Odgođena ovrha nad malenim Cesareom

2
Ivo Cagalj/PIXSELL

Neslužbeno doznajemo da je odgođena ovrha nad sedmogodišnjim dječakom u Splitu.

Ovrha sedmogodišnjeg dječaka Cesarea trebala je početi u 11 sati, ali se od ovrhe odustalo. Ispred zgrade u Splitu kojoj živi dječak jutros se okupilo oko tisuću prosvjednika protiv ovrhe. Prosvjednom skupu podršku došli su dati i ljudi iz javnog života.

Najvažnije informacije o ovom slučaju:

– Nina Kuluz prije pet godina pobjegla je s djetetom od supruga zlostavljača iz Italije u Split.

– Prema odluci Županijskog suda u Splitu iz 2012. godine sedmogodišnji Cesarea je trebao biti vraćen u Italiju ocu, gdje je i rođen 2009. godine dok je Nina Kuluz bila u vezi s njegovim ocem, talijanskim državljaninom.

– Nina Kuluz se na takvu odluku Županijskog suda žalila Ustavnom sudu Republike Hrvatske koji je četiri godine kasnije 2016. godine odbio njenu žalbu i potvrdio presudu Županijskog suda u Splitu.

– Danas Centar za socijalnu skrb trebao je provesti odluku suda i malenog Cesarea odvesti njegovom ocu, poduzetniku Alessandru Avenatiju.

– Ovrha malenog Cesara odgođena u rujnu prošle godine jer je, tvrdi Nina, zaključeno da otac nije ostvario topli odnos s djetetom i da ga ne poznaje.

facebook komentari

  • Dusko Besenic

    Neki kreten lansira izraz ovrha, kada se radi o živom biću…ljudskom biću?!! Do kojih granica može ići ljudska glupost i papagajsko ponavljanje bez razmišljanja??? Netko nas to pokušava izjednačiti sa materijalnim dobrima, odbaciti ljudske značajke?! Postoji toliko definicija tog postupka, ali neka budala želi uvesti idiotske američke sinonime gdje im nije mjesto?!!

    • Istina

      Da. Slažem se. Kad netko izgubi spor i ne plati odštetu nekomu onda mu se u protuvrijednosti uzima imovina. Može se raditi o autu, televizoru, kućanskom aparatu i sl., ali nikako o djetetu. Oni dijete uspoređuju s imovinom.