Nogometaši S. Arabije odbili minutu šutnje za žrtve terorističkih napada

3

Veliki skandal izazvali su reprezentativci Saudijske Arabije uoči utakmice s Australijom u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Bio je to dvoboj osmog kola trećeg kruga azijskih kvalifikacija u kojima se natječe Australija. Igralo se u Adelaideu, a prije nego li je lopta krenula s centra održana je minuta šutnje za dvojicu Australaca koji su poginuli u terorističkim napadima u Londonu prije pet dana.

Ali, umjesto uobičajene situacije u ovakvim slučajevima, kad momčadi zagrljene stoje na centru, dogodilo se nešto nevjerojatno. Dok su Australci ispoštovali minutu šutnje, Saudijci su to odbili – njihovi igrači su trčkarali i zagrijavali se, a ni klupa Saudijske Arabije nije minutom šutnje odala počast žrtvama. Britanski Independent javlja kako to nisu učinili niti saudijski navijači na tribinama, prenosi Gol.hr

Australski mediji pak pišu kako u muslimanskim zemljama ne postoji tradicija odavanja počasti poginulima minutom šutnje (nego molitvom), ali i navode kako je nemoguće da nogometaši i stručni stožer nisu bili upoznati s ovakvom ceremonijom uoči utakmice.

Saudijski nogometni savez je sigurno znao za minutu šutnje jer se takav protokol na utakmicama pod okriljem FIFA-e dogovara ranije.

facebook komentari

 • Dusko Besenic

  Ma,baš dobro….neka i zadnja budala na svijetu izgubi iluzije o tome kakvi su!!!

  • Sivooki

   Pa ako Francuzi, Šveđani, Englezi… nisu vidjeli kakvi su , tko će vidjeti?

 • Sivooki

  Ne moraju nogometaši.
  SA je iizolirala Katar zbog podrške terorizmu, haahaha!