Odgođeno primanje SNS-a Aleksandra Vučića u Europsku pučku stranku

11
Sinhua

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković odbacio je u utorak spekulacije da je HDZ “izlobirao” odgodu primanja Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića u Europsku pučku stranku (EPP) zbog interesa njegove stranke i uspjeha na parlamentarnjim izborima.

“HDZ nije izlobirao tu odluku već se radi o odluci Predsjedništva EPP-a”, kazao je Plenković novinarima nakon predstavljanju HDZ-ova programa za osobe s invaliditetom u KD Vatroslav Lisinski upitan je li HDZ zbog kampanje izlobirao takvu odluku EPP-a.

Navevši da je tu informaciju dobio jučer, Plenković je najavio i da će predsjednik EPP-a Joseph Daul doći u četvrtak na završni skup podržati HDZ  te će novinari imati prigodu direktno ga o tome pitati.

Odluka o primanju Srpske napredne stranke (SNS) u pridruženo članstvo Europske pučke stranke odgođeno je iz političkih razloga za studeni, doznaje se u utorak u EPP-u.  “Na prijedlog predsjedništva EPP-a glasovanje na političkoj skupšitni EPP-a, koja se održava u utorak, o zahtjevu za primanje u pridruženo članstvo SNP-a odgođeno je za studeni”, rečeno je Hini u EPP-u.

facebook komentari

 • EMINƎM

  Srbija me uopće ne zanima.

 • Pingback: Odgođeno primanje SNS-a Aleksandra Vučića u Europsku pučku stranku - Hrvatska udruga Benedikt()

 • Nada Jurinčić

  Ma jasno je nama da to nije HDZ izlobira….di bi oni Vučića…
  Kamo puste sriće da je izlobira!

 • Omnes Omnibus

  Vučić ima tipičan izgled “Ja sam iznenađen i uvređen”. Skretanje pažnje na tobožju fašizaciju Hrvatske nije polučilo rezultate.

 • Sivooki

  Plenkoviću, da si to “izlobirao” i da si to rekao, ne bi morao strahovati za ishod izbora… Boza.

  • Ivanita

   Zašto? Nije narod toliko blesav. Ovo je samo privremena, na mjesec ili dva, odgoda primanja četnika u eur. pučku stranku. Ja čak i vjerujem da on jest oportunistički rekao onima u pučkoj stranci da pričekaju i četnike prime nakon naših izbora jer bi inače u suprotnom to moglo naštetiti hdz-u. Poslije izbora će Vučiću i Nikoliću poželjeti dobrodošlicu u eur.pučku obitelj da zajedno njeguju uzvišene europske vrijednosti.

   • Sivooki

    Ne bi dugo trajao, nadam se…

   • Maks

    Nema niko toliku moc u puckim strankama da odglumi takvu igricu, niti se to tako radi. Vecernji list napise provokatorski clanak pred izbore “Karamarko naredio da HDZovci glasaju protiv ovi ga “izgleda nisu poslusali – dovoljno da odmah ljudi pocnu kombinirati kao i uvijek na stetu HDZa sto i jeste cilj . Clanak u V.Listu (T.Krasnec) izzlazi istovremeno s ovom vijesti o odgodi.

    • Ivanita

     Ne znam što piše Krasnec jer on većinom ima premium članke, a te ne mogu čitati. I nije ovo neka posebna komplicirana igrica. Samo je na mjesec-dva odgođeno glasovanje. Sinoć je u vijestima bio neki lik iz pučana i rekao da je donešena takva politička odluka, a u studenom će mali Šešeljev biti primljen. Pa sigurno da oni u eur.pučkoj stranci znaju za naše probleme s Vučićem. A ako i nisu znali, saznali su povodom naše blokade Srbiji. Tako da je razumljivo da ne žele otežati na izborima hdz-u jer im je u interesu da stranka njihove grupacije osvoji vlast. Zato i Plenković voda pučane sa sobom po skupovima. Inače, bio je i Kovač gost u Dnevniku i nije htio odgovoriti hoće li u studenom podržati ulazak četnika.

     • Maks

      Hrvatska nema snage odlagati igrice , Krasnec ovaj put nije bio pod “premium, ja sam mu odgovorio da je to izborna podvala.

  • Maks

   To ne igra nikakvu ulogu, do sad su lagali kako HDZ u EU sjedi skupa s cetnicima a vidis da uopce nisu primljeni.