Pratite nas

Nebuloze

Nikšić u Kataru: “Tko ne skače mrzi Bosnu…”

Objavljeno

na

Federalni premijer otišao na dvanaestodnevni izlet

Predsjednik SDP-a BiH i još uvijek aktualni premijer platformaške Vlade Nermin Nikšić otputovao je sa suprugom na dvanaestodnevni odmor u Katar, gdje prati rukometnu reprezentaciju BiH. Tamo su ga snimili i fotoaparati reportera koji prate rukometno prvenstvo. Prema dostupnom cjeniku kojega je predstavila jedna sarajevska turistička agencija, cijena aranžmana za jedanaest noćenja s još nekim ‘pogodnostima’ po osobi iznosi 3380 maraka, što je tek nešto malo manje od njegove mjesečne plaće kao premijera FBiH.

Ovaj aranžman uključuje zrakoplovnu kartu s povratkom na relaciji Sarajevo – Dubai – Doha – Dubai – Sarajevo zrakoplovnom kompanijom Fly Dubai. Cijena varira ovisno o tome koji je paket usluga uključen, a u nju je uključen i prijevoz od zračne luke do hotela, kao i do dvorana gdje nastupa bosanskohercegovačka rukometna vrsta. Zasebno se pak plaćaju ulaznice koje po susretu iznose oko 100 katarskih rijala, što je oko 50 maraka. Uz to su predviđene i pristojbe zračne luke, viza za Katar…, čemu treba još pridodati oko 400 eura troškova.

Zanimljivo je da ovo nije prvi izlet čelnika Vlade FBiH i SDP-a koja je u nešto širem društvu i prijašnjih godina o trošku države, a najčešće javnih poduzeća čije su čelnike štitili od kaznenih progona i produžavali im mandat unedogled, putovala od Pariza, Slovačke do drugih destinacija, a najčešće se radilo o nastupima nogometne vrste BiH. Tako je, primjerice, na navedeni put u Litvu, putovala gotovo cijela Vlada Federacije BiH i sve troškove njihova puta platili su praktično porezni obveznici, odnosno građani koji redovito izmiruju obveze prema javnim poduzećima. Najčešće je Nikšić, dok je bio glavni tajnik stranke i premijer, bio pratnja tadašnjem predsjedniku SDP-a Zlatku Lagumdžiji. Lagumdžija i Nikšić u Parizu su se slikali s bh. navijačima da bi u jednom trenutku zajedno s njima počeli pjevati: “Tko ne skače mrzi Bosnu…”.

Posljednji Nikšićev izlet u Katar dolazi u vrijeme kada je u Federaciji praktično sve spremno za novi socijalni bunt, s velikim brojem nezadovoljnih ljudi, nezaposlenih, otpuštenih radnika, razvojačenih branitelja. A kada se tome pridodaju i katastrofalni rezultati političke platforme, onda se njegovo putovanje u ovu arapsku zemlju ne može drukčije okarakterizirati nego skandaloznim. Uostalom, upravo su im zbog takvog odnosa prema Federaciji i BiH, birači na posljednjim izborima okrenuli leđa te ih teško kaznili.

[ad id=”40551″]

ZK/VecernjiList

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

VLADIKA GRIGORIJE OTVARA RESTORAN U PROSTORIJAMA SPC U DUBROVNIKU?

Objavljeno

na

Objavio

Vladika zahumsko-hercegovački Grigorije, prema pisanju srbijanskog portala Alo, deložirao je u Dubrovniku Vijeće srpske manjine toga grada, što je, kako se navodi, izazvalo gnjev kod oko 3.500 dubrovačkih Srba.

Oni sada navodno peticijom traže od patrijarha Ireneja da ih ukazom makne iz zone nadležnosti.

Grigorije je tvrdio da će proširivati galeriju ikona u prostorima Crkve u Dubrovniku, te je zbog toga naložio SNV-u da napusti ured od pukih 15 kvadrata za koji im je SNV plaćao 2.000 kuna mjesečno najma, piše Krugoval Domovina

Dubrovački Srbi u pismu upućenom patrijarhu Irineju i Sinodi SPC-a smatraju da vladika namjerava crkveni prostor dodatno komercijalizirati otvaranjem restorana, naveli su u javnom pismu ljudi iz dubrovačkog SNV-a.

facebook komentari

Nastavi čitati

Balkan

Srbija podigla spomenik majoru JNA Milanu Tepiću koji je raznio skladište oružja u Bjelovaru

Objavljeno

na

Objavio

MO Republike Srbije

Spomenik majoru bivše Jugoslavenske narodne armije Milanu Tepiću koji je 1991. dignuo u zrak skladište oružja u Bedeniku kraj Bjelovara, pri čemu je poginulo jedanaest hrvatskih branitelja, otkriven je danas u Beogradu, prenosi Tanjug.

Spomenik Tepiću otkriven je povodom 26. godišnjice od 29. rujna 1991. kad je dignuo u zrak vojno skladište sa 170 tona eksplozivnih sredstava, a vijence su mu u petak položili srpski ministar obrane Aleksandar Vulin, ministar za rad i zapošljavanje Zoran Đorđevič, predstavnici srpske vojske i ostali građani, piše Tanjug, prenosi Hina.

Tepić, zapovjednik skladišta borbenih sredstava Barutana u selu Bedenik, planirao je dići u zrak svih četiri skladišta, no u tome su ga spriječila četiri branitelja koji su time spasili Bjelovar i okolicu od opasnosti. U njegovom samoubojičkom potezu poginulo je 11 hrvatskih branitelja.

“Ovaj spomenik kojeg smo danas otkrili danas ne ukazuje čast samo Milanu Tepiću i njegovoj obitelji, već čitavom srpskom narodu. Zahvaljujući ovom spomeniku Srbija je danas pravednija država, bolja nego što je jučer bila”, poručio je Đorđević prilikom otkrivanja spomenika koji se nalazi na Dedinju.

Predsjedništvo SFRJ je Tepića 1991. odlikovalo ordenom narodnog heroja Jugoslavije “za izvanredan podvig u borbi protiv neprijatelja prilikom njihovog napada na kasarnu JNA u Bjelovaru”, čime je postao zadnji pojedinac koji je dobio to priznanje.  Miro Kovač, međunarodni tajnik HDZ-a, komentirao je postavljanje spomenika Milanu Tepiću u Beogradu. – Otkrivanje spomenika u Beogradu, u nazočnosti dvojice ministara srbijanske vlade, majoru Jugoslavenske narodne armije Milanu Tepiću, koji je prije 26 godina u Bjelovaru uništio vojno skladište i pritom ubio jedanaest hrvatskih branitelja i sebe, nedvosmislena je poruka da se Srbija poistovjećuje s vojnom agresijom na Hrvatsku početkom 1990-ih godina.

Možda će nakon današnjeg neizravnog, ali vrlo simboličkog priznanja agresije Jugoslavenske narodne armije i Srbije na Hrvatsku biti lakše graditi normalne susjedske odnose. Od istine se ne može pobjeći. A istina o agresiji zapisana je i u prijedlogu zakona o hrvatskim braniteljima. Suočavanje s istinom važno je u međudržavnim odnosima – rekao je Miro Kovač.

facebook komentari

Nastavi čitati