Novi direktor – nova prilika za spas Aluminija?!

0

Kao jedan od kandidata koji se spominjao da bi mogao naslijediti Bradvicu je Vjekoslav Domljan koji je trenutačno i vršitelj dužnosti direktora Aluminija

Nadzorni odbor Aluminija d.d. Mostar trebao bi danas imenovati novog generalnog direktora ovog poduzeća koje ima ogroman značaj za bosanskohercegovačku industriju. Poduzeće koje je godinama najveći izvoznik iz BiH do nedavno je vodio Ivo Bradvica, ali je sada u sve većim problemima, čija pojava vremenski koincidira s aktivnijim uključivanjem Vlade Federacije u njezino upravljanje. Vlada Federacije tvrdi da zapravo želi pomoći oporavku Aluminija, iako je općepoznato da je upravo zahvaljujući nespremnosti federalne vlasti da utječe na svoja elektroprivredna poduzeća, Aluminij došao u poziciju da plaća skuplju struju.

Nadzorni odbor u kojem značajnu ulogu imaju predstavnici federalne Vlade, odlučivat će između nekoliko kandidata za novog direktora. Kao jedan od kandidata koji se spominjao da bi mogao naslijediti Bradvicu je Vjekoslav Domljan koji je trenutačno i vršitelj dužnosti direktora Aluminija. Međutim, među onima koji također važe za ozbiljne kandidate je i Željko Kordić. Naime, on je Vladi jedini dostavio realni program oporavka Aluminija.

U pitanju je mladi stručnjak koji je izradio plan kako Aluminij iz ovakve, nimalo ružičaste poslovne situacije, ponovno pretvoriti u perspektivno poduzeće. Za Mostar, Hercegovinu i cijelu državu od velike je važnosti da se Aluminij vrati na putanju uspjeha, na kojoj se nalazio prije nekoliko godina. Na natječaj za imenovanje na dužnost direktora Aluminija d.d. Mostar prijavili su se: Milorad Bahilj, Tihomir Bradvica, Vjekoslav Domljan, Amir Kazić, Željko Kordić, Marinko Ostojić, Tomislav Perić, Davor Šimić, Zdenko Šimunović i Zlatko Topić.

Večernji list

facebook komentari