Novi zahtjev branitelja: Tražimo ostavku Zorana Milanovića

1

“Zahtijevamo ostavku predsjednika Vlade Republike Hrvatske Zorana Milanovića. Njegovu ostavku tražimo je nakon 47 dana prosvjeda nije došao vidjeti koji je problem, nije nas nazvao na razgovor. Pokazao je da nema osjećaja za ozbiljnost situacije”, istaknuo je Ante Deur, predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi nakon što je izaslanstvo branitelja prosvjednika položilo vijenac kod spomen ploče prosinačkim žrtvama na Trgu bana Josipa Jelačića.

“Njegov odlazak bio bi jedini njegov dobar potez za Hrvatsku, dobar potez za Hrvatsku desnicu i za hrvatsku ljevicu jer i jedna i druga opcija potrebna je Hrvatskoj”, ocijenio je Deur te dodao: “Hrvatski branitelji se ne dijele po toj osnovi”.

Javno su pozvali sve da ne glasuju za Ivu Josipovića na predsjedničkim izborima

Također, istaknuo je da što se tiče predsjedničkih izbora da su branitelji htjeli ostati po strani jer nisu politička organizacija.

“Međutim, nakon što je profesor Ivo Josipović javno stao na stranu Bojana Glavaševića, a on mu uzvratio potporom u predsjedničkoj kandidaturi, prisiljeni smo  se uključiti. Profesor Josipović je birao stranu i svrstao se protiv hrvatskih branitelja te pokazao da ne razumije bit našeg problema u Savskoj jer je namjerno podržao jedan protuhrvatski projekt koji u Ministarstvu branitelja provodi Glavašević, Matić i zamjenica Vesna Nađ”, rekao je Deur te pozvao sve prijatelje, članove obitelji, članove udruga, stradalnike, razvojačene hrvatske vojnike, sve hrvatske domoljube da izađu obavezno na izbore za predsjednika Republike Hrvatske i da svoj glas nipošto ne dadnu profesoru Josipoviću.

Đuro Glogoški predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida (HRVI) Domovinskog rata rekao je kako prethodna tri dana hrvatski branitelji iz Savske 66 imali tribine u Splitu, Šibeniku i Zadru te kako u prepunim dvoranama su došli reći istinu koju promiču cijelo vrijeme.

“Danas smo 47. dan u Savskoj 66, predsjedniku Vlade još nije jasno zašto smo tamo i jučer smo u Zadru poslali jasnu poruku koja glasi da do 15. prosinca, do kada zasjeda Hrvatski sabor, očekujemo ispunjenje svih naših uvjeta. Ako dogovor ne postignemo do 15. prosinca, tada će hrvatski branitelji odrediti datum kada će hrvatski branitelji i hrvatski narod biti na Trgu bana Jelačića”, rekao je Glogoški te na novinarski upit kome bi građani trebali dati svoj glas na predsjedničkim izborima, Glogoški je odgovorio kako hrvatski građani su ti koji će odrediti kome će dati svoj glas. Hrvatski branitelji neće nikom određivati kome da daju svoj glas.

Počast bezumno pobijenim prosinačkim žrtvama

“Došli smo ovdje odati počast prosinačkim žrtvama i pokloniti se hrvatskim vojnicima i civilima koji su bezumno pobijeni na ovome trgu samo zato što su voljeli Hrvatsku, cijenili slobodu i usprotivili se ulasku Hrvatske u Jugoslaviju 1918. godine”, rekao je Deur istaknuvši kako su hrvatski vojnici i civili mirno prosvjedovali kada je po naredbi načelnika zagrebačke policije na njih posve podmuklo otvorena vatra iz puškostrojnice smještenih na krovovima okolnih zgrada.

Pojasnio je kako danas nitko razuman ne može osporiti opravdanost tih prosvjeda jer je Hrvatska ulaskom u tamnicu naroda i kasnije drugu Titovi pretrpjela ogromnu štetu te dala mnogobrojne ljudske žrtve.

Imamo hrabrosti boriti se za našu djecu

“Danas hrvatski vojnici i civili opet prosvjeduju na zagrebačkim ulicama i trgovima između ostalog zbog ulaska Hrvatske u tzv. region. I mi kao naši prethodnici vidimo što se pokušava skriti od očiju javnosti – vidimo opasnost koja se nadvila nad našu domovinu. Imamo hrabrosti se boriti za našu djecu”, naglasio je te dodao kako su oni svojim prosvjedima već ostvarili neke ciljeve – postigli smo zajedništvo hrvatskih branitelja kao nikad prije.

“Ministar Predrag Matić za nas je samo ministar bez portfelja – on u Vladi ne predstavlja nikoga doli samoga sebe”, rekao je Deur.

Predstavnici prosvjednika potom su se uputili prema Saboru gdje će na odboru za ratne veterane ponovno zatražiti ispunjenje svog najvažnije zahtjeva: da Zakon o pravima hrvatskih branitelja postane Ustavni zakon.

Izvor: narod.hr

facebook komentari

  • Herceg-Bosna

    ma cili sabor triba smjeniti,
    sve abidus,,