Pratite nas

Reagiranja

Most nezavisnih lista, u nacionalnom širenju nipošto ne želi biti regionalna politička platforma.

Objavljeno

na

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST I MEDIJE U VEZI IZLASKA NA PARLAMENTARNE IZBORE

Najava Mosta da želi izaći na sljedeće parlamentarne izbore kroz okupljanje raznih nezavisnih lista i nezavisnih stručnjaka izaziva sve veći javni interes. I ovih dana vidimo napise u medijima kojima su povod prosvjed u Omišu i izvanredni izbori u Vrgorcu.

Božo PetrovPoštujemo zanimanje medija i zahvaljujemo svima na korektnosti u svojim prilozima. U nedostatku cjelovitih informacija dogodi se i poneko nagađanje koje ne odražava naša stajališta i ne pozicionira jasno osobe koje su zasad uključene u širenje Mosta. No, zbog opsežnih i nedovršenih razgovora koje vodimo ni sami u ovom trenutku ne želimo izaći sa svim pojedinostima nacionalnog širenja, pa poneka medijska nagađanja djelomično idu i na “našu dušu”.

Most nezavisnih lista, u nacionalnom širenju nipošto ne želi biti regionalna politička platforma. Štoviše, kontakte s drugim nezavisnim listama ostvarili smo već u svim hrvatskim krajevima, počevši od juga, pa sve do krajnjih istočnih hrvatskih gradova i općina, doslovno na samoj državnoj granici.

Kad je riječ o nezavisnim pojedincima, najužim suradnicima Mosta, onda već sada moramo reći da u kreiranju nacionalne platforme, izradi programa i drugim konkretnim zaduženjima, već sudjeluju suradnici iz Zagreba, Istre, Slavonije…, no zbog stvaralačkog mira i potrebe fokusiranja na najvažnije poslove, zaključili smo da je za cijeli projekt bolje i učinkovitije da još neko vrijeme ostanu dalje od očiju javnosti.

Također, Mostu se dnevno javljaju razni ljudi, načelnici i gradonačelnici, lokalni vijećnici, predstavnici raznih inicijativa, ali i pojedinci koji nisu nikada bili ni blizu politike.

U svojim javnim istupima, od početka 2015. godine, započet ćemo s predstavljanjima platforme Mosta nacionalnih lista te onih koji su se oko tog velikog projekta okupili. Tada će i javnost, korak po korak, konkretno moći saznati o koje je sve riječ i u kojoj je tko ulozi u Mostu.

A sada, prije našeg “javnog druženja” tijekom sljedeće izborne godine, želimo svima Vama, a posebno novinarima, koji i ove blagdane provodite radno, uspješnu 2015. godinu, u kojoj neka vam jedini stres bude onaj kada na nacionalnim izborima Most nezavisnih lista “strese” sa svih nas “staru” Hrvatsku!

U ime Nacionalnog vijeća Mosta,

Božo Petrov, gradonačelnik Metkovića

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Matko Marušić: Neprihvatljivo je da HNK potpadne pod utjecaj umjetničkih aktivista i kulturnih revolucionara

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu objavilo je plakate koji asociraju na bludne radnje kako bi privukla pretplatnike za novu kazališnu sezonu.

Reagirao je prof.dr.sc. Matko Marušić, Katedre za istraživanja u biomedicini i zdravstvu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, u pismu HNK i Ministarstvu kulture, koje prenosimo u cijelosti:

Gospođe i gospodo navedeni u adresama,
prosvjedujem protiv prostačkih poruka u javnom prostoru!

Ne mogu prihvatiti da Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu kao kulturna ustanova velike tradicije i nacionalnog značaja potpadne pod utjecaj umjetničkih aktivista i kulturnih revolucionara. Ova je marketinška kampanja krajnje neukusna i uvredljiva za većinu poreznih obveznika od čijeg se novca HNK financira.

Da, Zagreb me zanima, jer sam u njemu, sretno, ugodno i uljuđeno živio 40 godina. Osim toga, on je moj glavni grad i kralježnica hrvatske tradicije i kulture.

Nova marketinška kampanja Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu neukusna je, prostačka i neprimjerena za kulturnu ustanovu velike tradicije i ugleda. Mene kao prosječnog građanima ona vrijeđa i tražim da ju povučete te da ubuduće koji ne uznemiravate i vrijeđate većinu hrvatskih građana odgojenih u pristojnim obiteljima.

Matko Marušić, Split

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Poglavar Islamske zajednice u BiH ‘napao’ hrvatsku predsjednicu

Objavljeno

na

Objavio

Poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovine Husein Kavazović uputio je hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović pismo u kojemu je ustvrdio kako ona i još neki hrvatski dužnosnici zlonamjerno pokušavaju diskreditirati Bošnjake povezujući ih s terorizmom, objavljeno je u ponedjeljak.

Kako se navodi na mrežnim stranicama Rijaseta IZ u BiH, Kavazović je pismo ovakvog sadržaja na adresu hrvatske predsjednice uputio zbog njenih opetovanih optužbi na račun BiH i Bošnjaka kojima se bosanski muslimani i njihova država etiketiraju kao potencijalna teroristička opasnost za susjede i Europu.

Potankosti iz pisma nisu navedene, no stoji kako reis Kavazović od predsjednice Grabar-Kitarović i drugih tijela i dužnosnika Hrvatske traži da “prestanu sa zlonamjernom kampanjom koja za cilj ima diskrediranje Bošnjaka i sijanje straha od njihovog prisustva u Europi”.

Kavazović je od hrvatske predsjednice zatražio i to da radi očuvanja dobrosusjedskih odnosa objasni dokaze na temelju kojih iznosi svoje tvrdnje o tome da su muslimani u BiH i okruženju opasnost po Hrvatsku i Europu.

Pismo poglavara bosanskohercegovačkh muslimana uslijedilo je nakon tvrdnji iz ureda hrvatske predsjendice da u BiH ima između pet i deset tisuća radikaliziranih osoba koje predstavljaju potencijalnu sigurnosnu prijetnju na tragu islamskog terorizma.

Utemeljnost takvih tvrdnji ranije su opovrgnuli visoki bosanskeohercegovački dužnosnici te ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, no nisu naveli kakvi su zapravo razmjeri terorističke prijetnje u BiH.

Kolinda Grabar-Kitarović: Zabrinuta sam procesima u BiH i retorikom prema Hrvatskoj

facebook komentari

Nastavi čitati