O čistoći i pravednosti hrvatske vojske svjedoči… Srpska paravojska! (VIDEO)

14

Vrijeme je obilježavanja VRO Oluja. To su dani prisjećanja na pobjedu, oslobođenje, heroje i poginule. To su, međutim, i dani u kojima mnogi rado prekapaju po čestitosti hrvatskog vojnika, Oluju stavljaju u kontekst zločina i „bacaju ljagu“ na požrtvovnost hrvatskog branitelja. I ne pričamo u ovom trenutku na Srbe, od kojih je to za očekivati, već na „hrvatske“ udruge koje čine sve kako bi umanjile veličanstvenost pobjede Hrvatske u Domovinskom ratu.

Jedan od onih koji intezivno radi na osvjetljavanju obraza hrvatskog vojnika je ujedno i onaj koji je kamerom ovjekovječio njihovu pravednost i ljudskost koju su pokazali u najkritičnijim trenutcima rata. To je legendarni ratni snimatelj Petar Malbaša. Njegova zavidna arhiva prepuna je nevjerojatnih svjedočanstava o Hrvatima u ratu, njihovoj žrtvi, ali i odnosu prema neprijateljskoj vojsci, njihovim ranjenicima i zarobljenicima. Snimke koje su zahvaljujući „neobičnoj hrvatskoj politici“ dugo vremena bile pod slojem prašine i ignorirane od strane hrvatskih medija, Malbaša sve intezivnije oživljava, pa će ih tako svi zainteresirani Hrvati uskoro moći vidjeti na njegovoj internetskoj stranici koju mnogi očekuju s nestrpljenjem.

– Dogodilo se da su 84 četnika četiri dana bez hrane i vode bježali od armije BiH kako bi se predali hrvatskoj vojsci. Zašto? – pita se Malbaša, a odgovore daju zarobljeni Srbi:

„Hodali smo kroz šume noćima. Izgladnjeli i žedni predali smo se bez borbe jedinici koja nas je okružila. Nahranili su nas i napojili, svaka čast. Izuzetno su korektni, čak sam i neke ceduljice sačuvao od ishrane da pokažem svojima kad se vratim kući“, kazuje jedan srpski vojnik, a drugi se nadovezuje:

„Ja sam lično bio za to da se predamo hrvatskoj vojsci i jer sam znao da će nas oni tretirati civilizirano. To nisam očekivao od muslimanske vojske“.

„Dobili smo hranu, vodu, cigarete… Momci su korektni i nitko nas ne maltretira. Predaja muslimanskoj vojsci nije dolazila u obzir. Znali smo što nas čeka“, kazao je treći.

Petar Malbaša u svojim videozapisima donosi i svjedočanstva izgubljenih, muslimanskih civila koji su imali tu sreću da su naletili na hrvatsku vojsku koja se o njima pobrinula, kao i priču o ranjenom srpskom vojniku kojeg su spasili i izliječili, a kojeg je Malbaša nakon dugog niza godina i posjetio u BiH.

SV/dnevno.hr

facebook komentari

 • peppermintt

  Petar je istinska veličina. Izdao je knjige o svojoj Baniji, bio je događajima svjedok a i popisao sve od živih svjedoka . Dobar primjer za sve, zapisati autentične događaje neka ne odu u zaborav

 • srka

  “„Dobili smo hranu, vodu, cigarete… Momci su korektni i nitko nas ne maltretira. Predaja muslimanskoj vojsci nije dolazila u obzir. Znali smo što nas čeka“, kazao je treći.””

  Nije ni za čuditi se…u Armiji RBiH je najvjeroatnije bilo ljudi koji su izgubili svoje najdraze od zlikovačkog noza!
  Te se samim tim uopće i ne treba se čuditi da bi se nerado i predali “muslimanskoj vojsci”… Kako to konstantira ovaj nesretnik.

  by Srka®

  • HRSmoock

   Hmmm…Srka, pogledaj malo ovo. Svi ovdje imaju neke vojske, a u stvari su Les Misérables. Sirotinja ubija sirotinju.

   • srka

    Hihihihiii…čujte i počujte…narode…HVO nekoč u slobodarskome i bratskome zagrljaju intervjuu neovisnoj i demo(n)kratskoj “PTC (HC)*”

    Video zapis propaganda No:2245/ss-1, negdje na duljini filma 4:07 min, kaze nesretnik:

    “To ono kad ka’zu ćetnici…to to…ti ja miśljio pravo…jer jer ja do sada nisam vidio ćetnici…ja mislio to sa bradama to…a ovo…ovo je vojska bolja neg naśa vojska…ovo je obrijana sredjena vojska…sve zivo imaju!”

    Ahahahahaha….ma daj Smuče, ja da sam tebi ovakvu glupariju proslijedio…doista bi me bilo sram.

    *( nacionalsocijalističke Srbije)
    by Srka®

    • HRSmoock

     Ne možeš poricati zločine tzv. ArBiH nad civilima. Evo ti malo iz hrvatskih izvora. Ne znam da li sam ikada vidjeo nešto jezivije…

     • srka

      Uzas!!!
      Nemoj molim te…pogledao sam ovaj prvi video-zapis…drugi ne mogu…niti cu pogledati…jadni ljudi.
      Svatk normalan se treba stidjeti ovakvih zlocina, privesti zlikovce i kazniti ih zasluzeno dozivotnom kamenolom-robijom!
      Ja nikada nisam tvrdio da zlikovaca nije bilo i medju Bosnjacima.

      by Srka®

     • HRSmoock

      Srka, ne radi se o zlikovcima. Iz bilo kog naroda. Rat ne ide bez zločina, jer je sam po sebi jedan veliki zločin. Nema tu slave ni dobitka, samo mrtvi, žrtve i oni kojima je život uništen. Kakve crne lovorike…
      Možemo u tri kamenoloma strpati ubice…Ali to neće vratiti žrtve. Samo istina i odgovornost mogu da nas izbave. Sve ostalo je proseravanje i prizivanje novog ciklusa zla.

     • Alan B’Stard

      Užas šta su u Uzdolu uradili!

     • HRSmoock

      Jezivo. A naši vladari u Beogradu, Zagrebu, Saraj’vu…Su te ljude otpisali kao prihvatljive gubitke. To ti je kao sa izraelskim kolonistima…Živiš u selu u koje može svaki čas da upadne banda i da počne da ubija. Svaka čast ovoj ženi.

    • HRSmoock

     Poslušaj potresnu priču ove žene (oko 20 minuta)…