NOVA DRAMA U ZRAKU: MiG-u SE USRED LETA UGASIO MOTOR

3

Motor MiG-a 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iznenada se ugasio tijekom leta u srijedu, neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV iz pouzdanih izvora, a tragedija je izbjegnuta samo prisebnošću pilota koji ga je uspio ponovo upaliti i sigurno sletjeti u zračnu bazu na Plesu.

Incident se dogodio na letu iznad Brodsko-posavske županije, a u trenutku kada je motor MiG-a 21 prestao raditi preko radioveze se čulo: ‘Pada kao cigla!’.

U Ministarstvu obrane nisu potvrdili, ali ni demantirali gašenje motora, već kažu samo da se dogodio ‘jedan tehnički problem’.

Možemo potvrditi da se dogodio jedan tehnički problem na zrakoplovu tijekom leta nakon čega se zrakoplov vratio u zračnu bazu na Plesu.

U ovom trenutku još uvijek se obavljaju svi potrebni tehnički pregledi kako bi se utvrdilo zbog čega je došlo do toga, stoji u odgovoru odnosa s javnošću MORH-a.

Unatoč prethodnoj najavi da će MiG-ovi HRZ-a letjeti ovaj tjedan od ponedjeljka do petka, danas ipak nisu letjeli, javlja Dnevnik Nove TV.

Ovaj se incident događa u sjeni izvješća Mirka Šundova, načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, o velikim problemima upravo MiG-ova te da od njih 12 lete tek četiri.

Kolinda Grabar-Kitarović, Predsjednica Republike, rekla je da je ono što je vidjela u tom izvješću prilično zabrinjavajuće.

Damir Krstičević: Što se tiče MiG-ova stanje je zabrinjavajuće

facebook komentari

 • Tyrex Rex

  Pod hitno te kante u staro željezo i hitno dovesti nove avione.Obuku za nove avione početi odmah.I tako se više manje zna što će se kupiti,pa odluku mogu donijeti prije vremena.

  • miro

   Ako nema dovoljno novca svaki Hrvat koji voli svoju zemlju donirat će koliko može za nove zrakoplove da čuvaju Hrvatsko nebo.

 • Sivooki

  Kotromanoviću (Milanović nije bio u ratu i pojma nema ni o čemu, pa i više od toga!), majčicu **¨#%$&%&%&/!”#$$%%!