Pratite nas

Komentar

Od hrvatskih branitelja do rušitelja Hrvatske

Objavljeno

na

[testimonial image=”http://kamenjar.com/wp-content/uploads/2014/11/mladenP.png” name=”Pavković” title=”hrvatski publicist i novinar”]Vidjet ćete, Matić će zabiti zadnji čavao u lijes onima koji su stvorili hrvatsku državu![/testimonial]

U Hrvatskoj nema mira. Radnici se svakodnevno bore za svoje plaće, ali i prava. Čak se vežu i lancima, ne bi li i na taj način privukli pozornost na nepravde koje im se godinama nanose. Poljoprivreda je uništena, baš kao i zdravstvo. Tvornice nisu pripale radnicima već tajkunima, ratnim profiterima. Neki idu i dalje, pa se u nemogućnosti da sami riješe svoje nagomilane probleme čak i ubijaju. No, najžalosniji primjer su hrvatski branitelji i stradalnici hrvatskog Domovinskoga rata. Oko pola milijuna njihovim imena nalazi se u tzv. Matićevu registru branitelja tek da se vidi “da nas ima”. Tamo su imena i onih koji imaju i više od dvije tisuća dana provedenih na prvim crtama obrane, ali i oni poput Kuljiša koji imaju “dva dana u borbenom sektoru”! Mnogi su očekivali da će se broj branitelja iz tog registra s godinama umanjivati, ali on se neprestano povećava. Oni koji nemaju veze s ratom ili bolje rečeno stvaranjem slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države uvjereni su da svih tih pola milijuna ljudi uživa povlastice, da žive kao anđeli u raju.

Iako imamo Ministarstvo branitelja nitko im ne objašnjava da tek manji dio ljudi, pretežno stradalnika prima mirovine i drugo. Riječ je uglavnom o najtežim invalidima koji su ostali bez ruke, ili nogu, očiju, te na kraju krajeva onima koji su ostali bez zdravlja, duše i bez svega. Čak oko 400 tisuća hrvatskih branitelja tek je samo slovo na papiru. Obična “statistika”.Najteži invalidi najradije bi svoja invalidska kolica i sanitetska pomagala prepustili nekome drugome. Iznimno ih vrijeđa kad im kažu da su povlašteni, da imaju sva prava, da im ne hvali ni šalica mlijeka. Od mnogih branitelja djeca ili supruge ne mogu se zaposliti (pa nisu se zbog toga borili!). U tvrtkama, čim zagusti, oni koji su bili prvi kad je trebalo prvi dobivaju radne knjižice. Sudjelovanje u ratu već je godinama “otežavajuća okolnost”. Kako koja politika dođe na vlast tako i postavlja svoje kadrove. Kad se želi nauditi istaknutijim braniteljima, a tu prije svega mislimo na one koji se ne boje poput šutljive većine javno i protestirati, brzinom munje uključuje se “progoniteljski” aparat.

Ako se primjerice nekog branitelja progoni tu su odmah medijski novinari i režimski mediji koji ne prepuštaju navesti da je “hrvatski branitelj ili predsjednik braniteljske udruge” uhićen na cesti, u osobnom automobilu s o,5 posto alkohola u krvi! Neka se vidi da su i branitelji “pijanci”. Koliko je trenutačno hrvatskih branitelju na robiji? Veljko Marić osuđen je u Beogradu na 12 godina zatvora. Šešelj ni na dan! Baš kao i Kadijević. Na partizanskim obljetnicima koje se obilježavaju gotovo u “svakoj šumi” javno se govori da su “partizani i bivši Udbaši stvorili hrvatsku državu” – s crvenom zvijezdom petokrakom na čelu. Čak se sudi i mrtvom prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, a zločinca Josipa Broza uzdiže se do nebesa. Broz u Zagrebu ima najljepši trg u Hrvatskoj, a Tuđman ni trga ni spomenika u glavnome gradu. Da, ima neku livadu gdje psi i mačke odlaze obavljati nuždu. Taj trg po “Ocu domovine” prozvali su imenom – Trg dr. Franje Tuđmana! Oni pak koji viču “za dom” proglašavaju se ustašama i fašistima, a oni koji viču “Živjelo bratstvo i jedinstvo”, “Živio drug Tito”, mašu s jugoslavenskim zastavama te koji pjevaju jugoslavenske pjesme i nose majice sa srpom i čekićem – domoljubima. Hrvatska vlast, na žalost, (ova ili ona) više cijeni jednog Milorada Pupovca nego sve hrvatske branitelje i dragovoljce.

Kad se, kao sada, približava još jedno sjećanja na okupaciju Vukovara i Škabrnju čak i oni koji su dali krv na tim bojištima, za ove na vlasti, kako se čini, postali su ili sve više postaju – protivnici države za koju su se borili!? Pojedini mediji ističu da se ovih dana intenzivno prisluškuju i prate mnogi branitelji, predsjednici Udruga proizašlih iz Domovinskoga rata, voditelji pojedinih hrvatskih i domoljubnih portala, novinari, urednici (svi osim pismoklepca ala Butković, Tomić, Lovrić i slični).

Većina hrvatskih branitelja od stvaratelja hrvatske države pretvorila se u “neprijatelje” Hrvatske! U “rušitelje” zemlje koju su krvlju gradili i oslobađali. Oni pak koji su u vrijeme Domovinskoga rata plesali “Žikina kola” sad su “glavni” jer ih je izabrao – narod na izborima!

Ako se stradalnici i branitelji pobune, kao ovog puta ispred Ministarstva branitelja, gdje zahtijevaju smjenu Matića, Nađ i Glavaševića, sve se više pretvaraju u “šaćicu” neprijatelja. Nakon 18. studenoga, bojimo se da će jedan dio onih koji najglasnije protestiraju protiv nepravdi ljudima koji su bili prvi kad je trebalo, početi primati optužnice za “remećenja” javnog reda i mira, proglašavati ih HDZ-ovcima, ekstremnim desničarima, jednom riječju počet će ih i zatvarati. Nitko, naravno, ne će reći da ih progone i zatvaraju što se bune protiv Matića i sličnih već će im izmisliti nešto, kao “vikali su doma na ženu i djecu!”, pa ih treba zatvoriti da ne “ponove” djelo ili ne “utječu na svjedoke”. Bivši Udbaši kojih nema gdje nema školovani su baš za te namjene. Jednom riječju, teško da će branitelji koji protestiraju dočekati Božić ispred zgrade Ministarstva, tim više što ni ministar Matić nije uz one koje predstavlja što je više nego nonsens. Kad prođu dani sjećanja na Vukovar i Škabrnju vlast, odnosno policija pobrinut će se da i one najteže stradalnike proglasi “neprijateljima države”. A “zna se” kako treba s takvim ljudima. Nisu branitelji jadni sindikalne vođe pa da kao oni jedan dan pljuju po vlasti, a drugi s njima igraju “kolo”, žderu i piju.

U vrijeme Brozove Jugoslavije, nitko nije smio pljuvati , baš kao i danas, po tzv. antifašistima jer su na čelu s njihovim vođom zaslužni za stvaranje Jugoslavije, (koju su stvorili uz pomoć Staljina!), a koju su hrvatski branitelji početkom devedesetih s M-48 i u sportskim papučama srušili kao kulu od karata.

E, tu je dobar dio problema.

Stoga, hrvatske stradalnike i branitelje neprestano se, godinama pretvara u “neprijatelje države”. I tome mora doći kraj. Oni su jedina prava opasnost za one koje je izabrao narod na demokratskim izborima, a koji su rat pratili kao nogometnu utakmicu Dinamo-Hajduk!

Neka novinarka Jelena Lovrić piše da se u zadnje vrijeme u Hrvatskoj zvecka oružjem i nose odore iz Domovinskoga rata. To vidi, a ne vidi odore partizanske i jugo-vojske, od Kumrovca, pa do Beograda, u kojima su nakon II. svjetskog rata ti isti bez suda i suđenja ubijali nevine Hrvate. Ne vidi ni to da nitko od tih tzv. antifašista do danas nije odgovarao za Križne putove, za tisuće masovnih grobnica kojima je od partizanskih i četničkih noževa prekrivena gotovo cijela Hrvatska, ali i ne samo ona.

Da, Lovrić se boji pitanja: što si radila u ratu?

Stoga, treba što prije istinske hrvatske branitelje optužiti, pozatvarati, a za optužbe –lako ćemo!

Nu, bojimo se da će od hrvatskih branitelja, od ove vlasti, jedino ostati “čist” Predrag Matić sa svojim suradnicima.

Taj i takav, zabit će, na žalost, i zadnji čavao u lijes onima koji su stvorili hrvatsku državu!

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

STEVO CULEJ: NEKA VIDE DA NAS IMA!

Objavljeno

na

Objavio

Sve prijatelje i ratnike pozivam da lajkom potvrde svoju spremnost kao toga dana. Neka vide da nas ima. Napisao je Stevo Culej uz fotografiju Specijalne policije na Velebitu.

Prisjetimo se kako je bilo tri zime provesti na toj bajkovitoj planini našim specijalcima, nije lako ni ispričati…

U Domovinskom ratu najviše vremena na Velebitu provela je upravo specijalna policija.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Željko Glasnović: Titoslavija je od 1945. bila na infuziji

Objavljeno

na

Objavio

Titoslavija je od 1945. bila na infuziji.

Živjela je od zapadnih kredita, njemačke ratne odštete i novac od većinom hrvatskih gastarbajtera.

Dok je trošila milijarde dolara na naoružanje nije mogla ni proizvesti toaster koji je mogao konkurirati na otvorenom tržištu.

Vodili su je crveni guzičari i balkanci koji su odgajali piliće u klaviru oduzetih stanova.

Nasljednici te privilegirane klase su nas ogulili do 1990. To se također prešućuje. SFRJ je bankrotirala prije pada Berlinskoga zida.

Željko Glasnović: Što će vam zakoni, kada nitko to ne provodi

facebook komentari

Nastavi čitati