Ništa od misteriozne Zore: Komšić zbog prijetnji predstavio novog kandidata

  0

  Demokratska fronta je danas i službeno predstavila svoje kandidate za listopadske izbore, a novo iznenađenje uslijedilo je nakon što je za člana Predsjedništva, uz Emira Suljagića iz bošnjačkog, iz reda hrvatskog naroda kandidiran Anto Popović.

  Tako je misteriozna Zora Terzić-Šeremet, o kojoj nitko ništa nije znao, ostala bez kandidature, a predsjednik DF-a je objavio kako su joj nakon kandidature upućene prijetnje, te su ona i njezina obitelj bili prinuđeni napustiti Livno.

  df-press

  “Terzić-Šeremet je na sjednici Predsjedništva DF-a bila izabrana za našeg kandidata. U međuvremenu, kada je ta informacija objavljena, Terzić-Šeremet i njezina obitelj primili su ozbiljne prijetnje koje su takvog karaktera da su privremeno, dok se situacija ne smiri, napustili BiH. U tom trenutku smo morali tražiti drugog kandidata, jer je stav bio da idemo s dva kandidata upravo zbog toga da pokažemo da Demokratska fronta jeste stranka kojoj sutra nitko neće moći prigovoriti da podmeće Bošnjacima ili Hrvatima. To je nešto što sam ja osam godina nosio, to da sam podvala Hrvatima, pa da ne bi bilo ponovo isto, evo i hrvatski i bošnjački kandidat. Ja vjerujem u ove ljude, vjerujem da će među ovom dvojicom biti jedan, a najbolje bi bilo kad bi bila dvojica, izbornih pobjednika”, kazao je Komšić.

  Kandidat iz reda hrvatskog naroda Anto Popović kazao je da je kandidat jer je primijetio da je ova stranka nešto novo.

  Anto Popović je diplomirani psiholog u mirovini, također dolazi iz Livna, koji je medijima rekao kako je pristao na kandidaturu jer je primijetio da je ova stranka nešto novo.

  “Mislim da se u ovom slučaju borimo za pravdu. Želim boljitak u svim vidovima života u ovoj državi”, rekao je Popović.

  Nositelj liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je Željko Komšić dok je nositelj liste za Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine DF-a Dženan Đonlagić.

  Željko Komšić je u obraćanju kazao da je Demokratska fronta – Željko Komšić predala listu kandidata za sve razine vlasti.

  Komšić je kazao da su Zora Terzić-Šeremet i njena obitelj nakon objave predsjedničke kandidature primili prijetnje pa je Demokratska fronta morala tražiti drugog kandidata.

  “Siguran sam da će te među ovom dvojicom ljudi moći tražiti jednog, a najbolje bi bilo kada bi mogla i dvojica, od izbornih pobjednika. Međutim, naši članovi stranke izloženi su strašnim prijetnjama”, kazao je Komšić.

  Kandidat iz reda bošnjačkog naroda Emir Suljagić kazao je u obraćanju da nakon dvije godine predanog rada, prvi put nakon 1998. godine, sve probosanske političke stranke nastupit će na zajedničkoj listi u entitetu RS.

  “Danas stojim pred vama uvjeren da će iduće četiri godine biti sudbonosne za našu zemlju. Opredijeljen sam da ovo bude zemlja u kojoj nema građana prvog i drugog reda, Bošnjaka, Hrvata i Srba prvog i drugog reda”, poručio je Suljagić.

  Kako je kazao, sve što ima je napravio sam te da zahvalnost duguje jedino narodu BiH i BiH.

  “Kada budem izabran, moji prioriteti bit će snažna vanjska politika u kojoj ćemo starteški djelovati, ponovo okupljati naše prijatelje u svijetu te braniti suverenitet ove države s jasnim i trajnim planom djelovanja. U domovini će moj fokus biti zaštita svih onih koji su marginalizirani, a to su svi oni koji su 7. veljače izašli na ulice, svi koji čekaju pomoć da obnove živote uništene poplavama”, pojasnio je Suljagić.

  Podsjetio je na jedno prosinačko jutro 1992. godine kada je posljednji put pratio oca na front kazavši da mu je otac tada kazao da ukoliko se njemu nešto dogodi da čuva mater i uči.

  “Danas stojeći pred vama ispunjavam san svoga oca. Neizmjerno sam sretan zbog toga i podjednako tužan što ovaj trenutak ne mogu podijeliti s njim i mnogim drugima koji su svoje živote dali za viziju naše zemlje za koju se is am borim”, poručio je Suljagić./Anadolija

  izvor:bljesak.info

  facebook komentari