O zapošljavanju Vesne Nađ oglasio se ministar Medved

0

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u utorak je pojasnio postupak tog ministarstva kako bi Vesnu Nađ rasporedili na odgovarajuće ustrojbeno mjesto. Priopćenje objavljujemo u cijelosti:

Gospođa Vesna Nađ je radi rješavanja svog radno-pravnog statusa (a nakon što je razriješena dužnosti zamjenice ministra branitelja s danom 23. ožujka 2016. na osobni zahtjev) podnijela zahtjev za povratak na rad na poslove koje je obavljala prije obavljanja dužnosti ili na druge odgovarajuće poslove bez provedbe javnog natječaja, sukladno Zakonu o obvezama i pravima državnih dužnosnika i sklopljenom Sporazumu s (bivšim) čelnikom tijela.

Rješenjem Kadrovske komisije Vlade Republike Hrvatske od 2. lipnja 2016. godine ostvarila je pravo na naknadu nakon prestanka obnašanja dužnosti, za vrijeme od 24. ožujka 2016. do 23. ožujka 2017. godine. Tim Rješenjem odlučeno je sukladno Zakonu o obvezama i pravima državnih dužnosnika.

Uvažavajući navedeno, nastavio sam s nastojanjima da omogućimo raspored Vesne Nađ. U tom sam cilju pisao i tadašnjem potpredsjedniku Vlade RH, tadašnjoj ministrici uprave i tadašnjem ministru pravosuđa, s traženjem da, u okviru svojih ovlasti utvrde imaju li slobodno radno mjesto na koje bi se gđa. Nađ mogla rasporediti, a koje bi odgovaralo razini poslova na kojima je imenovana radila i njezinom stručnom znanju, sposobnostima i vještinama.

Nakon saznanja da su u Ministarstvu uprave, Ministarstvu pravosuđa i Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta raspisani javni natječaji radi popune slobodnih radnih mjesta na koje bi se gđa. Nađ mogla premjestiti, istim ministarstvima obratio sam se 10. siječnja 2017. godine s prijedlogom za premještaj.

Naposljetku je potpisan Sporazum o premještaju Vesne Nađ iz Ministarstva hrvatskih branitelja (potpisan 1. ožujka 2017. godine) u Ministarstvo uprave (potpisan 27. veljače 2017. godine), sukladno Zakonu o državnim službenicima. Nastavno na Sporazum o premještaju, izdano je Rješenje o premještaju koje je potpisano 1. ožujka 2017. godine temeljem kojeg je Vesna Nađ bila dužna stupiti u službu 2. ožujka 2017. godine u Ministarstvu uprave.

Dakle, o njezinom radno-pravnom statusu odlučilo se sukladno Zakonu o državnim službenicima, kao što je gore navedeno te su sva tijela uključena u rješavanje konkretnog slučaja postupila u okviru svojih zakonskih ovlaštenja i mogućnosti.

Još jednom naglašavam kako su Ministarstvo hrvatskih branitelja i Ministarstvo uprave ispoštovali sve zakonske odredbe koje se odnose na pravo dužnosnika na povratak na radno mjesto i premještaja državnog službenika.

MINISTAR

Tomo Medved

facebook komentari