Nova pucnjava u Parizu! Muškarac zatočio pet osoba u trgovini, dvije osobe mrtve

0

Na istoku Pariza oko 13 sati došlo je do pucnjave u prodavaonici košer hrane, a mediji spominju kako je u tijeku i talačka kriza.

Reuters javlja kako je muškarac naoružan s dva kalašnjikova upao u trgovinu u Porte de Vincennesu. Francuski protuteroristički tužitelj potvrdio je da se dogodila pucnjava te da je u tijek talačka kriza u trgovini košer hranom. Policija je potvrdila da je u pucnjavi ozlijeđeno više osoba te je da je više osoba zatočeno u trgovini, no nisu kazali koliko.

Agencija France-Presse je napisala da je ubijeno dvoje ljudi. Izvještaji medija o mrtvima i ozlijeđenima su različiti. Dok Reuters i France 24 pišu da je dvoje ozlijeđeno, France Info kaže da je jedna osoba ozlijeđena. AFP i RTL pišu o dvije mrtve osobe.

Francuski mediji su objavili fotografiju muškarca za kojeg pretpostavljaju da drži taoce.

 

 

BFM TV piše da muškarac osumnjičen za jučerašnje ubojstvo policajke Clarissa Jean-Philippe drži pet taoca, među kojima su žena i dijete. Navodno je sumnjivac kazao policiji: Vi znate tko sam”. Le Point piše da su zaposlenici i klijenti košer trgovine zarobljeni u podrumu. Cijelo područje oko trgovine evakuirala je policija. Škole blizu trgovine su zatvorene. (VL)

facebook komentari