Pratite nas

BiH

Očajnički vapaj većine Hrvata u BiH!?

Objavljeno

na

Poslijeratna BiH je ratište nekim novim ratnim sredstvima. Dayton je zaustavio oružani sukob svih protiv svih, i to je jedino dobro tog montiranog procesa!

Poslije toga je potpisano čitav niz Sporazuma, Dogovora, Ugovora, Deklaracija, …, bez konkretnih rezultata. Na papiru je BiH država dvaju entiteta i triju konstitutivnih naroda i ostalih (ma što to značilo)! A što je u stvarnosti? Republika Srpska je i stvarno i formalno entitet ili kako joj Srbi tepaju REPUBLIKA SRPSKOG NARODA.

Svu vlast čine Srbi koji su tamo gdje moraju postavili ponekog fikusa u liku Hrvata samo s ciljem da zadovolje formu. Milorad najbolje zna tko će dobro štititi interese Hrvata u Njegovu Entitetu te nam s tom namjerom postavlja njemu podobne Hrvate na za to predviđena mjesta. Otkud znaju oni Hrvati iz RS-a koji su pobjegli iz RS-a u ratu pred četničkom puškom što je dobro za ono malo Hrvata koji su se vratili u Miloradovu Republiku, to sigurno puno bolje zna Milin „Hrvat“ koji je u ratu bio uz Slobu!

Stoga nam Mile, za naše dobro, dovede Vlajkija da štiti interese svoje napaćene subraće! Mile, „hrvatski dobročinitelju“, molimo te k’o Boga nemoj nas više braniti! U Federaciji BiH je situacija slična, većinski narod tog entiteta se ponaša kao i većinski narod već spomenutog entiteta. Federacija je po Ustavu entitet dvaju konstitutivnih naroda, Hrvata i Bošnjaka i ostalih građana. No, u stvarnosti je nešto sasvim drugačije. Kao što je RS-a srpsko vlasništvo s mrvicama za ostale tako je Federacija muslimansko vlasništvo s mrvicama za Hrvate! Muslimani nam, što uz pomoć međunarodnih čimbenika što uz pomoć naših podrepaša, biraju i imenuju „Hrvate“ koji bi nas kao trebali štiti i zastupati naše interese! Stranci su nam silovanjem Ustava doprinijeli ovakvom stanju!

Ipak, ne bi ni oni, mada su svemoćni, mogli to napraviti bez domaćih podrepaša koji su za mrvicu vlastitog egoizma pogazili prava naroda iz kojeg dolaze! Bio on Zlatko, Alija, Bakir, Fahrudin ili Suljo, sasvim je svejedno, mi Hrvati smo za njih samo nužno zlo, netko tko ima rezervnu domovinu i treba ih pod hitno tamo protjerati! Svatko od njih pronađe po nekog prodanog u našim redovima koji im posluži kao smokvin list i toalet papir pa kad odrade svoje tako i završavaju, odbačeni ili ih odnese voda! Žalosno ali istinito. Stoga Zlatko, Bakire, Suljo, Fahrudine, tako vam Alaha nemojte nas više štititi! I, najcrnja istina je ona kad nas naši političari prodaju! Dok jedni vladaju u koaliciji sa nekim od navedenih bošnjaka oni drugi ga časte drvljem i kamenjem. Optužuju ih za izdaju, prodaju, štetnu i pogrešnu politiku na štetu naroda, a kad dođu ili ih dovedu na istu poziciju onda rade još gore stvari, a razbacuju se šupljim pričama o nekakvom hrvatskom interesu!

Narodu prodaju muda pod bubrege, a zapravo gaze i po ono malo konstitutivnosti i prava što je ostalo! Rezultat te i takve politike je; nikad više hrvatskih stranaka u BiH, a nikad manje pravde i pravednosti za Hrvate BiH! Nikad više „velikih Hrvatina“, a nikad manje hrvatskog zajedništva! Nikad šarolikija hrvatska politička scena u BiH, a nikad crnja hrvatska stvarnost u BiH! Stoga očajnički vapimo, nemojte nas ovako više braniti i zastupati, jer ako ovako nastavite vrlo brzo će te ostati sami, a samim tim i sami sebi svrha, ili to već jeste!?

Evo za kraj ću vam proslijediti nekoliko čestitki za prijatelje:

– Neka te svi slušaju kao Budimir Lagumdžiju!

– Neka te sva zla zaobiđu kao zatvor Lijanoviće!

– Neka ti svaki neprijatelj uspije kao hrvatsko pitanje u BiH!

– Neka te domoljublje kroz život prati kao Englezi hrvatsku vlast!

– Neka ti dušmani prođu kao protivnici Referenduma za brak u Hrvatskoj!

A sada nekoliko za dušmane:

– Neka te prati pravda kao Hrvate u Federaciji BiH!

– Neka ti sloga u obitelji bude kao u hrvatskih političara!

– Neka te svi vole kao aktualna hrvatska vlast Hrvatsku!

– Neka ti žena bude vjerna kao Vesna Pusić Hrvatskoj!

– Neka ti svaka inicijativa završi kao presuda Sejdić-Finci!!!

Ivan Filipović/Rama-prozor.info

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

BiH

Božo Ljubić: Belgijski model, kojeg za BiH predlaže Asdown i sam sam bezbroj puta zagovarao

Objavljeno

na

Objavio

Božo Ljubić: Belgijski model, kojeg za BiH predlaže Asdown i sam sam bezbroj puta zagovarao

Ovakva Bosna i Hercegovina je najveći problem svojim građanima bez obzira kojoj naciji pripadaju

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog Narodnog Sabora BiH i zastupnik u Hrvatskom saboru dr. Božo Ljubić smatra izuzetno važnim što je u tako važnoj zemlji, kao što je Ujedinjeno kraljevstvo i u tako važnoj instituciji, kao što je Dom lordova raspravljano o BiH, pri čemu je bivši visoki predstavnik u BiH lord Paddy Ashdown kazao upravo ono na što već godinama upozoravaju hrvatski političari u BiH, da je Bosna i Hercegovina disfukcionalna država i da će se raspasti bez ustavnog preuređenja. Uz to, lord Ashdown kao riješenje za BiH predložio je belgijski model, kojeg godinama predlažu upravo Hrvati.

-Ovakva Bosna i Hercegovina je najveći problem svojim građanima bez obzira kojoj naciji pripadaju ali kao što vidimo iz zbivanja u BiH i oko BiH zadnjih godina pa i zadnjih dana, da spomenem samo aferu nezakonitog prisluškivanja vlastitih i susjednih dužnosnika, ona sve više postaje problem za susjedstvo a time i za Europu, kaže dr. Ljubić za Hrvatski Medijski Servis.

Ono što se moglo čuti u više navrata u ovoj debati lordova je to što su oni Bosnu i Hercegovinu okarakterizirali kao distopijsko društvo i državu. Ljubić kaže kako mi koji živimo tu realnost u BiH na svojoj koži osjećamo što to znači.

-Lord Asdown se ne zadržava na konstataciji stanja već kao netko tko je u stanju problem Bosne i Hercegovina malo „dublje zagrebati“, predlaže i put rješenja i s time se potpuno slažem. Naravno ne i sa svime što je uradio i ostavio kao nasljeđe svog mandat u BiH, kaže dr Ljubić.

Predsjednik GV HNS BiH dr Božo Ljubić: Slažem se s Peddy Ashdownom kako je potrebno da se taj proces odvija uz pomoć SAD-a i EU uz sudjelovanje susjednih država Hrvatske i Srbije

I sam je, veli, nebrojeno puta, o tome govorio, spominjući Belgiju kao najbliži model za državno uređenje Bosne i Hercegovine.

-Ja, koji nisam politolog, to bih definirao kao dvodimenzionalnu Federaciju tj. federaciju teritorijalnih jedinica-entiteta, republika…- u kojima bi, svaki, jedan od tri naroda bio većina te drugu dimenziju federalizma tj. federaciju tri zajednice, od kojih svaka ima vlastiti kulturni, religijski i jezični identitet, što bi omogućilo svakom od tri naroda da u potpunosti realiziraju svoj identitete bez obzira, da li će živjeti u entitetu(republici) vlastite ili heteroetničke većine, kaže Ljubić.

Ono gdje se još slaže s Peddy Ashdownom je potreba da se taj proces odvija uz pomoć SAD-a i EU uz sudjelovanje susjednih država Hrvatske i Srbije, kao potpisnica Daytonskog mirovnog sporazuma.

On smatra kako je ova debata britanskih lordova bila važna.

-Iako, nitko od sudionika nije eksplicitno to ustvrdio, iz sadržaja debate nalazim potvrdu za svoju tezu, koju treba uporno ponavljati našim partnerima iz EU i SAD kao i susjedima; pokušaj zadržavanja statusa quo je za Bosnu i Hercegovinu i sve nas mnogo veći rizik nego poduzimanje korjenite ustavne reforme.

Lordovi uzburkali duhove zbog izjava da BiH prijeti raspad

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Prisluškivanje gospodarstvenika bio je očito paravan da bi se motrilo poteze političara

Objavljeno

na

Objavio

U skladu sa Zakonom o zaštiti tajnih podataka BiH i Zakona o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH, Sud bi povrijedio navedene zakone ukoliko bi odgovarao na pitanja koja su postavljena”.

Tako su iz Suda BiH odgovorili na naše pitanje o tome je li Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) ove zemlje prisluškivala i pratila političke dužnosnike i gospodarstvenike iz Hrvatske i BiH da bi spriječila “ekonomsko podrivanje zemlje”, što je ustvrdio ministar sigurnosti Dragan Mektić, piše VečernjiList

Tjednik Nacional objavio je da agenti OSA-e, kojom upravlja Osman Mehmadagić Osmica, blizak suradnik vladajuće bošnjačke obitelji Izetbegović, prisluškuju gospodarstvenike, ali i državni vrh Hrvatske vezano za Agrokor i Konzum, Aluminij iz Mostara i njegovu privatizaciju te Elektroprivredu Herceg Bosne. Doznaje se da su upravo na meti bili i direktori Konzuma BiH, Velproa, Aluminija, a onda preko njih Vladin povjerenik Ante Ramljak, ali i potpredsjednica Vlade te ministrica gospodarstva Martina Dalić, a onda po logici stvari i sam premijer Andrej Plenković.

Prisluškivanje gospodarstvenika bio je očito paravan da bi se motrilo poteze političara. Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić ustvrdio je da nije znao za tajne operacije OSA-e. – Činjenica jest da je u posljednje vrijeme jako velik pritisak na Hrvate u BiH, posebice na one koji obnašaju dužnosti na različitim razinama. OSA se ne smije miješati u takve aktivnosti jer ćemo svi platiti cijenu tih zloporaba. OSA nije privatna institucija, nego institucija BiH koju financiraju porezni obveznici – rekao je Krešić. Najspornije su tvrdnje koje je iznio Večernjakov sugovornik, bivši obavještajni djelatnik, da unutar struktura još uvijek postoje parastrukture nekadašnje bošnjačke tajne službe AID-a, kao i srpske službe pod nadzorom vladajućih stranaka. Sve donedavno bošnjačka politika u BiH pod svojim nadzorom imala je sve alate represivnog aparata, od toga da bi izabranu metu prisluškivala OSA, “hapsila” stranačka policija, optužnicu podizali podobni tužitelji i presuđivali suci po mjeri.

U sadašnjoj su strukturi OSA i Federalna uprava policije (FUP) stranački aparat SDA. Smjenom glavnog državnog tužitelja Gorana Salihovića i predsjednice Suda Meddžide Kreso doslovno je prekinuta ta nit od kompromitiranja dužnosnika preko namještanja dokaza do osude. U posljednje dvije godine u više navrata pokušavalo se na različite načine kompromitirati hrvatske dužnosnike, a ponajprije je meta bio hrvatski lider u BiH Dragan Čović – od pokušaja da ga se poveže s ubojstvom doministra unutarnjih poslova Joze Leutara, zatim s korupcijskom aferom smijenjenog direktora Uprave za neizravno oporezivanje Kemala Čauševića do tvrdnji da su njegovi suradnici povezani s otmicama ili tvrdnje da su Hrvati u BiH zagovornici ruske strane, a protiv članstva u NATO-u i EU…

Posljednja afera izašla je na vidjelo kada je BiH na vrhuncu kriza u odnosima bošnjačkih i hrvatskih stranaka, kao i dužnosnika SDA Bakira Izetbegovića i HDZ-a BiH Dragana Čovića o izmjenama sudbonosno važnih odredbi Izbornog zakona BiH koje bi trebale dovesti do jednakopravnosti bh. Hrvata, te prepucavanja predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i bošnjačkog vodstva o opasnostima od radikalnih islamista i njihova broja u zemlji.

Bošnjačka strana odbacila je prijedloge o izmjenama Izbornog zakona kako bi nastavili političko nasilje nad malobrojnijim Hrvatima po receptu Srba u bivšoj Jugoslaviji. I to upravo u vrijeme kada administracija SAD-a pokazuje ambicije da mijenja Daytonski sporazum da bi se i riješilo hrvatsko pitanje. Kako bi političko Sarajevo to spriječilo, kroz obavještajno podzemlje bh. Hrvate prikazuje se kao rusku ekspozituru.

 

facebook komentari

Nastavi čitati