‘Obračun’ Bože Petrova i Ivana Pernara u Saboru (VIDEO)

6

Prva rasprava novog saborskog saziva o paketu zakonskih izmjena koje trebaju omogućiti sastavljanje nove Vlade i drugačiji ustroj državne uprave, ‘urodila’ je u petak navečer i prvom opomenom i oduzimanjem riječi jednom zastupniku – Ivanu Pernaru iz Živog zida.

Pernara je opomenuo, a potom mu oduzeo riječ predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov (Most) zamjerajući mu da se ne drži teme, nego govori mimo nje.

Pernar je, naime, ocijenio da će predloženom reformom uprave birokrata biti više, a ne manje, dok je prikaz u javnosti obratan. Požalio se i na loše iskustvo koje je imao s Ministarstvom uprave, koje je bilo “pod kontrolom Mosta”, a koje je odbilo, umjesto Živog zida, registrirati stranku Živi zid Ivan Vilibor Sinčić (uz obrazloženje da su im nazivi previše slični).

Ministarstvo je dopustilo da se, uz postojeće stranke HSS i HSP registriraju HSS Stjepan Radić i HSP-AS, ali je ministrica uprave, odnosno njena zamjenica, to odbila u slučaju Živog zida, naveo je Pernar. Ministarstvu je zamjerio i što Živom zidu, po uzoru na druge stranke nije izašlo u suret kad je predalo zahtjev za registracijom stranke Jedina opcija.

Petrov ga je više puta pozvao da se drži teme, no Pernar je ustrajao da su njegove primjedbe vezane uz upravu te da je Ministarstvo uprave bilo pristrano, a Petrovu poručio da ga njegova retorika prije i poslije izbora podsjeća na Orwelovu Životinjsku farmu. Petrov mu je izrekao opomenu, a kad je Pernar nastavio, izrekao mu je i opomenu s oduzimanjem riječi.

 

facebook komentari

 • Alan B’Stard

  Laprdalo balavo 🙂

  • susjed

   Lik je potpuni kreten.

 • Pingback: Pogledajte ‘obračun’ Bože Petrova i Ivana Pernara u Saboru (VIDEO) - Hrvatska udruga Benedikt()

 • Agromentum

  Neka disciplina uvijek treba, ali Petrov koji je već poznat po isključivosti će sigurno imati problema kao predsjednik Sabora. Sasvim je uobičajeno, posebno od opozicije, da se izlazi na govornicu i ne pridržava teme. Jer, neki nisu ni kompetentni na određena teme govoriti ali po partijskim ili stranačkim uputama moraju.

 • Maks

  Pernar sigurno nije moja opcija ali je rekao istinu , Petrov ima pogled kao Rosemaries Baby i puno je opasniji, jako opasan mali diktator niskog intelektualnog dometa za sve mu je trebao savjet i blesimetar.:-)

 • bakran

  Dotični zastupnik Pernar do kosti ogoljuje individualnost sebe; ali i ostalih iz tzv. Živog zida, čiji je placet dobio za prikazanu dubioznu eskapadu za saborskom govornicom. Zapravo jadno i žalosno. A o onima koji su glasali za istu opciju mogu reći sljedeće. Oni koji su uvidjeli o čemu se radi, i shvatili su da su pogriješili, zaslužuju apsolutno ljudsko razumijevanje; jer svi mi puno griješimo tijekom života, na razne načine. No oni koji još uvijek stoje na tome da su ti ignoranti i anarhisti koje su izabrali u HDS dobra opcija, trebali bi posjetiti psihijatra.