Nove optužbe iz Demokratskog Fronta: Karamarko je ekstremni desničar

16

Demokratska fronta u utorak je na račun predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka izrekla novi niz teških optužbi i uvreda.

“DF osuđuje nastavak miješanja Tomislava Karamarka, predsjednika HDZ-a u unutarnja pitanja Bosne i Hercegovine, a njegove huškačke izjave drži prijetnjom za stabilnost i europsku budućnost regije”, priopćeno je iz središnjice te stranke u Sarajevu.

Karamarka optužuju da je “nakon ekstremističkih izjava kojima otvoreno priziva secesiju i podjelu Bosne i Hercegovine” u utorak otišao i korak dalje i “dao sebi za pravo govoriti o tome što je za njega prihvatljivo u BiH, a što ne”.

“U DF-u držimo da takvo ponašanje Karamarka svrstava HDZ uz bok ektremističkim ultradesničarskim strankama kakve su Jobbik i Nacionalni front. Da u tim navodima imamo pravo govori i činjenica da je potpredsjednik HDZ-a Drago Prgomet dao ostavku zbog Karamarkove ultradesničarske politike”, stoji u priopćenju.

Iz stranke koju predvodi Željko Komšić Karamarku su poručili da neće uspjeti projekt podjele BiH koji je naknadno na sudu okvalificiran kao “zajednički zločinački pothvat”.

Dodali su da su se tvrdnje o pravu na skrb za sunarodnjake izvan granica mogle čuti i ranih 90-ih kada je Srbija pod izgovorom brige za Srbe izvan Srbije izvela agresiju na BiH, odnosno na Hrvatsku.

U priopćenju DF-a navedeno je i kako se nadaju da će i građani Hrvatske postati svjesni opasnosti koja se nadvila nad njihovom zemljom te da će “odlučno odbaciti povratak u prošlost koju priziva Karamarko”.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

  • Arsen Petrosic

    “Demokratska Fronta” i njezin kolovođa Komšić namjesto se baviti g.Karamarkom,trebali bi se baviti s Herceg-Bosnom u smislu da nemaju Himnu,nisu pravna država,nemaju Dan Državnosti,država im ne funkcionira,a kao takovi nemaju šanse postati članica EU.
    Nadaju se (malo morgen) da će Hrvati postati “svjesni opasnosti koja se nadvila nad njihovom zemljom”, te da će odlučno ODBACITI povratak u prošlost.Drugim riječima pozivaju građana Hrvatske na revoluciju t.j.granđanski rat. Pdsječaju me na Muju,Hasu i Husu.