Pratite nas

Komentar

Nikola Grmoja: Ovim je svjedočenjem Milanović dokazao da je običan blefer

Objavljeno

na

Komentirajući svjedočenje Zorana Milanovića na Općinskom kaznenom sudu u Rijeci, potpredsjednik Mosta Nikola Grmoja u Studiju 4 naglasio je da mu je drago što Zoran Milanović više nije premijer te u vrhu politike s ovako slabim pamćenjem.

Ovim je svjedočenjem dokazao da je običan blefer koji se sam zapleo u jednu mrežu laži, neistina, poluinformacija. Pozvao ga je da javno iznese istinu, sve načine na koje je tada pokušao razbiti Most.

Svemu smo se oduprli, i evo, Most je preživio, a Milanovića više nema u hrvatskoj politici, naglasio je Grmoja. Rekao je kako i činjenica da danas nije želio ni potvrditi ni negirati sastanak govori o tome da se on nije ni dogodio.

Most neće postati klasična stranka. Bio je i ostao platforma i lokalna stranka. Danas je nadrastao početne lokalne pozicije pa je na izbornom saboru potrebno sve uglaviti u Statut i Most pretvoriti u nacionalnu političku opciju, ali i dalje ćemo imati ljude koji nisu u stranci, na lokalnoj i nacionalnoj razini, ističe Grmoja.

Očekujemo više kandidata, ne samo Božu Petrova, kako bi demokratski izbor bio potpun. Želimo mijenjati stvari u Hrvatskoj i izlazimo na lokalne izbore sami, a da nikomu ne polažemo račune.

Dubrovačko-neretvanska županija jako nam je bitna, to je naša utvrda, baza, potrebne su joj promjene i nove i mlade snage; o mojoj kandidaturi za župana odlučit ćemo na Saboru stranke su ubotu i donijeti najbolju odluku, najavio je.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Milijan Brkić: Zakon je jasan – Otvaranjem istrage, saborsko povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom!

Objavljeno

na

Objavio

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić osvrnuo se jučer za Novu TV i HTV na temu saborskoga istražnog povjerenstva za Agrokor.

U Članku 4. Zakona o istražnim povjerenstvima stoji da će – ako je pokrenut sudbeni postupak o nekom pitanju o kojem je prethodno osnovano istražno povjerenstvo – ono odmah prestati s radom.

Brkić je istaknuo da SDP i Most ovom problemu pristupaju neodgovorno, populistički i demagoški.

– Jako su dobro znali koja je sastavnica zakona, jednako kao što znaju da se istrage koje provode istražna tijela, DORH i policija, ne smiju kontaminirati bilo kojim drugim aktivnostima, a pogotovo ne aktivnostima zakonodavne vlasti. Zakon je tu jasan – otvaranjem sudske istrage, koja će evidentno uslijediti, rad povjerenstva prestaje.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Marko Jurič: Ima li što zajedničko u slučajevima Ive Sanadera, Nadana Vidoševića i Ivice Todorića?

Objavljeno

na

Objavio

Ima li što zajedničko u slučajevima Ive Sanadera, Nadana Vidoševića i Ivice Todorića?

Osim stila visokog letenja i niskog padanja, istog odvjetničkog ureda koji ih brani, radi li se tu o onom surovom hrvatskom primitivizmu, onoj umivenoj i loše prikrivenoj seljačiji?

Ima li tu nekih poremećaja ili dijagnoza koje počinju s riječju narcisoidnost? Sva su trojica vrlo inteligentni ljudi, a doveli se u jednako glupu situaciju.

Sanader se uspeo na vrhove hedonističkog cinizma pa se strmoglavio Čedi Prodanoviću u naručje. Vidošević se spustio u mračne odaje svojega doma, sladostrasno konzumirao sve što je doteklo, a kad je preteklo i on se otkotrljao u naručje Prodanovića, odnosno Jadranke Sloković.

Ivica Todorić se najdulje penjao i najviše uspeo čak do feudalnih Kulmerovih dvora s kojih puca pogled na kmetstvo, ali i njemu je započelo desetogodišnje razdoblje kada će jutra počinjati s Čedom Prodanovićem.

Zašto u Hrvatskoj ljudi ne čitaju malo više, primjerice Ivana Gundulića i njegovog Osmana, gdje kaže: ‘Kolo od sreće uokoli vrteći se ne pristaje: tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje’. Jer kandidata za ovaj klub Čedinih mušterija ima još, samo oni toga, na njihovu žalost, za sada nisu svjesni.

Navodno su rimski cezari nakon vojnih pohoda kada su Rimom prolazili ispod slavoluka pobjede, praćeni ovacijama svjetine u dnu kola imali šaptača koji im je govorio ‘ne zaboravi ti si samo običan čovjek’.

Možda to nije istina, ali je istina da ovi naši hrvatski cezari imaju gomilu šaptača koji ih uvjeravaju da su postali nadljudi, mesije, božanstva, superstari. A kad hrvatski cezari padnu onda hrvatski šaptači postaju USKOK-ovi pokajnici.

Možda je ovo faza prvobitne akumulacije kapitala, možda ono divlje doba pretpovijesti kada se stvaraju plemići. Čini se da to baš ne uspijeva jer do sada se još ni jedan nije stvorio.

Možda zato što tituli plemić prethodi titula vitez, a ona se stječe plemenitim djelima požrtvovnosti i junaštva. Hrvatski nadri plemići preskaču tu fazu. Draža im je metoda glembajevštine koja žrtvenike prepušta junacima.

Marko Jurič: Izgleda da je Agrokorov neboder bio azil za one koji su trebali završiti u Remetincu

facebook komentari

Nastavi čitati