Novi v.d. dekan Filozofskog fakulteta – dr. Holjevac – javno podržao dr. Zlatka Hasanbegovića!

3
Zagreb, 03.10.2016. - Senat Sveuèilišta u Zagrebu razriješio je dužnosti dekana Filozofskog fakulteta Vlatka Previšiæa potvrdio je nakon sjednice Senata rektor Damir Boras. Novinari su neslužbeno doznali da je vršiteljem dužnosti imenovan dosadašnji prodekan, povjesnièar Željko Holjevac. Na fotografiji Željko Holjevac prije sjednice Senata. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

Dr. Željko Holjevac izabran je umjesto razriješenog dekana zagrebačkog  Filozofskog fakulteta Vlatka Previšića za privremenog dekana Filozofskog fakulteta.

Javnost u rodnoj Lici dobro ga pozna od kada je u Gospiću otvoren Područni ured Društvenog instituta Ivo Pilar čiji je vanjski suradnik.

Na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, na kojemu je danas izvanredni profesor, titulu doktora povijesnih znanosti stekao je 2006.

Jedan je od 77 povjesničara koji su u veljači 2016. javno podržali dr. sc. Zlatka Hasanbegovića i tvrdili da ga se nepravedno napada:

“Kao povjesničari izražavamo duboku zabrinutost zbog načina na koji su pojedine izjave dr. sc. Zlatka Hasanbegovića, ministra kulture, iskorištene za njegovu političku, stručnu i moralnu diskvalifikaciju”, stoji u izjavi koju potpisuje 77 povjesničara, među kojima i Ivo Banac, Zdravko Dizdar, Željko Holjevac, Mario Jareb, Jure Krišto, Milan Kruhek, Anđelko Mijatović, Franjo Šanjek, Mirko Valentić i drugi.

> Pročitajte pismo potpore akademske zajednice ministru Hasanbegoviću i tko je sve potpisao

facebook komentari

 • Tyrex Rex

  Možemo li očekivati orkestrirane napade na Dr. Željko Holjevca,možda već ovih dana.
  Kako li se samo usudio podržati Zlaju. Crvena peronospora na aparatima.Javiti će se i Pupovac i Puhovski možda već danas.

  • Saga

   Neka kukaju, ali neka novi dekan i ostane kod svog potpisa. Za početak dovoljno. 🙂

   • Maks

    On je mislim samo privremeno dok ne izaberu novog.