Pratite nas

BiH

Nova alijansa vodila bi BiH u propast i pustolovinu

Objavljeno

na

Mora se omogućiti Hrvatima da biraju svoje predstavnike i budu jednaki sa Srbima i Bošnjacima – rekao je Bevanda u intervjuu za večernji list.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda jedva da je proveo dvije i pol godine na čelu ove institucije zbog igara oko sastavljanja vlasti i pokušaja da se iz nje maknu legitimni hrvatski predstavnici. Nalazi se na listi za državni Parlament stranaka HNS-a i uoči izbora analizira kampanju, rezultate vlasti, zastoje.

Za tri dana su izbori. Kakve rezultate očekujete?

Siguran sam da će Čović biti izabran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i da će HDZ dobiti uvjerljivu većinu hrvatskih glasova.

U posljednje četiri godine eskalirala je institucionalna i politička kriza, a nametnuta vlast mimo volje Hrvata napravila je pogubne rezultate. Kako ljude koji objektivno teško žive motivirati da izađu na izbore i zašto mislite da bi vam trebali povjeriti glas?

Ova kampanja koju vodi Hrvatski narodni sabor i HDZ BiH je potpuno drukčija od ostalih. Kroz cijelu kampanju svi govornici i poruke koje su otišle s tih skupova, okruglih stolova i ostalih zbivanja nisu bile opterećene drugima.

Nego čime ste se bavili?

Jednostavno se nismo bavili drugim protukandidatima, nego smo kroz naš Hrvatski odgovor jasno govorili kakvo je stanje danas i što nudimo kroz sedam politika u kojima smo obuhvatili sva područja življenja.

Gospodine Bevanda, neki kandidati tvrde da nakon izbora BiH s njima na čelu može očekivati više milijardi eura investicija, drugi pak obećavaju zapošljavanje 100.000 ljudi. Jesu li to realna obećanja?

Želim ostati dosljedan i ne bih se želio referirati o drugim kandidatima i na prazne tlapnje. Jednostavno treba urediti državu i prvo riješiti hrvatsko pitanje i onda će se stvoriti preduvjeti da ovo bude normalna država. Tek tada, kao posljedica toga moguće je očekivati da našim poduzetnicima damo potporu, da oni počnu investirati u zemlji i vjerovati da imamo stabilnu, pravnu državu. A nakon toga će doći strani investitori. Bez ovih prethodnih rješenja, vidimo da su nepovjerljivi i naši poduzetnici. Ne osjećaju sigurnost, zakonsku reguliranost i sve ove stvari koje su se događale kroz rad ove nelegalne i nelegitimne vlasti. To je pokazalo da ovako više ne može.

U političkim kuloarima se ponovno najavljuju nove alijanse i platforme. Čemu bi to po vama vodilo?

Vodilo bi kaosu i nas opredijelilo da još radikalnije projiciramo ono što je sadržano u hrvatskom odgovoru. Nadam se, međutim, da se nitko više neće upustiti u takvu pustolovinu i da neće biti intervencija kakve su bile 2010. Najbolje to svjedoče pogubni rezultati rada ove vlasti. I nije to samo vezano uz položaj hrvatskog naroda, nego da to cijelu državu vodi u kaos i sunovrat. Isto vrijedi i za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Takvu poruku Hrvati jednostavno više ne bi uopće mogli prihvatiti. Vjerujem da se to neće dogoditi jer bi se u suprotnom krenulo u opasnu pustolovinu. Hrvati su konstitutivni narod i mora im se omogućiti da izaberu svoga predstavnika. Sve drugo imalo je i ima dalekosežne posljedice.

Je li, po vama, prihvatljivo da pojednostavljeno na izborima za člana Predsjedništva ili predstavnike u vlasti kod Srba biraju Srbi, Bošnjake Bošnjaci, a da se Hrvatima izabere građanski predstavnik?

To je apsurd apsurda. Hrvati su konstitutivni narod i imaju apsolutno pravo izabrati svoje predstavnike. Očito je da su pojedini kandidati spremni na sve kako bi zasjeli na tu fotelju. Sve to vodilo bi sunovratu, a BiH više ne bi bila održiva. Uostalo, sve će se brzo znati je li bilo takvih pokušaja, i hoće li netko to napraviti.

Poslije izbora, makar se tako očekuje, zemlju očekuju ozbiljne reforme. Koje su najvažnije i kako ih provesti?

Nulti prioritet je promjena Ustava BiH iako će možda zvučati, da se ne ponavljam, rješavanje hrvatskog pitanja. Nadam se da će se nakon izbora stvoriti takvo ozračje u kojemu će biti moguće uspostaviti konsenzus i zaustaviti zanemarivanje volje bilo kojeg od konstitutivnih naroda. U suprotnom, bit će dugoročno neodrživa.

Koliko je za vas ohrabrenje to da se nekoliko bošnjačkih stranaka otvoreno suprotstavilo daljem izbornom inženjeringu na štetu Hrvata?

Iskreno vjerujem da ćemo s onima koji dobiju izbore kod Bošnjaka i Srba uspjeti riješiti sva otvorena pitanja. Siguran sam da bi se nakon toga brzo otklonili svi zastoji koji stoje nerješivi. Nismo pretjerano zaostali za drugima u regiji iako drugi imaju bolju političku situaciju. Kada pogledate ekonomske pokazatelje od BPD-a do prosječnih plaća i imajući na umu vitalnost ovih ljudi, siguran sam da se s rješavanjem ustavnih i političkih problema, rezovima u administraciji može stvoriti ambijent za veliki iskorak. Sama činjenica da toliko graničimo s Europskom unijom i RH te na njihovu iskazanu dobru volju za pomoći, siguran sam da možemo sustići zaostatke.

Može li se hrvatsko pitanje ostvariti kroz institucionalnu jednakopravnost ili to uključuje i administratrivno-teritorijalni preustroj zemlje?

To je apsolutno povezano. Kroz izmjene Ustava i Izbornog zakona trebamo relaksirati odnose. Važno je da nova vlast da čvrstu riječ na početku i počne rješavati ova pitanja, uključujući i novu teritorijalnu organiziranost BiH.

Treći entitet?!

Treći ili četvrti sasvim svejedno!

Europska unija je zaključala vrata za sljedećih pet godina. Hoće li to demotivirati zemlje aspirantice da ispunjavaju obveze na putu EU integracija?

Činjenica je da neće biti proširenja u sljedećih pet godina, ali je i činjenica da se u četiri godine može napraviti sve da se aktivira Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju kroz rješavanje pitanja mehanizma koordinacija i ‘Sejdić – Finci’. Uz snažan napor možemo početi primjenjivati pravnu stečevinu Europske unije. Jer to nama treba s EU ili bez nje.

Bili ste na konferenciji koju je u Berlinu organizirala njemačka kancelarka Angela Merkel i na kojoj su dominirale ekonomske teme. Imate li informacije imaju li Njemačka i EU ambicije ponovno se uključiti zajedno s administracijom SAD-a u pospremanje stvari u BiH?

Poruke te konferencije su bile preznačajne. Ali, nažalost dio naših medija i javnosti to nije želio registrirati. Poruke su bile iznimno ohrabrujuće. To je početak nove prigode za zemlje regije. Fokus je na regionalnim projektima i na suradnji. Sve je do nas. U BiH to znači da trebamo usvojiti mehanizam koordinacije kako bismo donosili odluke oko kojih se ne bi spletkarilo, skrivalo dokumente, kao što smo vidjeli u prethodnom razdoblju. Mi možemo biti zemlja iskorištenih potencijala, a ne propuštenih prigoda.

Kako pri tome gledate na to da EU jedino za BiH nije objavila koliko će novca doznačiti u sljedećem razdoblju?

Uvjet za to je mehanizam koordinacije. Bez toga nemamo ništa. Sada gledamo da neki političari drže predavanja posebnom predstavniku EU-a Peteru Sorensenu, a oni su bili kočničari donošenja koordinacijskog mehanizma. I kroz to pitanje se zrcali hrvatsko pitanje. Naime, sarajevske stranke su protiv toga da županije imaju bilo kakvog utjecaja iz sustava odlučivanja i definiranja politika prema Bruxellesu. Sasvim je normalno da smo dobili negativne ocjene jer je nemoguće zamisliti situaciju vođenja pregovora s EU, a da su županije po strani čime se sve njihove ustavne nadležnosti brišu. Postavlja se pitanje kako bi uopće prihvaćale pravne stečevine negiranjem Ustava i jasnih nadležnosti.

Što vam onda to govori?

Moram reći da su stranke koje čine federalnu Vladu protiv toga. Kada smo uvjerili vlasti RS-a da se koordinacijski mehanizam mora donijeti i da konsenzus pomaže utvrđivanju jasnog stava uz poštovanja ustavne nadležnosti, dobili smo nož u leđa iz Federacije BiH. Ustvari, oni su time učinili loše za BiH.

Zanimljivo je bilo vidjeti da su SAD i EU na kraju mandata sadašnje platformaške Vlade snažno kritizirali te kadrove i stranke posebno oko poplava iako su ih oni praktično doveli na vlast. Kako na to gledate?

Praktično ste već dali odgovor. Zakazalo je sve, od obrana od poplava, do sustava pomoći poplavljenim ljudima. Taj je sustav bio katastrofalan i do kraja izbirokratiziran. Čak i sredstva iz Vijeća ministara ili od MMF-a nisu namjenski potrošena nego su se krpale proračunske rupe. A kada je u pitanju vanjska potpora, pa oni su došli na vlast uz asistenciju stranaca. Neki od tih sada su čak kandidati za člana Predsjedništva. Iako su ih na silu postavili tamo gdje jesu, oni pričaju kako su vlasti bile loše i neučinkovite, a naročito HDZ BiH koji uopće nije bio na vlasti.

Kako gledate na rad platforme u Federaciji BiH?

Kao krajnje neodgovoran i katastrofalan. Rezultati su vidljivi.

Navodno su u vašem bivšem ministarstvu dobivali zadaću da vam pakiraju kaznene prijave?

Ne! To je javno rekao Nikšić kada je rekao što je zatekao da je pisao kaznene prijave. Nemam što o njima reći. Iskreno me razočaralo to što žale i kritiziraju pravosudna tijela što ne rade svoj posao. Zato ja, unatoč svemu, želim vjerovati riječima tužitelja Salihovića koji je na početku mandata rekao da se neće baviti podmetanjima i pakiranjima. Nadam se da se svi časni ljudi u pravosuđu neće time baviti.

Na vaše imenovanje čekalo se godinu i pol dana. Kakva su vam očekivanja oko nasljednika u Vijeću ministara?

Iskreno se nadam da će vlast na svim razinama biti uspostavljena vrlo brzo i sukladno izbornim rezultatima, kao i da će se izbjeći matematičke manipulacije kod formiranja vlasti. To bi bilo jako dobro kako za mog nasljednika, ali prije svega za državu BiH.

VL

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

BiH

Božo Ljubić: Belgijski model, kojeg za BiH predlaže Asdown i sam sam bezbroj puta zagovarao

Objavljeno

na

Objavio

Božo Ljubić: Belgijski model, kojeg za BiH predlaže Asdown i sam sam bezbroj puta zagovarao

Ovakva Bosna i Hercegovina je najveći problem svojim građanima bez obzira kojoj naciji pripadaju

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog Narodnog Sabora BiH i zastupnik u Hrvatskom saboru dr. Božo Ljubić smatra izuzetno važnim što je u tako važnoj zemlji, kao što je Ujedinjeno kraljevstvo i u tako važnoj instituciji, kao što je Dom lordova raspravljano o BiH, pri čemu je bivši visoki predstavnik u BiH lord Paddy Ashdown kazao upravo ono na što već godinama upozoravaju hrvatski političari u BiH, da je Bosna i Hercegovina disfukcionalna država i da će se raspasti bez ustavnog preuređenja. Uz to, lord Ashdown kao riješenje za BiH predložio je belgijski model, kojeg godinama predlažu upravo Hrvati.

-Ovakva Bosna i Hercegovina je najveći problem svojim građanima bez obzira kojoj naciji pripadaju ali kao što vidimo iz zbivanja u BiH i oko BiH zadnjih godina pa i zadnjih dana, da spomenem samo aferu nezakonitog prisluškivanja vlastitih i susjednih dužnosnika, ona sve više postaje problem za susjedstvo a time i za Europu, kaže dr. Ljubić za Hrvatski Medijski Servis.

Ono što se moglo čuti u više navrata u ovoj debati lordova je to što su oni Bosnu i Hercegovinu okarakterizirali kao distopijsko društvo i državu. Ljubić kaže kako mi koji živimo tu realnost u BiH na svojoj koži osjećamo što to znači.

-Lord Asdown se ne zadržava na konstataciji stanja već kao netko tko je u stanju problem Bosne i Hercegovina malo „dublje zagrebati“, predlaže i put rješenja i s time se potpuno slažem. Naravno ne i sa svime što je uradio i ostavio kao nasljeđe svog mandat u BiH, kaže dr Ljubić.

Predsjednik GV HNS BiH dr Božo Ljubić: Slažem se s Peddy Ashdownom kako je potrebno da se taj proces odvija uz pomoć SAD-a i EU uz sudjelovanje susjednih država Hrvatske i Srbije

I sam je, veli, nebrojeno puta, o tome govorio, spominjući Belgiju kao najbliži model za državno uređenje Bosne i Hercegovine.

-Ja, koji nisam politolog, to bih definirao kao dvodimenzionalnu Federaciju tj. federaciju teritorijalnih jedinica-entiteta, republika…- u kojima bi, svaki, jedan od tri naroda bio većina te drugu dimenziju federalizma tj. federaciju tri zajednice, od kojih svaka ima vlastiti kulturni, religijski i jezični identitet, što bi omogućilo svakom od tri naroda da u potpunosti realiziraju svoj identitete bez obzira, da li će živjeti u entitetu(republici) vlastite ili heteroetničke većine, kaže Ljubić.

Ono gdje se još slaže s Peddy Ashdownom je potreba da se taj proces odvija uz pomoć SAD-a i EU uz sudjelovanje susjednih država Hrvatske i Srbije, kao potpisnica Daytonskog mirovnog sporazuma.

On smatra kako je ova debata britanskih lordova bila važna.

-Iako, nitko od sudionika nije eksplicitno to ustvrdio, iz sadržaja debate nalazim potvrdu za svoju tezu, koju treba uporno ponavljati našim partnerima iz EU i SAD kao i susjedima; pokušaj zadržavanja statusa quo je za Bosnu i Hercegovinu i sve nas mnogo veći rizik nego poduzimanje korjenite ustavne reforme.

Lordovi uzburkali duhove zbog izjava da BiH prijeti raspad

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Prisluškivanje gospodarstvenika bio je očito paravan da bi se motrilo poteze političara

Objavljeno

na

Objavio

U skladu sa Zakonom o zaštiti tajnih podataka BiH i Zakona o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH, Sud bi povrijedio navedene zakone ukoliko bi odgovarao na pitanja koja su postavljena”.

Tako su iz Suda BiH odgovorili na naše pitanje o tome je li Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) ove zemlje prisluškivala i pratila političke dužnosnike i gospodarstvenike iz Hrvatske i BiH da bi spriječila “ekonomsko podrivanje zemlje”, što je ustvrdio ministar sigurnosti Dragan Mektić, piše VečernjiList

Tjednik Nacional objavio je da agenti OSA-e, kojom upravlja Osman Mehmadagić Osmica, blizak suradnik vladajuće bošnjačke obitelji Izetbegović, prisluškuju gospodarstvenike, ali i državni vrh Hrvatske vezano za Agrokor i Konzum, Aluminij iz Mostara i njegovu privatizaciju te Elektroprivredu Herceg Bosne. Doznaje se da su upravo na meti bili i direktori Konzuma BiH, Velproa, Aluminija, a onda preko njih Vladin povjerenik Ante Ramljak, ali i potpredsjednica Vlade te ministrica gospodarstva Martina Dalić, a onda po logici stvari i sam premijer Andrej Plenković.

Prisluškivanje gospodarstvenika bio je očito paravan da bi se motrilo poteze političara. Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić ustvrdio je da nije znao za tajne operacije OSA-e. – Činjenica jest da je u posljednje vrijeme jako velik pritisak na Hrvate u BiH, posebice na one koji obnašaju dužnosti na različitim razinama. OSA se ne smije miješati u takve aktivnosti jer ćemo svi platiti cijenu tih zloporaba. OSA nije privatna institucija, nego institucija BiH koju financiraju porezni obveznici – rekao je Krešić. Najspornije su tvrdnje koje je iznio Večernjakov sugovornik, bivši obavještajni djelatnik, da unutar struktura još uvijek postoje parastrukture nekadašnje bošnjačke tajne službe AID-a, kao i srpske službe pod nadzorom vladajućih stranaka. Sve donedavno bošnjačka politika u BiH pod svojim nadzorom imala je sve alate represivnog aparata, od toga da bi izabranu metu prisluškivala OSA, “hapsila” stranačka policija, optužnicu podizali podobni tužitelji i presuđivali suci po mjeri.

U sadašnjoj su strukturi OSA i Federalna uprava policije (FUP) stranački aparat SDA. Smjenom glavnog državnog tužitelja Gorana Salihovića i predsjednice Suda Meddžide Kreso doslovno je prekinuta ta nit od kompromitiranja dužnosnika preko namještanja dokaza do osude. U posljednje dvije godine u više navrata pokušavalo se na različite načine kompromitirati hrvatske dužnosnike, a ponajprije je meta bio hrvatski lider u BiH Dragan Čović – od pokušaja da ga se poveže s ubojstvom doministra unutarnjih poslova Joze Leutara, zatim s korupcijskom aferom smijenjenog direktora Uprave za neizravno oporezivanje Kemala Čauševića do tvrdnji da su njegovi suradnici povezani s otmicama ili tvrdnje da su Hrvati u BiH zagovornici ruske strane, a protiv članstva u NATO-u i EU…

Posljednja afera izašla je na vidjelo kada je BiH na vrhuncu kriza u odnosima bošnjačkih i hrvatskih stranaka, kao i dužnosnika SDA Bakira Izetbegovića i HDZ-a BiH Dragana Čovića o izmjenama sudbonosno važnih odredbi Izbornog zakona BiH koje bi trebale dovesti do jednakopravnosti bh. Hrvata, te prepucavanja predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i bošnjačkog vodstva o opasnostima od radikalnih islamista i njihova broja u zemlji.

Bošnjačka strana odbacila je prijedloge o izmjenama Izbornog zakona kako bi nastavili političko nasilje nad malobrojnijim Hrvatima po receptu Srba u bivšoj Jugoslaviji. I to upravo u vrijeme kada administracija SAD-a pokazuje ambicije da mijenja Daytonski sporazum da bi se i riješilo hrvatsko pitanje. Kako bi političko Sarajevo to spriječilo, kroz obavještajno podzemlje bh. Hrvate prikazuje se kao rusku ekspozituru.

 

facebook komentari

Nastavi čitati