Pratite nas

Niko Kovač vodi Hrvatsku na SP!

Objavljeno

na

Igor Štimac neslavno je završio svoju epizodu na klupi naše reprezentacije, a novi v. d. izbornika je Niko Kovač. Pomoćnik bi mu trebao biti Robert Prosinečki i oni će imati težak zadatak – odvesti Hrvatsku kroz dokvalifikacije do SP-a u Brazilu.”Teško mi je u ovom trenutku donijeti ovako važnu odluku, ipak je gospodin Igor Štimac bio dugo godina na projektu Vatrenih i imao maksimalnu podršku HNS-a, ali zbog novih nastalih događaja, loših rezultata…”, krenuo je u priču predsjednik HNS-a Davor Šuker i poentirao: “Igor Štimac razriješen je dužnosti. Niko Kovač se imenuje za v.d. izbornika Hrvatske s namjerom da ostane trajno. Dodatne kvalifikacije nisu uvjet njegovog ostanka.”

Zbog sukoba na terenu Hampden Parka, financijski su kažnjeni Dejan Lovren i Ivan Strinić s po 20.000 eura, a Šuker je odbacio priče o burnom Izvršnom odboru.

“Nije bilo dramatično. Od srca je bilo teško donijeti odluku zbog mog bivšeg suigrača Igora Štimca, ali moramo paziti na ugled reprezentacije. Nije bilo lako gubiti u povijesnoj zemlji poput Škotske, na kraju sam tužan zbog svih scena koje su se dogodile. Jednoglasno je donesena odluka, to je poruka da HNS brine o svom poslu. Tužan sam i sretan, nadam se da će nas Kovač odvesti na SP.”

Šuker se nije želio vraćati u prošlost i govoriti tko je postavio Štimca, a nije dao ni odgovor zašto Štimac nije ranije maknut s mjesta izbornika.

“Zato što smo kao pravi profesionalci, kao sportaši… Nadam se da ćete shvatiti da ćete u budućnosti dobiti odgovor na pitanje”, rekao je Šuker i prihvatio ‘odgovornost’:

“Da nisam odgovorna osoba ne bih u pet ujutro izrekao da je Štimac smijenjen. Nadam se da ćemo se sa Štimcem rastati kao ljudi, u ugovoru stoje koje su obveze HNS-a i Štimca u ovakvoj situaciji.” Kovač je navodno bio jedini kandidat:

“Jednoglasno je izabran. Još do dan-danas nisam vidio takav entuzijazam za takvu odluku… Predstoji nam mukotrpan rad, a izbornik ima sve ovlasti napraviti svoj tim”, razbacivao se Štimac floskulama i objasnio zašto baš Niko.

“To je slijed događaja i pogled za budućnost. Kao bivši suigrač i kapetan, čovjek koji osjeća Hrvatsku i ‘ginuo’ je za nju na terenu. Napravio je odličan imidž s U21 reprezentacijom. Imali smo viziju, zato mi je drago da je jednoglasno izabran. Molim sve da pomognu novim izborniku, nadam se da ćemo se uspjeti plasirati u Brazil.”

net.hr

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Politika

Komadina poručio Opačić: Budi pristojna i slušaj svog predsjednika

Objavljeno

na

Objavio

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina uzvratio je u srijedu na kritike SDP-ovaca upućene vodstvu stranke, poručivši im da obiđu teren i rade u interesu stranke, umjesto da “rovare po medijima”.

Nakon jučerašnje burne sjednice Kluba zastupnika, na kojoj je predsjednik stranke Davor Bernardić optužen i da laže, Komadina je u izjavi novinarima situaciju u stranci okarakterizirao konstatacijom da je “za sukob potrebno dvoje” te istaknuo da su izjave predsjednika stranke Bernardića s te sjednice u medijima “istrgnute iz konteksta”.

Komadina je pozvao SDP-ovce da rade u interesu stranke umjesto da rovare u stranci i pune medijske stupce sa stvarima koje štete stranci. To jednostavno nije pristojno, istaknuo je potpredsjednik stranke.

“Oni koji su u Saboru trebaju se boriti za interese građana, davati zakonske inicijative, obilaziti teren izbornih jedinica u kojima su izabrani. Svi imaju dovoljno posla, umjesto da se bave jedni drugima”, izjavio je Hini Komadina.

Uzvratio je i na kritike saborske zastupnice Milanke Opačić, poručivši joj kako bi joj bilo bolje da bude pristojna i sluša svog predsjednika (Davora Bernardića) dok govori u Saboru.

“Ne znam i ne razumijem zbog čega se kolegica Opačić bavi sa mnom. Ja nemam problema ni sa kim u stranci, radim svoj posao, a na svoju sam dužnost izabran voljom birača kako za župana tako i za potpredsjednika stranke za razliku od nje koja je postavljena.

Preporučam joj da obiđe svoju izbornu jedinicu, poplavljene u Ogulinu, da bude pristojna na aktualnom prijepodnevu i sluša svog predsjednika dok govori, umjesto da bude prazna sabornica”, rekao je Komadina.

Milanka Opačić danas je u Saboru izjavila kako Davor Bernardić od SDP-a nastoji napraviti sektu svojih prijatelja, među kojima je posebno apostrofirala Zlatka Komadinu za kojega je rekla da je “pobjegao iz Vlade (Zorana Milanovića) jer se nije mogao nositi s problemima u svojem resoru”.

BURAN SASTANAK KLUBA SDP-a ZAVRŠIO ŽESTOKOM SVAĐOM

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Mektić: Zvaničnici iz Hrvatske su prisluškivani radi zaštite ekonomskih interesa BiH

Objavljeno

na

Objavio

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić potvrdio je danas kako policijske i obavještajne agencije u BiH poduzimaju mjere čiji je cilj zaštiti i njene gospodarske interese, odbacivši nagađanja kako se pritom radi bilo što protuzakonito.

Mektić je izjavio danas da je Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH, u skladu sa zakonima i Ustavom BiH, prisluškivala određene zvaničnike iz Hrvatske isključivo s ciljem zaštite ekonomskih interesa BiH i njenih građana.

“Sasvim je legalno i legitimo pravo svake zemlje, pa i BiH, da štiti sve svoje interese i interese građana BiH. Prema tome, institucije BiH, ali i niži nivoi vlasti, dužni su da štite te interese”, rekao je Mektić novinarima u Sarajevu.

On je naveo da su OSA i sve druge sigurnosne agencije u BiH dužne da štite i ekonomske interese BiH i da zaštite BiH od nelojalnih, nekorektnih napada koji mogu da utiču ili ugroze ekonomske temelje BiH i da joj nanesu ekonomsku štetu, kao i njenim građanima.

>http://kamenjar.com/bakir-izetbegovic-nalozio-prisluskivanje-pracenje-hrvatskih-politicara-gospodarstvenika/

Navodeći da to rade i druge zemlje u Europi i svijetu, pa tako i sigurnosne institucije BiH, Mektić ističe da interese BiH i njenih građana i zaštitu od “nečijih profiterskih namjera” institucije sigurnosti u BiH sprovode u skladu sa zakonima i Ustavom BiH.

“Sve do čega smo došli i što smo saznali u vezi sa ovom aferom o kojoj su pisali mediji, preduzimali smo u skladu sa zakonom i Ustavom BiH, štiteći njen ekonomski interes i ne dozvoljavajući podrivanje ekonomskog sistema unutar BiH. To ćemo raditi i dalje, na legalan i zakonski način”, poručio je Mektić.

Prema njegovim riječima, privatni interesi “udarili su na cjelokupne interese BiH i to se mora spriječiti”.

“Da li će to smetati pojedincima i grupama u BiH koji su se našli u svemu ovome, kao i nekima iz neke druge zemlje, to nas ne zanima. Nas obavezuje interes građana i nećemo raditi ništa protiv ekonomskih interesa drugih država”, kaže Mektić.

On smatra da je “sada jasnije zašto su neki strani zvaničnici i političari u posljednje vrijeme loše govorili o BiH”.

“Sada o tome definitivno mnogo više znamo i sve informacije ćemo dostaviti ključnim institucijama izvršne, zakonodavne i drugih nadležnih vlasti u BiH, jer nije na sigurnosnim agencijama da preduzimaju odgovor prema drugim državama, nego to na osnovu validnih i točnih informacija treba da rade ključne institucije svake zemlje, pa tako i BiH”, rekao je ministar sigurnosti.

List “Nacional” objavio je ranije da OSA vodi specijalni rat protiv Hrvatske, njenog premijera Andreja Plenkovića i vanjske politike hrvatske Vlade, ali i hrvatskog naroda u BiH, navodeći da je imao uvid u više tajnih izvještaja ove agencije.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić: Stanje u BiH se drastično i značajno komplicira u sigurnosnom smislu

facebook komentari

Nastavi čitati