako se zbog zakonsko roka od 48 sati policija ‘nije smjela’ oglasiti, branitelji i Stožer za obranu Vukovara su prvi pokrenuli potragu putem svoje grupe osnovane na Facebook-u.

Nakon toga, danas je na web stranici nestali.hr , njezin nestanak i službeno objavljen;

uskoro opširnije…

braniteljski-portal.hr

facebook komentari

  • Vratila se Udba! Žalostno!

    • vjerujem da će se uskoro stvari razjasniti…

  • Vratila se Udba! Žalostno!

    • vjerujem da će se uskoro stvari razjasniti…