Most nezavisnih lista, u nacionalnom širenju nipošto ne želi biti regionalna politička platforma.

0

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST I MEDIJE U VEZI IZLASKA NA PARLAMENTARNE IZBORE

Najava Mosta da želi izaći na sljedeće parlamentarne izbore kroz okupljanje raznih nezavisnih lista i nezavisnih stručnjaka izaziva sve veći javni interes. I ovih dana vidimo napise u medijima kojima su povod prosvjed u Omišu i izvanredni izbori u Vrgorcu.

Božo PetrovPoštujemo zanimanje medija i zahvaljujemo svima na korektnosti u svojim prilozima. U nedostatku cjelovitih informacija dogodi se i poneko nagađanje koje ne odražava naša stajališta i ne pozicionira jasno osobe koje su zasad uključene u širenje Mosta. No, zbog opsežnih i nedovršenih razgovora koje vodimo ni sami u ovom trenutku ne želimo izaći sa svim pojedinostima nacionalnog širenja, pa poneka medijska nagađanja djelomično idu i na “našu dušu”.

Most nezavisnih lista, u nacionalnom širenju nipošto ne želi biti regionalna politička platforma. Štoviše, kontakte s drugim nezavisnim listama ostvarili smo već u svim hrvatskim krajevima, počevši od juga, pa sve do krajnjih istočnih hrvatskih gradova i općina, doslovno na samoj državnoj granici.

Kad je riječ o nezavisnim pojedincima, najužim suradnicima Mosta, onda već sada moramo reći da u kreiranju nacionalne platforme, izradi programa i drugim konkretnim zaduženjima, već sudjeluju suradnici iz Zagreba, Istre, Slavonije…, no zbog stvaralačkog mira i potrebe fokusiranja na najvažnije poslove, zaključili smo da je za cijeli projekt bolje i učinkovitije da još neko vrijeme ostanu dalje od očiju javnosti.

Također, Mostu se dnevno javljaju razni ljudi, načelnici i gradonačelnici, lokalni vijećnici, predstavnici raznih inicijativa, ali i pojedinci koji nisu nikada bili ni blizu politike.

U svojim javnim istupima, od početka 2015. godine, započet ćemo s predstavljanjima platforme Mosta nacionalnih lista te onih koji su se oko tog velikog projekta okupili. Tada će i javnost, korak po korak, konkretno moći saznati o koje je sve riječ i u kojoj je tko ulozi u Mostu.

A sada, prije našeg “javnog druženja” tijekom sljedeće izborne godine, želimo svima Vama, a posebno novinarima, koji i ove blagdane provodite radno, uspješnu 2015. godinu, u kojoj neka vam jedini stres bude onaj kada na nacionalnim izborima Most nezavisnih lista “strese” sa svih nas “staru” Hrvatsku!

U ime Nacionalnog vijeća Mosta,

Božo Petrov, gradonačelnik Metkovića

facebook komentari