Pratite nas

Reagiranja

NIKOME NEĆEMO DOPUSTITI BLAĆENJE DOMOVINSKOG RATA

Objavljeno

na

Drska provokacija Dokumente podnošenjem kaznene prijave za zločine počinjene tijekom i nakon VRA Oluja, nastavak je samo još jednih u nizu, kojima smo izloženi svake godine uoči proslave pobjede Hrvatske vojske nad srpskom agresijom na Hrvatsku, a danas je vrijeme i  pomno izabrano – uoči proslave, za sve Hrvate velikog državnog praznika  te istovremeno dok hrvatski branitelji na Mirogoju odaju počast poginulim suborcima u VRA Oluja.

No svekolika javnost mora znati kako u Hrvatskoj postoji kazneno djelo lažnog prijavljivanja, stoga najavljujemo kaznene prijave za sve one koji su lažno prijavljivali kaznena djela.

Svjedoci smo kako se ovako nešto uvijek čini pred Oluju, ne zato što bi im bilo stalo do onog što rade, jer tada ne bi uvjetovali točno određeni vremenski period, pogodno bi bilo vrijeme tijekom cijele godine, nego očito zbog dobivanja jeftinih bodova.

Više nemamo opravdanja ne reagirati i okretati glavu, jer kako vidimo iz godine u godinu provokacije uoči proslave veličanstvene VRA Oluje i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, i Dana hrvatskih branitelja nastavljaju se sve jače.

Stoga smo ovdje razotkriti drske laži koje se i nadalje plasiraju od, i u ime onih koji se sa veličanstvenom pobjedom Hrvatske vojske i suverenom modernom hrvatskom državom nikada nisi pomirili niti prihvatili.

Nije nam svrha samo izraziti nezadovoljstvo nego i najaviti konkretne akcije ponajprije zatražiti zaustavljanje financiranja svih udruga i organizacija koje rade protiv Hrvatske te za koje postoji indicija da dobivena financijska sredstva hrvatskih poreznih obveznika ne koriste u svrhu za koju su namijenjena, nego u svrhu rušenja ustavnopravnog poretka Republike Hrvatske što je kazneno djelo te druge nezakonite radnje.

Pozivamo Vladu Republike Hrvatske da provjeri ove navode te utvrdi odgovornost. U svakom slučaju Koordinacija braniteljskih udruga kako bi zaštitila istinu o Domovinskom ratu, podnijeti će kaznenu prijavu protiv odgovorne osobe i onih osoba koje su podnijele lažne kaznene prijave.

Pozivamo nadležne institucije prvenstveno Državni ured za reviziju, s obzirom da postoje indicije i brojna saznanja da udruga Dokumenta i osobe koje se oko nje kreću nenamjenski troše sredstva državnog proračuna i druga sredstva dobivena za određenu svrhu, koriste za nezakonite radnje, a između ostalog i za rušenje ustavnopravnog poretka Republike Hrvatske.

Da doista brinu o istini postavljamo pitanje zašto nisu prije par dana reagirali kada su mediji prenijeli vijest, da u vrijeme kada je policija pozivala na razgovor osobe zbog najvećeg masakra na Ovčari koju je počinila agresorska srbočetnička vojska, Stanimirović ih je pozivao u prostorije vijeća općina dajući im upute što će reći ili da ne govore ništa kako ne bi razotkrili određene članove njegove političke stranke. Zašto tada Dokumenta nije reagirala ovako kao danas? Također imamo informacije kako se po Srbiji sastaju s onim zločincima  koji su počinili ratne zločine nad Hrvatima.

Nadalje, tražimo žurnu dopunu Deklaracije o Domovinskom ratu sankcijama protiv onih koji ju krše.

Mi Koordinacija braniteljskih udruga nećemo nikome dopustiti da blati Domovinski rat niti jednu od najsvjetlijih vojnih operacija Hrvatske vojske u novijoj povijesti hrvatskog naroda. Nedavno smo imali prilike čuti američkog ministra obrane kako se u njihovim vojnim centrima američka vojska obučava  izučavajući VRA Oluju. Oni koji u beogradski pašaluk idu kod Save Štrbca i njemu sličnih po informacije niti trebaju, niti smiju dobiti javni prostor.

Koordinacija braniteljskih udruga također prikuplja dokaze, i znamo kako se određene osobe iz Dokumente sastaju i savjetuju sa Savom Štrbcem.  Vjerujemo kako ovo nije stav pripadnika srpskog naroda, nego onih koji žele na nečemu što se nije dogodilo stvoriti publicitet i jeftinu  promociju, kako bi i nadalje živjeli na teret državnog proračuna.

Hrvatska je dom svih Hrvatica i Hrvata, ali i pripadnika svih etničkih zajednica pa tako i srpske koji žive u Lijepoj Našoj. Hrvatsku domovinu oslobađali smo i za njih, ali ovakvi likovi koji se kriju iza nekakve udruge stvarajući lažni dojam kako se nešto dogodilo, a što se nije, to jednostavno nije dobro. Hrvatski branitelji su protiv takvog govora i takvog djelovanja.

Mnogi naši prijatelji srpske nacionalnosti borili su se s nama rame uz rame, ali i mnogi od onih koji nisu, obraćaju nam se  govoreći kako se ne slažu s načinom rada Dokumente. Zanima nas broj istraženih i prijavljenih srpskih agresorskih vojnika koji su pregazili tenkovima i ubijali one koji nisu htjeli otići. Je li se tim žrtvama posvetio netko iz Dokumente ili im njihova smrt nije bitna kao ni hrvatskih branitelja koji su poginuli oslobađajući u VRA Oluja hrvatski teritorij od srpskog agresora.

Stoga ponavljamo Koordinacija najavljuje podnošenje kaznene prijave protiv svih onih koji su podnosili lažne kaznene prijave, osobito kada se temelje na lažnim ili nepotpunim informacijama Save Štrbca, a dobro je poznato kako je veliki broj osoba u vojnoj operaciji nastradao ili od njihovih tenkova i srpske agresorske vojske osobito oni koji nisu htjeli napustiti Hrvatsku. Optuživati snage Hrvatske vojske dok nije provedena istraga je krajnje drsko, a obmanjivati medije i javnost  o broju optužnica i presuda zaslužuje najoštriju osudu i odgovarajući tretman nadležnih državnih institucija.

Svim Hrvaticama, Hrvatima i poštenim hrvatskim državljanima sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih braniteljima, a pripadnicima pobjedničke Hrvatske vojske u veličanstvenoj VRA Oluja čestitke i iskrena zahvala.

Hrvatskim vitezovima koji su poginuli oslobađajući hrvatski teritorij od srpskog agresora neka je vječna hvala i slava!

 

Zagreb, 4. kolovoza 2017. godine

Za Koordinaciju braniteljskih udruga iz Domovinskog rata

Zorica Gregurić

Documenta podnosi kaznenu prijavu protiv pripadnika HV za navodno počinjene ratne zločine u VRA Oluja

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Ivica Todorić: Aktivaciju zakona potpisao sam pod ucjenom i prijetnjama

Objavljeno

na

Objavio

Ivica Todorić oglasio se u petak objavom na svojem novom blogu koji je otvorio danas i na kojem će idućih dana objavljivati tekstove na dnevnoj bazi.

U priopćenju Todorić prijeti da će poduzeti sve pravne korake koji su mu na raspolaganju kako bi dokazao da je donošenje lex Agrokor bilo neustavno i usmjereno prema nacionalizaciji privatne imovine. Za njega je to slučaj otimanja privatnog vlasništva kakav nije zabilježen u suvremenoj Europi.

Tvrdi i da su on i Uprava Agrokora potpisali aktivaciju zakona “pod ucjenom, prisilom, prijetnjama, manipulacijama zakonskim odredbama i neviđenim medijskim linčem”. Navodi i da su protiv Agrokora pokrenute brojne sudske tužbe, da je prihod pao za oko 20 posto, a sinergije koje vrijede milijarde nesmiljeno se uništavaju.

Priopćenje donosimo u cijelosti.

Nakon nevjerojatnih događaja oko Agrokora po prvi put izlazim u javnost s činjenicama vezanim uz kompaniju i mene osobno. Vjerujem kako se očekuje da ću rasvijetliti sve događaje, a upravo mi je i cilj da u narednim danima i tjednima baš niti jedno pitanje ne ostane neodgovoreno. Razlog mojeg dosadašnjeg neistupanja u javnosti je želja da ne učinim nikakvu štetu Agrokoru, zaposlenicima, investitorima niti drugim dionicima dok s timom pravnih, financijskih i drugih stručnjaka ne utvrdim  činjenice oko ovog, pokazat će se, najvećeg skandala u novijoj hrvatskoj povijesti.

Na početku 2017. godine, kad smo Agrokor vodili moj management i ja, kompanija je imala čvrst plan za napredak i uspješan rast te isplatu vjerovnika u skladu sa zakonskim obvezama. To je bila politika Agrokora i svih desetljeća postojanja i uspješnog poslovanja.

Vlada Republike Hrvatske u to vrijeme povlači političke poteze želeći steći kontrolu nad Agrokorom kroz, očito, unaprijed pripreman plan. Ciljano širenje dezinformacija i negativnih glasina kroz izjave najviših dužnosnika zakonodavne i izvršne vlasti tijekom prvih mjeseci 2017. godine destabiliziralo je Agrokor. Lažima i manipulacijama Vlada u zabludu dovodi i cjelokupnu javnost.  Služeći se konstrukcijama, te potpuno neprimjerenim medijskim djelovanjem, stvoren je okvir za pridobivanje političkih saveznika. Umjesto činjenica i istine Agrokor su htjeli prikazati kao slučaj Parmalat sugerirajući otuđenje ogromnih suma novaca, no danas, sedam mjeseci kasnije, slučaja Parmalat nema.

Cilj takvog djelovanja najviših dužnosnika Vlade i Sabora, kroz izravni politički intervencionizam, bio je donošenje neustavnog zakona  Lex Agrokor i nacionalizacija privatne imovine, a ovakav slučaj otimanja privatnog vlasništva nije zabilježen u suvremenoj Europi. Ja i Uprava Agrokora potpisali smo aktivaciju zakona, a sada posebno naglašavam, pod ucjenom, prisilom, prijetnjama, manipulacijama zakonskim odredbama i neviđenim medijskim linčem.

Gdje su drugi rušili, mi smo gradili mostove – ulagali smo MILIJARDE – kako u Hrvatsku, tako i u susjedne zemlje, opremali ljude najmodernijim znanjima i tehnologijama. Gdje su političari svojim nedjelovanjem i neznanjem raseljavali stanovnike, mi smo stvarali pretpostavke za ostanak i prosperitet uspješnih i zadovoljnih ljudi, svojih na svome.

U našem ambicioznom razvoju, uvijek smo se, kao i brojne druge tvrtke, osobito u tranzicijskim zemljama, susretali s izazovima. Međutim, uvijek smo ih i uspješno rješavali. Početkom 2017. g niti jedan izvanredni događaj nije bio prisutan u poslovanju Agrokora. Dapače,  stajali smo bolje nego ranije i imali velike perspektive.

Naši su rezultati mjerljivi, a mjerljivi su i rezultati izvanredne uprave koja danas upravlja otetom kompanijom.

Pod izvanrednom upravom značajan dio Agrokorove imovine je blokiran i izgubljena je kontrola nad dijelom operacija u susjednim zemljama. Protiv Agrokora su pokrenute brojne sudske tužbe koje prijete ukupnoj stabilnosti i održivosti kompanije. Prihod je pao za otprilike 20% , a sinergije, u koje su uložene, a i koje vrijede milijarde, se nesmiljeno uništavaju. Izvanredna uprava dobavljače tretira nejednako. Agrokor je opterećen nepotrebnim i nelegalnim kreditom, koji su za sebe dizajnirali strvinarski fondovi, a založena je i sva ključna strateška imovina, i to trustu Madison Pacific ltd sa sjedištem u Hong Kongu.

Ako se ovakvo stanje nastavi svi će vjerovnici, osim Ramljakovih povlaštenih fondova, njemu bliskih dobavljača, partnera, savjetnika i suradnika izgubiti ogromne vrijednosti. To je prava istina. Sve ostalo su laži i obmane izvanredne uprave i njezinih političkih sponzora, što će budućnost i činjenice vrlo brzo pokazati.

U trenutku kada je Agrokor napadnut najprljavijom političkom i medijskom kampanjom u povijesti naše zemlje, Vlada Republike Hrvatske nije, kao što to čine vlade svih svjetskih država, od SAD-a do Njemačke, nije podržala svoje ključne industrije i najvećeg poduzetnika. Dapače, Vlada je bila ključni sudionik te kampanje i provoditelj protuustavne i nezakonite nacionalizacije, koja će, uvjeravam vas (pokazat će vrijeme), po posljedicama za hrvatsko gospodarstvo i industriju biti ravna veleizdaji.

Danas se kula od karata, koju su lažima izgradili Martina Dalić, Ante Ramljak i njihovi partneri i pomagači, ruši.

Ostaju još bilance Agrokora i njegovih društava u kojima izvanredna uprava na čelu s Antom Ramljakom konstrukcijama i pritiscima omogućuje ljudima iz fonda Knigthead da direktno upravljaju i manipuliraju bilancama. To čine kako bi stvorili pretpostavke za stjecanje  stotina milijuna eura nepripadajuće financijske koristi.  Agrokorove milijarde doista su izgubljene. No ne mojom, niti krivnjom  mojih suradnika, nego vladinim aktivnostima uoči i nakon donošenja  Lex Agrokora. O tome  ću uskoro javno govoriti.

Građani Hrvatske i regije uvjerit će se da je nacionalizacija Agrokora koju je dizajnirala Vlada politički projekt koji je u potpunoj suprotnosti s interesima Republike Hrvatske.

Vladinom odlukom o nacionalizaciji Agrokora prouzročene su dalekosežne gospodarske i financijske štete koje se već mjere u mlijardama kuna. Uništava se industrija i njezina tržišna pozicija u Europskoj uniji. Hrvatska i regija pritom gube sinergijske učinke u EU. Takve odluke Vlade Republike Hrvatske zemlju  su uvukle u poziciju visokog društvenog i političkog rizika za što neće moći izbjeći odgovornost jer iza svakog protupravnog otimanja, iza svakog kriminala, uvijek stoje pojedinci s konkretnim imenima i prezimenima.

Stoga ću u narednom vremenu, a u cilju zaštite vrijednosti ulaganja u Agrokor, radnih mjesta i gospodarstava država u kojima poslujemo te svih naših dionika, pokrenuti sve pravne radnje koje su mi a raspolaganju, kako u Hrvatskoj, tako i pred međunarodnim tijelima. Pritom ću javnim istupima i objavom relevantnih dokumenata u potpunosti razotkriti spregu politike, privatnih interesa čelnika fondova i važnih ljudi iz samog Agrokora, a koja je stvarni razlog donošenja neustavnog Lex Agrokora.

Ivica Todorić na svojoj je službenoj stranici kasno popodne objavio i kako podržava osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor. Zasad je uz tu objavu navedeno samo kako će uskoro o tome pisati opširnije

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Tuđman o prisluškivanju iz BiH: “Oni naprosto ne žele uspostaviti prijateljske odnose s Hrvatskom”

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatske Ranko Ostojić u četvrtak je izvijestio javnost kako je to tijelo zatražilo očitovanje sigurnosno-obavještajnih-agencija vezano uz navodno prisluškivanje hrvatskih dužnosnika od strane BiH.

“Odbor je zatražio očitovanje Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) i očitovanje hrvatskih sigurnosno-obavještajnih agencija vezano za izjave ministra sigurnosti BiH o tome da se prisluškuju dužnosnici Republike Hrvatske.

To je bio i povod za traženje dodatnog izvješća ima li takvih slučajeva i s drugim zemljama i imat ćemo zatvorenu sjednicu odmah po primitku očitovanja naših sigurnosnih službi”, rekao je Ostojić, javlja Dnevnik.hr.

“Nedopustivo je da se dogodi, a pogotovo da netko tako javno navodi, da se prisluškuju dužnosnici. Bez obzira na opravdanje i kasnije demantije tražimo da naše sigurnosne službe izvijeste ovaj Odbor o tome što se konkretno događa i koje su mjere poduzete s naše strane. Mislim da na to treba imati adekvatan odgovor i izvršna vlast”, kazao je Ostojić.

Agrokor i širenje HEP-a, ali i odnosi hrvatske vlade i mađarskog mol-a, teme su koje, piše tjednik, zanimaju tajnu službu susjedne države. Miroslava Tuđmana, brinu izjave koje stižu iz BiH.

“Prvi zaključak koji se može izvući jest da se tamo radi po interesima pojedinih grupacija ili političkih opcija”, smatra Miroslav Tuđman iz HDZ-a.

Hrvati u BiH, jedno su od ključnih vanjskopolitičkih ciljeva vlade Andreja Plenkovića. U toj je zemlji bio već nekoliko puta pa ovakvi postupci tajne službe BiH, za Tuđmana, su jasna poruka.

Podsjetimo, mediji u BiH su prenijeli u srijedu riječi ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića koji je potvrdio da je Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH, u skladu sa zakonima i Ustavom BiH, prisluškivala određene hrvatske dužnosnike s ciljem zaštite ekonomskih interesa BIH i njenih građana.

facebook komentari

Nastavi čitati